Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nela_M píše: …„Strašně se Ti omlouvám, ale jsem těhotná s Tvým nejlepším kamarádem. Slibuju, že už to víckrát neudělám.“Tak to bych jí dostala asi taky. …
No vidíš, a třeba pro mě je taková reakce nepřijatelná.
Přijatelné by bylo kdyby praštil do stolu, vztekle odešel, zařval, že jsem kurva, podal žádost o rozvod… Ale facka/mlácení? Nemohla bych zůstat/žit s někým, kdo takto „řeší problémy“, resp. nezvládá ovládnout svůj vztek.
A o tom to je. Okolí si k tobě dovolí jen to, co mu ty sama dovolíš. Ty bys to asi ještě akceptovala, že je to OK, já ne.
Pak se nelze divit tomu, že je tolik týraných žen. Ty mají tu hranici ještě dál co jsou ochotné omluvit, nechat si namluvit, že je to vlastně jejich chyba…
Wiolla píše:Nela_M píše: …„Strašně se Ti omlouvám, ale jsem těhotná s Tvým nejlepším kamarádem. Slibuju, že už to víckrát neudělám.“Tak to bych jí dostala asi taky. …No vidíš, a třeba pro mě je taková reakce nepřijatelná.
A o tom to je. Okolí si k tobě dovolí jen to, co mu ty sama dovolíš. Ty bys to asi ještě akceptovala, že je to OK, já ne.Přijatelné by bylo kdyby praštil do stolu, vztekle odešel, zařval, že jsem kurva, podal žádost o rozvod… Ale facka/mlácení? Nemohla bych zůstat/žit s někým, kdo takto „řeší problémy“, resp. nezvládá ovládnout svůj vztek.
Pak se nelze divit tomu, že je tolik týraných žen. Ty mají tu hranici ještě dál co jsou ochotné omluvit, nechat si namluvit, že je to vlastně jejich chyba…
Přesně to jsem chtěla napsat, vzala jsi mi z úst..teda z klávesnice
![]()
Anonymní píše: ..sama zakladatelka nenapsala co udělala, jen že by si jí dala taky, tak nevím..
Ale božínku, to že je něco „na facku“ přece neznamená, že se fakt budou rozdávat?!! Já taky o synovi říkám, že je občas na zabití. Co by z toho dle tvé logiky vyplývalo? Že kdybych ho fakt zabila, tak si to zasloužil a je to ok?
Anonymní píše: … co třeba že jí miluje a tohle ho ranilo?? …
No jistě a není lepší způsob jak dát najevo, že miluji a jsem zraněn, než toho druhého proplesknout, že?
To prostě není důvod k fyzickému násilí! Pro mě ne. ![]()
Anonymní píše:
no já nevím, může být strčení ze schodů nevinné???
Mě by teda taky zajímalo co to bylo za facku a za co byla. Nevím, ale podle mě by se z chlapa po 5 letech náhle strašnej tyran nestal. A kdoví jak moc se zakladatelkou tříškaj těhu hormony, myslím že to známe všechny, a může taky pěkně zveličovat
.
radek9 píše: …Tak a teď si jenom představte, že tohle napsala zakladatelka a já to její … budou Vaše reakce a rady pořád stejné ????
Radku, ta situace je odlišná. Ty máš větší fyzickou sílu a proto jsi se schopen manželce ubránit (vystrkat z pokoje, zamčít se). Obráceně to většinou nejde - větší sílu má chlap a ta ženská nemá šanci se ubránit. Takže je tu ta odlišnost v tom projevu nadřazenosti, demonstrace fyzické síly…
Navíc, to že je tvá partnerka trošku psychicky labilnější víš sám, trvá to dlouho (resp. bylo to tak od jakživa?), takže asi víš, do čeho jsi šel, nemůže to být pro tebe překvapením. Ty jsi se rozhodl, udělal takový výběr partnerky (já bych s ní nebyla
).
Anonymní píše:
Představte si situaci že neco provedete a jste těhotné. Manžel vás za to uhodí. Stalo by se to u vás nebo co tak strašného byste museli provést aby se tohle stalo? A odpustili bys te mu?
aoj , já bych facku od chlapa neodpustila,sem zastáncem toho uhodí jednou a za čas s tebe bude fackovací panák
Holky necetla jsem celou diskusi,ale vite za co facku dostala?myslim si ze se z chlapa za pet let tyran stat nemuze,a jedna facka?jezis kde zijete na marsu?neni facko jako facka,a podle me se zakladatelkou sloumaj hormony,navic pokud mu treba vybrala ucet,nebo zplodila kukaccku,ci prohrala penize v automatech?bych ji taky vyfackovala…
marra píše:
Holky necetla jsem celou diskusi,ale vite za co facku dostala?myslim si ze se z chlapa za pet let tyran stat nemuze,a jedna facka?jezis kde zijete na marsu?neni facko jako facka,a podle me se zakladatelkou sloumaj hormony,navic pokud mu treba vybrala ucet,nebo zplodila kukaccku,ci prohrala penize v automatech?bych ji taky vyfackovala…
Nenapsala za co, já jsem ale stejného názoru. Buď ( a to je ta lepší varianta, těhu hormony) a nebo třeba přišla domů opilá a to bych jí taky vrazila, ať bych byla chlap nebo ne, a ani bych se mu nedivila. No opravdu by mě zajímalo co za tím bylo…
Mně by to nasralo, kdybych dostala facku od svého chlapa (za cokoli), notabene, když se mu omluvím…mlátím snad někoho já???? Ne.
U nás se nikdo za nic nemlátí…
marra píše:
souhlasím
Tak ja som v minulom vzťahu uhodila chlapa. Fakt nie som ten typ, ale rupli mi nervy. Bol to závislách na sportovních sázkách, večne prehrával prachy. Večne sľuboval, že sa zmení, OSPRAVEDLŇOVAL SA, ale vždy to urobil znovu. Oproti nemu som bola hubená niť, ale udrela som ho a sfackovala.
Netvrdím, že je to správne, naopak, ale dokážem pochopiť, že sa to može stať i opačne. Záleží však na tom, za čo to bolo.
marra píše:
tak pokud se nemýlím,když někdo uhodí kohokoliv na ulici,at už dotyčný provede cokoliv,končí to u soudu jako napadení.Nemáme otrokářskou společnost,takže nikdo není ničí majetek a tudíž nemá nikdo právo nikoho jakkoliv fyzicky atakovat-ať už chlap či ženská.Není o čem diskutovat.....jiná věc je,pokud má ženská hysterický záchvat,myslím ten opravdový a ne ten,kdy sotva se na cokoliv zeptá,chlap konstatuje,že je hysterka-pak ona facka ženě naopak pomůže vrátit se zpět a je to víceméně spíš pomoc-jak již psala jedna pisatelka výše.Takže opravdu není o čem debatit.V cizích zemích platí dospělí pokutu i za to,pokud uhodí na veřejnosti své dítě,at už provede cokoliv-nejsem z těch,co nikdy neplácne děti(např.když vkročí do silnice,lepší po zadku než neštěstí),ale znám spoustu lidí,kteří opravdu nikdy neplácli ani své děti a tyto jsou slušně vychované,již dospělé.Je asi nejjednodušší řešit vše násilím a ukázat druhému moc…upřímně z vlastní zkušenosti,po facce-byla li tak,jak píše zakladatelka-se vztah stejně změní,já jsem nedokázala chovat k partnerům dále takové city,vážit si takového člověka nelze,naopak před ex jsem 2měsíce schovávala před spaním nože a začalo to jedním na první pohled nevinným strčením ze schodů…