Oslovujete své dítě základním tvarem jména?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
107142
15.1.25 23:10
@Alušáček píše: Více

Můj manžel byl Martin a snacha přivedla další dva rodiny…říká se jim Martine nebo takto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107142
15.1.25 23:11
@Francis6 píše: Více

Mne tedy ano, i se tak představuju..i když je to vlastně jiné samostatné jméno
Základní tvar nesnáším

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45744
15.1.25 23:17

Patricie je krásný jméno, ale Páťa už moc pěkné není :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16399
15.1.25 23:24
@Venetia píše: Více

Tak zrovna to, jsem po nikom nikdy nevyžadovala a myslím, že mi tak nikdo asi ani neříkal… :D

Ale, když mě některý z mých ex, začal takto oslovovat úplně z ničeho nic a čím dál častěji, dá se říct na každodenním pořádku, tak jsem měla většinou vždycky jasno. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107142
15.1.25 23:49
@Černá Madonna píše: Více

Já taky ne..naopak mi to nikdy nešlo přes pusu, ale v druhém vztahu jsem se to naučila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16399
16.1.25 00:01
@Venetia píše: Více

Njn, časem nebo možná přesněji řečeno spíš věkem, nad tím člověk už asi ani tak moc nepřemýšlí. :D
A nebo mu to všechno jde, už tak nějak víc od srdce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1190
16.1.25 00:12
@Zmatka píše: Více

Jen na začátku, pokud se to stane. Jinak si lidi rychle zvyknou. Všechny mé děti oslovujou třema slabikama, bez problémů. Mě taky. Mě teda má občas někdo tendenci oslovit zdrobněle a já to fakt nesnáším. Někomu to můžu ale říkat horem dolem:-) Jsou ale prostě lidi, kteří oslovujou zdrobněle úplně všechny, od miminka až po starce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
16.1.25 01:16
@Zmatka píše: Více

Ja taktiež vyberám mená podla prezývok. Mne samej sa pači, keď ma ludia volaju na viac spôsobov. Oficialne som Natália, pre rodinu Natálka, pre priatela Natka, pre kamarátov Naty. A tým že v tomto žijem mi príde nepredstavitelné dať dieťatu meno na 4, písmena pretože pre mňa je to prezývka. (Ale chápem prečo to davaju iní) Napríklad keby si mám vybrať medzi Alexander Hruška a Alex Hruška, tak si vyberiem Alexandra s tým že by som ho prezývala Alex 😅

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
16.1.25 06:43
@Francis6 píše: Více

To je právě to - musíš se ohradit. Lidé prostě většinově, pokud jsi jim sympatická, mají tendence říkat ti jinak, zdrobněle, jemněji. Kdybych chtěla kamarádce říkat Kačko/Katko, ale ona mě opravila, že je Kateřina, měla bych dojem, že asi chce brát náš vztah na formální úrovni :nevim: Takhle je většinově společnost nastavená. Samozřejmě každý má právo nechat si říkat, jak jemu vyhovuje a ostatní by to měli akceptovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107142
16.1.25 09:01
@Černá Madonna píše: Více

ja jsem spis chtěla zlomit ten blok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...