Ostuda před návštěvou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1229
15.4.21 10:22

Na tvém místě bych se na to vykašlala. Jestli je máma splachovací, tak se budeš snažit zbytečně. Je to strašně dětinské a mně by bylo blbě ze sebe, že jsem se k něčemu takovému snížila. Já bych to řešila tak, že bych sebrala veškeré potomstvo a vyrazila někam na výlet. Ať si buší do zavřených vrat (taky to není ok, ale my máme v rodině normální vztahy a tohle jsem v reálu řešit nikdy nemusela).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106331
15.4.21 10:23
@unuděná píše:
Vážně? Tak to asi žiju v nějakém jiném světě. Drtivá většina mých přátel z rozvedených rodin se snaží s novými partnery rodičů udržet alespoň slušné vztahy, ne-li dobré. Protože normálnímu člověku s hezkými rodinnými vztahy přijde spokojenost rodičů důležitější, než vlastní zhrzené ego :zed:
ja taky ne , patrem do skupiny tech rodicu , ale chapu, ze nekdo o to nestoji , obzvlast pokud ty vztahy i bez novych partneru stoji za houby .
Deti do toho nemají co kecat ,ale ani se tomu podřizovat .
@unuděná píše:
Jedna věc je že je to její svatba a druhá je nějaké slušné vychování a základní respekt.

s rozvedenými rodici je to tezke, někdy je nemuzes ani pozvat oba, abys nemela zkaženou svatbu. Novi partneři taky muzou dělat problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24831
15.4.21 10:24

@unuděná nemůžeš to pochopit, protože jsi to (naštěstí) nezažila… Buď vděčná osudu, že se svými rodiči můžeš mít normální vztahy. To vyžaduje normalitu a snahu na obou stranách. A někdy jedna strana normální bohužel není :oops: Je to smutné a nikomu to nepřeju. Nesuď to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106331
15.4.21 10:25
@j.a.n.i1 píše:
Může, ale to že se tím projeví jako totální nevychovanec, na věci nic nemění. A já bych tedy takové „pozvání“ velmi razantně odmítla.

tak to uz je tvuj problem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.4.21 10:25
@unuděná píše:
Fajn. Tak se od ní odstřihni úplně. Proč jsi to neudělala už dávno? Jestli je to taková mege.ra, jak ji popisuješ, tak se nesnižuj na její úroveň ne? :nevim:

Asi máš pravdu :) díky za radu je to k zamyšlení popravdě ani nevím proč se ani snažím udržovat normální vztahy možná pořád doufám že se trošku napraví :think:

• Citovat
  • Upravit
53190
15.4.21 10:26
@Anonymní píše:
Asi nemáme jak tu někdo psala jaká matka taks matka :palec: Ale já narozdíl od ní mám slušnost pozvat ji a ne se na ni úplně vykašlat jako ona na mne ale to je jedno díky za rady všem kdo mi aspoň trošku pomohl čím udělat ostudu asi nechám děti dnes vyřadit at je tu aspoň trošku bordel: :lol: :lol:

Na tohle dojedeš jedině ty. Jestli je taková, jak jsi ji popsala, tak to ještě otočí proti tobě, jak nejsi ani schopná udržet si doma pořádek atd. Fakt bych to nedělala. Chovej se jako dospělá!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106331
15.4.21 10:28
@Anonymní píše:
Asi nemáme jak tu někdo psala jaká matka taks matka :palec: Ale já narozdíl od ní mám slušnost pozvat ji a ne se na ni úplně vykašlat jako ona na mne ale to je jedno díky za rady všem kdo mi aspoň trošku pomohl čím udělat ostudu asi nechám děti dnes vyřadit at je tu aspoň trošku bordel :lol: :lol: :lol:

jestli mas male děti, tak by mohly zlobit a nemela bys na navstevu čas :D
Tak at si posedí a az je to prestane bavit, tak zase půjdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.4.21 10:31
@unuděná píše:
Na tohle dojedeš jedině ty. Jestli je taková, jak jsi ji popsala, tak to ještě otočí proti tobě, jak nejsi ani schopná udržet si doma pořádek atd. Fakt bych to nedělala. Chovej se jako dospělá!

Jo vid máš pravdu :) vymyslím jak tchána přenechat aby ji nepouštěli a udělám za tím tlustou čáru ono popravdě není o co stát ;) na svatbu jsem jo chtěla pozvat jen že slušnosti ale to jsem nečekala co mě ceka :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.4.21 10:36
@Lucy75 píše:
Vztahy s matkou můžou být velmi těžké a komplikované - asi to zde některé nechápou, prostě někdy je vše špatně spoustu let a zakladatelka má právo se s ní moc nestýkat a s jejím partnerem se stýkat nemusí vůbec.. Ano, nápad má dětinský, je to celkově smutná situace, ale nikdo nevíme, co mezi sebou měly a mají a já jsem (i po svých osobních zkušenostech) VELMI opatrná na jakékoli soudy - odsuzování toho, jak se kdo chová/nechová v rodině..
Babička možná chce vztahy napravit, ale na to musí být holt dvě strany a někdy je prostě už pozdě..
Ostudou bych to neřešila, spíš bych se postavila mezi dveře (když už je tchán pustí), slušně, ale velmi důrazně řekla co mám na srdci a zavřela je z druhé strany..
Dobře při tom člověku rozhodně není, ale za mne je to lepší a dospělejší řešení, než na ni vymýšlet „ostudu“ ;)

Dekuji :hug: :srdce: něco takového jsem potřebovala :* ono asi máte všichni pravdu že než vymyslet kraviny tak se na to vybodnout :hug:

• Citovat
  • Upravit
101710
15.4.21 10:39
@Anonymní píše:
Asi nemáme jak tu někdo psala jaká matka taks matka :palec: Ale já narozdíl od ní mám slušnost pozvat ji a ne se na ni úplně vykašlat jako ona na mne ale to je jedno díky za rady všem kdo mi aspoň trošku pomohl čím udělat ostudu asi nechám děti dnes vyřadit at je tu aspoň trošku bordel :lol: :lol: :lol:

To fakt není slušnost :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24831
15.4.21 10:39
@Anonymní píše:
Asi máš pravdu :) díky za radu je to k zamyšlení popravdě ani nevím proč se ani snažím udržovat normální vztahy možná pořád doufám že se trošku napraví :think:

nenapraví…
věř mi ;) já to pochopila až po třicítce, odstříhla to úplně a je to nejčistší a nejméně bolestivé řešeí.. než se plácat v patologických hádkách, výčitkách apod.
Přečti si tu vlákna o vztazích s matkami, pomůže ti to…
https://www.emimino.cz/…dina-365220/
https://www.emimino.cz/…stit-414073/
 https://www.emimino.cz/…mami-271302/

a další.. popátrej.. spousta z nás to takto řešila. Někdy to nejde jinak. Záleží ovšem, jak moc velký problém jste měly/máte a zda je tohle váš případ, nebo si prostě jen „nerozumíte“, on je to dost rozdíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.4.21 10:47
@Lucy75 píše:
nenapraví…
věř mi ;) já to pochopila až po třicítce, odstříhla to úplně a je to nejčistší a nejméně bolestivé řešeí.. než se plácat v patologických hádkách, výčitkách apod.
Přečti si tu vlákna o vztazích s matkami, pomůže ti to…
https://www.emimino.cz/…dina-365220/
https://www.emimino.cz/…stit-414073/
https://www.emimino.cz/…mami-271302/a další.. popátrej.. spousta z nás to takto řešila. Někdy to nejde jinak. Záleží ovšem, jak moc velký problém jste měly/máte a zda je tohle váš případ, nebo si prostě jen „nerozumíte“, on je to dost rozdíl.

Nejde o to že si nerozumíme jde o to že k ní celkově nemám dobrý vztah za to co nám dělala v dětství ale to tu rozebírat nechci stejně by se to otočilo proti mě děkuji za odkazy určitě to pročtu :) snad někdy budu tak silná jako ty já fakt nevím proč jsem to neudělala dřív prostě si furt říkám že je to moje matka že bych se měla,,chovat" kvůli dětem ale když nad tím tak přemýšlím tak to asi nemá cenu

• Citovat
  • Upravit
35864
15.4.21 10:55

S matkou se nestykej. Naschvály se akorat snizis na její uroven a to prece nechces.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5075
15.4.21 11:00

Podle mého názoru zvát na svatbu jednoho rodiče bez partnera je nevhodné, buď oba, nebo nikoho. A sourozence (byť asi polorodé) nazývat „její děti“ svědčí o narušení vztahů v širší rodině. A jedno z řešení je přestat se stýkat, ale korektně, neoplácet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
15.4.21 11:20
@j.a.n.i1 píše:
No, upřímně, zvát někoho na svatbu pouze solo, pokud víš, že má partnera, je neslušnost první kategorie, takže si nemáte co vyčítat.

Upřímně, jestli tam třeba bude tatínek, ktery rozvod nese těžce tak to smysl dává. Nedávno to tady někdo řešil (nová ženská otce nebyla pozvaná, protože maminka nevěsty… A všichni byli na straně maminky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová