Oslovení mamánek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
16.5.17 11:57

Já už taky přemýšlela nad tím že na sebe žárlí oba. Jenže nevím jak to vyřešit s níma. Jsou jak malý děcka.

• Citovat
  • Upravit
1362
16.5.17 11:57

To je hrozný, i kdyby byl „mamánek“, tak v tomhle veku ho to muze dost poznamenat. Radeji bych si razne promluvila s partnerem a navrhla mu, aby se mu radeji vic a jinak venoval, nez ho postuchoval..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1951
16.5.17 11:58

Divím se, že ho ten puberťák neposlal do prdele. Mě by to oslovení vadilo a pokud chcete ať je syn zdravě sebevědomý (klidně i přehnaně sebevědomý), tak bych toto oslovení určitě nepoužíval. jak by se partnerovi líbilo, kdyby mu říkal „nevlastňák“ s vysvětlením: však přece nejsi můj vlastní otec. Určitě by mu to nebylo příjemné. Samozřejmě něco jiného je užít mamánka s vtipem v situacích, které k tomu vybízejí. Ale oslovovat ho tak pravidelně určitě nedoporučuji. A pokud vyrůstal nějaký čas bez otce, tak je přirozené, že je svým způsobem mamánek. Taky jsem býval mamánek :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
16.5.17 12:00
@Anonymní píše:
Nespí se mnou, neradi se se mnou. Jako problém vidí partner že není stále venku jako děti kdysi. Sice má zájmy, ale vzhledem k tomu že má třikrát týdně tréninky a dvakrát odpoledky tak dost volného času tráví doma a nejde zase lítat ven. Tím že se drží o volnu doma ho má za mamánka. Naopak já jsem ráda že mi nikde zatím nelita ale bojuju s tím oslovením které myslím není na místě

Haha, tak můj syn by kolikrát ven běžel a není s kým, protože spolužáci sedí třeba doma u pc. A manžel má taky pindy. Tak ho vždy zpražím, ať si uvědomí, jak to vypadalo s děckama v 70. a 80.letech. Plný barák děcek od 5-16 let a všichni venku, to se pak běhalo jedna radost. Dnes třeba my máme v baráku asi 4 děti, zbytek starší lidi. Není to jako kdysi, kdy se člověk vyvalil ven a tam plno kamarádů :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.5.17 12:01

Já jsem v tomhle nekompromisní. Takže já raději nebudu dávat rady :?
Není to mimovolné či neúmyslné. Takže je o z partnerovo strany záměr.
Synovi to nejspíš také vadí (nebo o něm tak mluví jen před tebou?) a došlo to tak „daleko“, že se o tom radíš tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
16.5.17 12:01
@Anonymní píše:
Nespí se mnou, neradi se se mnou. Jako problém vidí partner že není stále venku jako děti kdysi. Sice má zájmy, ale vzhledem k tomu že má třikrát týdně tréninky a dvakrát odpoledky tak dost volného času tráví doma a nejde zase lítat ven. Tím že se drží o volnu doma ho má za mamánka. Naopak já jsem ráda že mi nikde zatím nelita ale bojuju s tím oslovením které myslím není na místě

A to mu, bože, nejsi schopná sdělit, že mu tak říkat nemá? 8o Syn snad může být doma, kdy chce. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.5.17 12:02
@Ice79
@Ice79 píše:
A to mu, bože, nejsi schopná sdělit, že mu tak říkat nemá? 8o Syn snad může být doma, kdy chce. :cert:

A ještě navíc problém v komunikaci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.5.17 12:03

Jj bez otce vyrůstal a ještě i vliv babicky pomohl. Ale přesto si myslím že to oslovení není v pořádku a jsem za tyto reakce ráda. Hned jsem to totiž pretlumocila aby opravdu viděl že to není jen názor můj. On syn taky není svatej je to puberťák, ale oni jsou ted oba jak malý kluci a já už toho občas mám dost

• Citovat
  • Upravit
2659
@Havran007 píše:
Divím se, že ho ten puberťák neposlal do prdele. Mě by to oslovení vadilo a pokud chcete ať je syn zdravě sebevědomý (klidně i přehnaně sebevědomý), tak bych toto oslovení určitě nepoužíval. jak by se partnerovi líbilo, kdyby mu říkal „nevlastňák“ s vysvětlením: však přece nejsi můj vlastní otec. Určitě by mu to nebylo příjemné. Samozřejmě něco jiného je užít mamánka s vtipem v situacích, které k tomu vybízejí. Ale oslovovat ho tak pravidelně určitě nedoporučuji. A pokud vyrůstal nějaký čas bez otce, tak je přirozené, že je svým způsobem mamánek. Taky jsem býval mamánek :)

Přesně. Já bych mu vymyslela asi taky nějaké fajn oslovení. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190

Otázkou je, jestli si partner uvědomuje, co oslovení „mamánek“ znamená. Jestli to třeba nebere jako že je to dítě své maminky, čili jen tebe a ne jeho :nevim: Vysvětli mu, co ten pojem znamená a zeptej se, proč ho za mamánka považuje. To, že tráví čas doma v době, kdy není ve škole nebo na kroužku, rozhodně není definice mamánka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24288
16.5.17 12:05
@Anonymní píše:

Takovéto oslovení se mi nelíbí pro kluka jakéhokoliv věku, je jedno, zda je mu 6 let či 15 let. Řečení mnou v době mazlení, mi nevadí, ale zase si nedovedu představit 15-ti letého puboše, jak se mazlí s mámou. Takže shrnuto pro 15-letého kluka/muže není toto oslovení vhodné ani ve srandě a je úplně jedno, kde tráví svůj volný čas. Od toho je to volný čas, aby si ho zvolil on sám, jak se mu to líbí.

Co se týče přítele, tak bych mu to snažila vysvětlit, že toto oslovení kluka uráží a že doufám, že ho urážet nechce a přeješ si, aby toho nechal. Pokud nenechá, řešila bych dál, v posledním stádiu i klidně rozchod. Svým jednáním ho může vehnat klidně i do „nevhodné“ party.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.5.17 12:06

Nemáme problém komunikovat, psala jsem že to řešíme ale každý máme jiný pohled proto jsem psala o pohled někoho třetího.

• Citovat
  • Upravit
2054
16.5.17 12:12
@Anonymní píše:
Jj bez otce vyrůstal a ještě i vliv babicky pomohl. Ale přesto si myslím že to oslovení není v pořádku a jsem za tyto reakce ráda. Hned jsem to totiž pretlumocila aby opravdu viděl že to není jen názor můj. On syn taky není svatej je to puberťák, ale oni jsou ted oba jak malý kluci a já už toho občas mám dost

Jestli to říkal přímo jemu, tak by se mi to nelíbilo, ale pokud jen tobě, možná stojí za to se nad tím zamyslet. Myslím tím, jestli vyrůstal dlouho jen s babičkou a s mámou, možná mu chybí něco mužského, co by mu mohl předat chlap. Chlapi tohle prostě vidí jinak.

Spíšbych od partnera očekávala návrhy, jak na to. Třeba kluka vzít a jet na čundr. A ne ho jen ponižovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
16.5.17 12:13

Je to urážlivé oslovení, a mamánek je podle mne dospělý muž, který se neodpoutal od své matky, u vás to není namístě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1951
16.5.17 12:13
@Anonymní píše:
Nemáme problém komunikovat, psala jsem že to řešíme ale každý máme jiný pohled proto jsem psala o pohled někoho třetího.

Jo to jsi udělala dobře, někdy je lepší znát názor ostaních. A jedná se o drobnost, takže to doma určitě rychle vyřešíte :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí