Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vyrojilo se tady tolik teorií - a zakladatelka nikde. Čili se taky přikláním k názoru, že zas někdo potřeboval rozvířít vody ![]()
Ale to neva - diskuse je podnětná a - až na zvracející diskutující - taky velice slušná.
Nezlobte se na mě, vy, co tu házíte blicí smajlíky - chtělo by to projevit diskutujícím s opačným názorem aspoň trochu úcty ![]()
dada1511 píše:
Nela_M píše: …„Strašně se Ti omlouvám, ale jsem těhotná s Tvým nejlepším kamarádem. Slibuju, že už to víckrát neudělám.“Tak to bych jí dostala asi taky. …
![]()
![]()
Asi tak
Nebo kdyby přišla těhotná našrot,to bych jí rovnou jako chlap zabila,nebo jí stříkla dvojku přímo do žíly,ať ví jaké to je.Nedávno to bylo ve zprávách,že šla jedna taková na plech rodit
Ale my můžem jen spekulovat,že.![]()
![]()
To bys to ale hezky vyresila.
baghira píše:
Vyrojilo se tady tolik teorií - a zakladatelka nikde. Čili se taky přikláním k názoru, že zas někdo potřeboval rozvířít vody
Ale to neva - diskuse je podnětná a - až na zvracející diskutující - taky velice slušná.Nezlobte se na mě, vy, co tu házíte blicí smajlíky - chtělo by to projevit diskutujícím s opačným názorem aspoň trochu úcty
baghira píše:
Vyrojilo se tady tolik teorií - a zakladatelka nikde. Čili se taky přikláním k názoru, že zas někdo potřeboval rozvířít vody
Ale to neva - diskuse je podnětná a - až na zvracející diskutující - taky velice slušná.Nezlobte se na mě, vy, co tu házíte blicí smajlíky - chtělo by to projevit diskutujícím s opačným názorem aspoň trochu úcty
Sice jsem blicí smajlíky nepoužila, ale docela se těm holkám nedivím, páč jsem taky v šoku, kolika tady maminám přijde jedna nebo občasná facka naprosto normální. Jenom doufám, že to nečte nějaká žena, kterou doma manžel občas propleskne a tady zjistí, že je to skutečně normální, takže ji to nemusí zneklidňovat. Podle mne, chlap udělá tolik, kolik mu my samy dovolíme a když mu dovolíte 1× facku, tak se vsadím, že to příště udělá znovu, páč se vlastně nic nestalo
Můj názor je ten, že fackama se nic nevyřeší, ať se stalo cokoli.. Lidi spolu mají mluvit a né se fackovat..
Karinko - já netvrdím, že je to v pořádku!!! Vůbec ne!!!!
Ale zdá se mi, že se to od PC druhým hezky radí - dal ti facku - okamžitě se sbal a vypadni!
Ty bys měla teď hned kam jít? Upřímně - já ne!
Neznáme detaily, NEVÍME, co se přihodilo!!!!
Jasně, udělal to jednou, s největší pravděpodobností to v budoucnu, až bude nějaká vyhrocená situace, může udělat znovu (tedy hypoteticky, protože předpokládám, že tenhle náš násilník je jenom fikce..).
Nebyla jsem v takové situaci - ale myslím, že já bych se zařídila asi tak:
Dal jsi mi facku, nikdy na to nezapomenu. Teď ti dám šanci ukázat mi, že to byl jen zkrat, ovšem zařídím se tak, abych při případném dalším incidentu už mohla zvednout kotvy a odejít, protože fackovat se nenechám!
karinka píše:baghira píše:
Sice jsem blicí smajlíky nepoužila, ale docela se těm holkám nedivím, páč jsem taky v šoku, kolika tady maminám přijde jedna nebo občasná facka naprosto normální. Jenom doufám, že to nečte nějaká žena, kterou doma manžel občas propleskne a tady zjistí, že je to skutečně normální, takže ji to nemusí zneklidňovat. Podle mne, chlap udělá tolik, kolik mu my samy dovolíme a když mu dovolíte 1× facku, tak se vsadím, že to příště udělá znovu, páč se vlastně nic nestalojedna facka v afektu, mi teda normální přijde..kdybych to brala takhle, tak jsem zřejmě za otce měla násilníka, protože si mi dovolil v pubertě, pěkně divoké dát pár facek, jo pro ty co doporučují domluvu, to zkoušel asi tak stokrát, jenže já ho jen provokovala až ten pohár přetekl..přesto, jsem měla nádherné dětství, mládí, dospělost a teď i manželství..když vidím, jak jsou děti ve škole nevycválaní, sprostí, co všechno si dovolí na učitele a ohánějí se tím, že rodiče je to naučili, tak za mě já bych byla pro zavedení fyzických trestů na školách..a je mi úplně fuk, že tady někdo hodí blijího smajlíka..
karinka píše:baghira píše:
Sice jsem blicí smajlíky nepoužila, ale docela se těm holkám nedivím, páč jsem taky v šoku, kolika tady maminám přijde jedna nebo občasná facka naprosto normální. Jenom doufám, že to nečte nějaká žena, kterou doma manžel občas propleskne a tady zjistí, že je to skutečně normální, takže ji to nemusí zneklidňovat. Podle mne, chlap udělá tolik, kolik mu my samy dovolíme a když mu dovolíte 1× facku, tak se vsadím, že to příště udělá znovu, páč se vlastně nic nestalokarinko proboha jaká občasná facka, o tom tady nepadlo ani slovo
já konkrétně jsem dala příklad, který jsem viděla na vlastní oči a s tímto jediným případem jsem souhlasila…
tak zas tady nevymýšlej, ani jedna tu neřekla, že je schopna to akceptovat trvale
Já bych to zakončila tím,že pokud mám trvalí partnerský vztah,kdy si partnera vážím,čekám s ním rodinu,tak předci nemám potřebu mu škodit,zesměšňovat ho,urážet ho,podvádět,atd.Pokud tohle nedělám,on mě nemá co liskat.
Ovšem zakladatelka si je vědomá toho,že něco udělala.
dada1511 píše:
Já bych to zakončila tím,že pokud mám trvalí partnerský vztah,kdy si partnera vážím,čekám s ním rodinu,tak předci nemám potřebu mu škodit,zesměšňovat ho,urážet ho,podvádět,atd.Pokud tohle nedělám,on mě nemá co liskat.Ovšem zakladatelka si je vědomá toho,že něco udělala.
pro dotaz od anonymní o pár stránek dříve-nevinné strčení ze schodů- míjeli jsme se na schodech a zničehonic do mě strčil,ale tak aby mě neviděl,bez upozornění,ještě mě pak obvinil,že jsem to nafilmovala,za pár dní se to opakovalo,několikrát mě napadl tak,že se mi přitom nedíval do očí,jednou mi končila před obličejem trubka od vysavače,pak mi podrazil nohy a ještě mě škrtil-údajně mě chytal,akorátže už jsem byla na zemi…navíc nasekal nehorázné dluhy a celé manželství lhal,nikdy jsem ho neuhodila,ač bych ho musela snad vystřelit na měsíc…neuhodila jsem ho nikdy ani v sebeobraně..
RyBANA píše:karinka píše:baghira píše:
Sice jsem blicí smajlíky nepoužila, ale docela se těm holkám nedivím, páč jsem taky v šoku, kolika tady maminám přijde jedna nebo občasná facka naprosto normální. Jenom doufám, že to nečte nějaká žena, kterou doma manžel občas propleskne a tady zjistí, že je to skutečně normální, takže ji to nemusí zneklidňovat. Podle mne, chlap udělá tolik, kolik mu my samy dovolíme a když mu dovolíte 1× facku, tak se vsadím, že to příště udělá znovu, páč se vlastně nic nestalokarinko proboha jaká občasná facka, o tom tady nepadlo ani slovo
já konkrétně jsem dala příklad, který jsem viděla na vlastní oči a s tímto jediným případem jsem souhlasila…
tak zas tady nevymýšlej, ani jedna tu neřekla, že je schopna to akceptovat trvaleRybano, já jsem psala JEDNA NEBO OBČASNÁ, chápeš?
Takže chápu, že ty jsi velmi horká hlava a snadno vyletíš, jako čertík, jak jsem si už všimla, ale, příště čti trošku pomaleji
lucineeccka píše:
Z mého kamaráda se stal tyran po 3 letech, proč by se nemohl stát po 5?
marra píše:
Holky necetla jsem celou diskusi,ale vite za co facku dostala?myslim si ze se z chlapa za pet let tyran stat nemuze,a jedna facka?jezis kde zijete na marsu?neni facko jako facka,a podle me se zakladatelkou sloumaj hormony,navic pokud mu treba vybrala ucet,nebo zplodila kukaccku,ci prohrala penize v automatech?bych ji taky vyfackovala…
Luci ma stejnej názor
Zakladatelka tu nejspíš není proto, že se její chlap domáknul o emiminu a dal jí facku ![]()
Nedá mi to nereagovat.
Po roce vztahu jsem od svého nynějšího manžela dostala facku. Byla to přesně ta situace, kdy ona facka vyřešila jinak nezvladatelný, zdraví nebezpečný afekt. S manželem jsem 15 let. Od té doby mě nikdy neuhodil ani jinak na mě „nevztáhl ruku“.
Pokud by se mi ona situace stala ještě někdy znovu, byla bych velmi ráda, kdyby mě někdo nafackoval.
A samozřejmě nesouhlasím s tím, že „ZA NĚCO“ je facka přijatelná. Není! Jak zde bylo napsáno, vždy je možnost odejít, …
Ale v „NĚKTERÝCH SITUACÍCH“ je prostě jediným řešením. Z vlastní zkušenosti. Teda pokud zrovna ten dotyčný nemá po ruce třeba kýbl ledové vody.
Mimochodem, vy, které zde tak radikálně trvdíte, že nikdy chlap nesmí uhodit, jakmile jednou, tak už vždycky apod., tak se ptám - nikdy jste neplácly svému dítěti? OPRAVDU NIKDY? ANI JEDNOU? Ani když se vám vytrhlo a vlítlo do silnice? A přitom jaký je v tom rozdíl? Znamená to, že od té chvíle ho budete mlátit pořád?