Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Inam píše:
@neumisa Opravil to správněChvíli jsem se na to dívala a přemýšlela, proč synovi píše nějaký deváťák do sešitu. Pak jsem si teprve přečetla, co psala paní učitelka.
ti deváťáci si tím opakují, učí se..a pro dítě je to taky prospěšné když vidí, že dělá chybu a že to říká nejen paní učitelka, ale i starší spolužák ukazuje - hele toto nemáš dobře.. mě se ta myšlenka moc líbí
My jsme si opravovali nekdy testy i navzajem ve tride, nejake desetiminutovky, uz si to moc nepamatuju. Nejak nevim, co resis ![]()
@jdukolem Děkuji za reakci. Sama jsem zvědavá, jak to bude v matematice pokračovat. Paní učitelka je v pohodě. Místo známek píše spíš slovní hodnocení.
@Inam píše:
@jdukolem Děkuji za reakci. Sama jsem zvědavá, jak to bude v matematice pokračovat. Paní učitelka je v pohodě. Místo známek píše spíš slovní hodnocení.
paní učitelka se mi jeví že bude asi prima.. podobný typ měl starší na prvním stupni a dodnes(třetí ročník sš) čerpá ze základů od ní
@Inam píše:
Já jsem byla taky hodně překvapená. Navíc je to vesnická škola, každý se zná s každým. Znáte děti. Nerada bych, aby došlo k nějakým šarvátkám
Tak kdyby šlo třeba o slohovku na téma „Moje maminka“ apod., tak by se mi to asi taky moc nelíbilo
Obecně slohovky. Ale příklad z matematiky, diktát apod. je v pohodě, občas jsme si takto opravovali ve třídě navzájem…
U nás na vesnický základce se to kdysi dávno taky tak dělalo. Opravovali nám písemky starší a když já pak byla v osmičce, devítce, tak jsme taky opravovali. Vždycky jsme se na to jako děti hrozně těšily ![]()