Ostatní děti nemají rádi mého syna

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9414
24.6.16 15:56
@lear píše:
Naprosty souhlas :palec:

JJ, v tomhle věku jsme normálně komunikovali stylem - „Můžu hrát s Váma?“ A odpověď - buď jo, nebo „ne, máme to už rozehraný“. :) Pamatuju, že jsme to nebrali emocionálně, ani jedna, ani druhá strana. Jenom jako info. A dnešní děti komunikují taky tak, jak jsem z hřišťátek, kam chodíme, odkoukala. Že se kluk vnucuje, to tu jeho maminka nepotvrdila, náběh na nějakou diagnózu, která způsobuje, že je sociálně neobratný, taky ne. Tohle IMHO zavání něčím nekalým. Ty drobné nuance, že se něco děje, a jestli je to přes čáru, či nikoliv, ty poznají buď hodně citliví lidé, maminky dětí, co se jich to týká, nebo bývalé oběti šikany. Že by to poznaly třebas šmahem všechny pančitelky, tak to vůbec. Ani ty, co platí tak nějak všeobecně za autoritu. Děti s ostrými lokty dokážou leccos okecat a z lecčehos se vykroutit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6230
24.6.16 16:54

@Takyjedna já také souhlasím. Tím, že jde o spolužáky se úplně mění situace. Já byla jako malá také šikanovaná, dětem dělalo radost mi ubližovat (slovně). Těšilo je mě odhánět a odbývat, posmívat se mi. Docela se to na mě podepsalo a na podobné chování jsem silně alergická. Jenže tohle se hrozně špatně řeší. Možná pozvat ty dva kluky na nějakou společnou akci v rámci utužení vztahů? Může to vyjít a taky nemusí.
Problém je v tom, že dětská duše je hodně citlivá, ale emoční inteligence ještě není na takové úrovni, aby si uvědomovala, jaké následky krutý způsob komunikace může způsobit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
21.1.17 22:19
@lear píše:
@hanka.br. na uprimnost ti s prominutim se. e pes, taky jsem slusna a zdvorila k lidem, co nemusim, jinak se na teto plantete „uprimnosti“ akorat pofluseme a pobijeme. Takze jestil nemas konstruktivni radu, svoje filozoficke rozumy rozdavej nekde jinde.

je mi tvojho syna luto, pokial si ho naucila takto komunikovat, tak je uplne jasne preco ho deti nemaju radi :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí