Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Včera jste mě vyděsily s tím kolenem, tak jsem z něj zrezignoval a dal ho do mrazáku.
Zrovna peču kuřecí stehna.
Děti mají pár měsíců, skoro 5 let a 12 let. Vše holky.Byly pořád řeči. Ani nevím, pořád něco. Jak dorazím z prýce, musel být doma klid, děti mě nesměly rušit, dostal jsem najíst, lehl si do postele a vstal když děti spaly. Někdy jsem prostřední přečetl pohádku, když jsem vstal dříve. vstal jsem a zalezl do pracovny, nebo se vydal na nákup. Víkend jsme trávili většinou mimo domov.
@jdukolem sporák z 50 procent vyčištěn
,vařit už se na něm dá.
@Ellusa jsme spolu v jedné domá cnosti od narození děcek. Předtím se o mě starala maminka. Babičky nepadají v úvahu, moje zemřela a lézt ke tchýni mě ani nehne.
@Anonymní píše:
Včera jste mě vyděsily s tím kolenem, tak jsem z něj zrezignoval a dal ho do mrazáku.
Děti mají pár měsíců, skoro 5 let a 12 let. Vše holky.Byly pořád řeči. Ani nevím, pořád něco. Jak dorazím z prýce, musel být doma klid, děti mě nesměly rušit, dostal jsem najíst, lehl si do postele a vstal když děti spaly. Někdy jsem prostřední přečetl pohádku, když jsem vstal dříve. vstal jsem a zalezl do pracovny, nebo se vydal na nákup. Víkend jsme trávili většinou mimo domov.
@jdukolem sporák z 50 procent vyčištěn,vařit už se na něm dá.
kuře je fajn
kolik že má nejmenší? Snad se manželka brzo vrátí ![]()
@Anonymní píše:
@jdukolem sporák z 50 procent vyčištěn,vařit už se na něm dá.
kuřata jsou prima.. ![]()
maminka se starala a žena při třech dětech toho měla plný brejle.. nooo koukej přemýšlet o tom, co dělat jinak, až se vrátí ![]()
@Ellusa píše:
Doufám, že ten guláš, koleno a tak nedává i tomu miminu![]()
ne že bych byla nějak extra posedlá zdravou výživou, ale přece toto pro kojence není vhodná strava
co anonyme?
neboj se, malinká je na Sunaru.
Vy aby jste si nerejply
Ale daly jste mi rady ohledně sporáku, tak vám odpouštím. ![]()
Koleno jsem chtěl, protože mám na něj chut. Zítra si ho upeču a děti si udělají rizoto. Puboška je na tom líp, tak si budou vařit. Malé slíbila palačinky. atd.
Zase byl problém s učitelkama, prý jsem holce na sportovní kroužek v tělocvičně zabalil boty i s blátem
Moc nechybělo a poslal bych je někam. jsem rád, že jsem našel vůbec nějaké. Pak zase frkaly, že mají být na suchý zip.
Ad žena, něco se změnit bude muset. ![]()
@Ellusa píše: …A podstatný je ten závěr, zkus si to dát na víkend jako body k zamyšlení, co sis z toho, jak to u vás teď funguje, odnesl. Co všechno dělá běžně tvá žena a ty to bereš jako automatiku (a věř, že je toho mnohem víc, než na co jsi zatím přišel), s čím bys jí mohl pomoci, jak by ses mohl víc zapojit, kde jsou silné a slabé stránky vaší domácnosti, abyste fungovali jako tým a rodina
. Takové to poučení z krizového vývoje
.
No nevím, ale ten závěr mi připadá dost přitažený za vlasy. Já třeba své drahé polovičce taky nevyčítám, že neumí vyměnit vodovodní baterii, rozbitý vypínač nebo třeba žárovku od světla v autě. Nikdy by mě totiž ani nenapadlo, že by tohle měla dělat..?
@Anonymní píše:
Vy aby jste si nerejplyAle daly jste mi rady ohledně sporáku, tak vám odpouštím.
Koleno jsem chtěl, protože mám na něj chut. Zítra si ho upeču a děti si udělají rizoto. Puboška je na tom líp, tak si budou vařit. Malé slíbila palačinky. atd.
Zase byl problém s učitelkama, prý jsem holce na sportovní kroužek v tělocvičně zabalil boty i s blátemMoc nechybělo a poslal bych je někam. jsem rád, že jsem našel vůbec nějaké. Pak zase frkaly, že mají být na suchý zip.
Ad žena, něco se změnit bude muset.
ty koukej se smekat ne že práci co máš dělat ty hodíš na děti
![]()
to ses nepoučil? herdek neštvi
@Ellusa zlepšuje se to. Hlavně puboška mi pomohla, zlikvidovala špinavé nádobí, znovu roztřídila prádlo a prala.Na kroužky dětí už jsem si vytiskl tabulku.
Manželka se mi asi mstí i za to, že jsem jel letos sám na dovolenou. ![]()
Prostě děti mi lezou na nervy. ![]()
dělat doma začnu, žena je fakt chudák, když to dělá stále dokola a dokola. ![]()
@Gnaar píše:
No nevím, ale ten závěr mi připadá dost přitažený za vlasy. Já třeba své drahé polovičce taky nevyčítám, že neumí vyměnit vodovodní baterii, rozbitý vypínač nebo třeba žárovku od světla v autě. Nikdy by mě totiž ani nenapadlo, že by tohle měla dělat..?
jj, tohle žena nikdy nedělala. I benzín jsem většinou tankoval já. Ve firmách je taky dělba práce. nedělají všichni všechno. ![]()
@jdukolem píše:
ty koukej se smekat ne že práci co máš dělat ty hodíš na děti![]()
![]()
puboška umí vařit, tak aby se to dalo jíst, proč bych to dělal já
Než se naučím, tak se nenajíme. ![]()
@jdukolem píše:
ty koukej se smekat ne že práci co máš dělat ty hodíš na děti![]()
![]()
Právě naopak, takhle je to OK. Práce se přece musí spravedlivě rozdělit (v korporátu tomu říkají „delegovat“) ![]()
@Anonymní píše:
puboška umí vařit, tak aby se to dalo jíst, proč bych to dělal jáNež se naučím, tak se nenajíme.
no jasně… hele nevymlouvej se..měl bys to dělat, protože pokud se ted nepoučíš tak ti příště žena zdrhne i s puboškou.. ty seš rodič, starej se a neházej svý povinnosti na děcko ![]()
@Gnaar píše:
Právě naopak, takhle je to OK. Práce se přece musí spravedlivě rozdělit (v korporátu tomu říkají „delegovat“)
to jo ae v korporátu je to něco za něco placený - co z toho to dítě jako bude mít?