Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No, vypadá to, že spíš si tady udělal někdo takovou studii, že zakladatelko? Jestli se ale pletu, tak se omlouvám, ale když už se k tomu blíž nevyjadřuješ, tak bych řekla, že je to anketa.
Takže, přidávám se k těm, kterým v dnešní době naštěstí přijde normální, když chlap, nebo ženská , at se stane cokoliv, tak to řeší jakoliv jinak, ale né fackou.
Může se sebrat a jít jinam, může na ženskou zakřičet,počítat do deseti, ale NIKDY UHODIT! To platí samozřejmě i opačně. Překvapuje mě, že se tady , mezi maminkami většinou malých dětí, najdou takové, které jsou schopny facku omluvit
. Holky, jak si myslíte, že se pak na to dívají vaše děti? Je jedno, že viděli třeba pouze 1×, když vás partner uhodil, ale jak to potom tomu prckovi vysvětlíte? Maminka si to zasloužila, nebo jak? Co potom z těch dětí vyroste? Někdo, komu připadá naprosto normální, že se druhý může klidně uhodit. Mám dvě dcery (4roky a 8 měsíců) a když na manžela zvýším hlas, a bohužel se u toho objeví starší dcera, tak si zacpe uši a říká, at se prosím nehádáme a to máte vidět, jak jsem najednou v klidu a nedovedu si představit, co by dělala, kdyby mě manžel uhodil.
a proč by musel? Vzhledem k tomu, že zakladatelka již nereaguje, zřejmě se jednalo o něco vážnějšího, než nějakou malou blbost. Evidentně to není nic, čím by se dalo chlubit. Pak je tato diskuze zcestná, protože na položenou otázku nelze odpovědět
Neexistuje žádný důvod,kdy by chlap mohl dát ženě facku,ať ho vytočí sebevíc.Stejně tak si nedovedu představit proč by měla žena uhodit chlapa.Ale to se nedá moc srovnávat,protože kdyby mě můj stokilový přítel uhodil(mám 46kg),tak bych to asi nepřežila a já jemu kdybych vlepila,tak to zřejmě nepocítí.Už dávno mi můj přítel řekl,že by mě nikdy neuhodil,je to slabošství.Pocházím z rodiny,kde můj otec mámu mlátil za cokoli,špatně uklizeno,špatně uvařeno,mohla se snažit jak chtěla,všechno bylo špatně.A taky si myslela,že si to zasloužila.Já tohle prostě naprosto odsuzuju,chlap prostě dát facku nemůže,to ať radši něco rozmlátí,vynadá jí,odejde.Ale toto je ubožáctví.Takže já bych neodpustila.
karinko ale většinou má omluva facky taky opodstatněný důvod (teda jako myslím o čem mluví zastánkyně zde)…zažila jsi někdy fákt ostrej hysterickej výstup nějaké paní? ![]()
Musím říct, že pokud není po ruce ledová sprcha, facka je tím nejlepším rešením - ať už je od chlapa či od ženské.
Nebo příklad, kdy paní se směje chlápkovi do očí, vykládá mu jak je na hovno a má ho malýho a k tomu dodává, tak dělej dej mi facku, buď CHLAP atd…
to je prostě pro mě omluvitelné ![]()
Příspěvek upraven 16.05.11 v 10:30
Anonymní píše:
Představte si situaci že neco provedete a jste těhotné. Manžel vás za to uhodí. Stalo by se to u vás nebo co tak strašného byste museli provést aby se tohle stalo? A odpustili bys te mu?
V žádném případě neodpustila,když to udělá jednou,udělá to i podruhé.Takovýho ubožáka bych hnala.
RyBANA píše:
karinko ale většinou má omluva facky taky opodstatněný důvod (teda jako myslím o čem mluví zastánkyně zde)…zažila jsi někdy fákt ostrej hysterickej výstup nějaké paní?![]()
Musím říct, že pokud není po ruce ledová sprcha, facka je tím nejlepším rešením - ať už je od chlapa či od ženské.
Máme to prostě každá nastavené jinak, Rybano. Ten chlap,pokud je rozumný, a ta baba ho provokuje, tak se sebere a jde, ale neřeší to fackou. Rybano, a jak by jsi to vysvětlila svému synovi, pokud by viděl, že tě manžel uhodil?
Nebo příklad, kdy paní se směje chlápkovi do očí, vykládá mu jak je na hovno a má ho malýho a k tomu dodává, tak dělej dej mi facku, buď CHLAP atd…
to je prostě pro mě omluvitelné
Příspěvek upraven 16.05.11 v 10:30
RyBANA píše:
karinko ale většinou má omluva facky taky opodstatněný důvod (teda jako myslím o čem mluví zastánkyně zde)…zažila jsi někdy fákt ostrej hysterickej výstup nějaké paní?![]()
**Máme to prostě každá nastavené jinak, Rybano. Ten chlap,pokud je rozumný, a ta baba ho provokuje, tak se sebere a jde, ale neřeší to fackou. Rybano, a jak by jsi to vysvětlila svému synovi, pokud by viděl, že tě manžel uhodil **
karinka píše:
No, vypadá to, že spíš si tady udělal někdo takovou studii, že zakladatelko? Jestli se ale pletu, tak se omlouvám, ale když už se k tomu blíž nevyjadřuješ, tak bych řekla, že je to anketa.
Takže, přidávám se k těm, kterým v dnešní době naštěstí přijde normální, když chlap, nebo ženská , at se stane cokoliv, tak to řeší jakoliv jinak, ale né fackou.
Může se sebrat a jít jinam, může na ženskou zakřičet,počítat do deseti, ale NIKDY UHODIT! To platí samozřejmě i opačně. Překvapuje mě, že se tady , mezi maminkami většinou malých dětí, najdou takové, které jsou schopny facku omluvit. Holky, jak si myslíte, že se pak na to dívají vaše děti? Je jedno, že viděli třeba pouze 1×, když vás partner uhodil, ale jak to potom tomu prckovi vysvětlíte? Maminka si to zasloužila, nebo jak? Co potom z těch dětí vyroste? Někdo, komu připadá naprosto normální, že se druhý může klidně uhodit. Mám dvě dcery (4roky a 8 měsíců) a když na manžela zvýším hlas, a bohužel se u toho objeví starší dcera, tak si zacpe uši a říká, at se prosím nehádáme a to máte vidět, jak jsem najednou v klidu a nedovedu si představit, co by dělala, kdyby mě manžel uhodil.
no na tohle se zjevně děti nedívaly a ani se tu nebavíme o facce která padne padá před dětmi..to tu nikdo troufám si říc neschvaluje
Pokud by se to již muselo stát před synem, tak bych mu vysvětlila, že jsem tatínkovi řekla - ať mi facku dá…nevím co bych si jako více měla vymýšlet.
jenže tento případ se u nás nestane - nejsem hysterická ani manžela neshazuji ![]()
a kdyby už snad někdy mělo, snad každý rozumný člověk řeší problémy za zavřenými dveřmi, tak aby toho dítě nemuselo být svědkem
Příspěvek upraven 16.05.11 v 10:36
Anonymní píše:
Představte si situaci že neco provedete a jste těhotné. Manžel vás za to uhodí. Stalo by se to u vás nebo co tak strašného byste museli provést aby se tohle stalo? A odpustili bys te mu?
zdravím, nečetla jsem celou diskuzi, ale za sebe můžu říct, že výraz - něco provedete - nechápu. Něco provést může dítě, dospělý člověk přece at udělá cokoliv, tak od toho jsme dospělí abychom to řešily tak že si o tom promluvíme, ať je to cokoliv. Mě uhodit manžel, tak to má obratem zpět a to jsem proti němu poloviční a nestačil by chytat své věci, které by kolem něho létaly, aby si je zbalil a zmizel mi navždy z očí. Bohužel znám smutný příklad kdy paní si také myslela, že si tu první facku vlastně zasloužila a dnes po x letech je tam bití na denním pořádku a manžel ji tak ovládá, že ho ještě omlouvá. Myslím že muž, který uhodí ženu, není muž,ale ubožák a je s ním lépe co nejrychleji zkoncovat, ať se omlouvá sebevíce. Udělal to jednou a nikde není záruka, že to neudělá znovu, od takového pryč!
Karku píše:karinka píše:no na tohle se zjevně děti nedívaly a ani se tu nebavíme o facce která padne padá před dětmi..to tu nikdo troufám si říc neschvaluje
Může se sebrat a jít jinam, může na ženskou zakřičet,počítat do deseti, ale NIKDY UHODIT! To platí samozřejmě i opačně. Překvapuje mě, že se tady , mezi maminkami většinou malých dětí, najdou takové, které jsou schopny facku omluvit. Holky, jak si myslíte, že se pak na to dívají vaše děti? Je jedno, že viděli třeba pouze 1×, když vás partner uhodil, ale jak to potom tomu prckovi vysvětlíte? Maminka si to zasloužila, nebo jak? Co potom z těch dětí vyroste? Někdo, komu připadá naprosto normální, že se druhý může klidně uhodit. Mám dvě dcery (4roky a 8 měsíců) a když na manžela zvýším hlas, a bohužel se u toho objeví starší dcera, tak si zacpe uši a říká, at se prosím nehádáme a to máte vidět, jak jsem najednou v klidu a nedovedu si představit, co by dělala, kdyby mě manžel uhodil.
Karku, nevím, jestli zrovna ty, ale některé holky tady psaly, že v určitých situacích, je facka omluvitelná, takže ony nemyslely pouze tento příklad, ale prostě fakt, že někdy je facka prostě v pořádku. Jenže ona ta facka může padnout před dětmi, protože ten „vytočený“ člověk se většinou nekouká, jestli tam děti jsou nebo ne
RyBANA píše:
ale to už jsme obě u kdyby a aby…takže debata o ničem
Nejsme obě kdyby a aby, jak jsem psala, já neomlouvám facku za žádných okolností, i kdyby ho ten druhý provokoval sebevíc, tak se to dá vždy řešit jinak. Jako jsem ráda, že moje tchýně je taky toho názoru, protože si nedovedu představit, že by mě manžel uhodil a ona by řekla, no, záleží ,. co jsi provedla, třeba jsi si to zasloužila
Nela_M píše: …„Strašně se Ti omlouvám, ale jsem těhotná s Tvým nejlepším kamarádem. Slibuju, že už to víckrát neudělám.“Tak to bych jí dostala asi taky. …
Asi tak
Nebo kdyby přišla těhotná našrot,to bych jí rovnou jako chlap zabila,nebo jí stříkla dvojku přímo do žíly,ať ví jaké to je.Nedávno to bylo ve zprávách,že šla jedna taková na plech rodit
![]()
Ale my můžem jen spekulovat,že.