Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dokud budeš těhotenství ve svém okolí takto špatně přijímat, snižuješ si tím úspěch na otěhotnění. Platí to známé přej a bude ti přáno. Jestli se dokážeš zbavit své zášti, tak jsi na dobré cestě. Vím o čem píšu, taky mám něco za sebou i když tak daleko jako ty jsem se nedostala, abych hodnotila, kdo si otěhotnit zaslouží a kdo ne
Přeju, aby brzy sedlo štěstí i na tebe.
kolozubka píše:
Dokud budeš těhotenství ve svém okolí takto špatně přijímat, snižuješ si tím úspěch na otěhotnění. Platí to známé přej a bude ti přáno. Jestli se dokážeš zbavit své zášti, tak jsi na dobré cestě. Vím o čem píšu, taky mám něco za sebou i když tak daleko jako ty jsem se nedostala, abych hodnotila, kdo si otěhotnit zaslouží a kdo nePřeju, aby brzy sedlo štěstí i na tebe.
no já myslím, že Lemaz nehodnotí, kdo si otěhotnět zaslouží a kdo ne
spíš jí to jen přišlo hrozně moc líto a není se čemu divit, když si sama otěhotnět přeje..
Monjie píše:Anonymní píše:Jsi ho… jak muzes nekomu napsat takovou sr…??!!! doh… jak si to muzes dovolit?! Pokud sis nevsimla tak zakladatelka resi IVF tak proc tak silna slova??? asi nejaky mindrak, deprese, coz?
Někdy nechápu, podle čeho ten nahoře vybírá ty, kterým nadělí dar rodičovství
Manželova kolegyně minulé pondělí porodila a tohle pondělí byla v práci. O dítěti se vyjadřuje, že TO porodila, že TO řve a podobněPřitom to není asociál, ale vzdělaná holka přes 30
![]()
Zřejmě budeš muset začít fetovat nebo tak něco, protože fetyny rodí jak na běžícím pásu
A chápu, proč to bereš jako kopanec. Když neplodnou stále někdo předbíhá, všichni kolem rodí, tak doufá, že aspoň TA /jedno dle jakých kritérií vybraná/ neotěhotní a lup, to je pak depka jak blázen…
Mela by sis dat studenej obklad, abys zchladila hlavu. Prispevek jsi vubec nepochopila, a silna slova pouzivas jenom Ty ![]()
A omluvu anonymni prispevatelce jsem nikde nezahlidla.
Holky, mě nevadí těhulky. Ani novopečený maminky. Mě vadí to, že zrovna ONA je těhotná. Nikdy děti nechtěla. Když jsme podstupovali IVF tak mi řekla, že jsem blbá, že by za ty peníze raději letěla na dovolenou. Protože fakani jenom řvou.
Musím se s tím smířit. Nedá se nic dělat. Včera mě to pěkně složilo. Napadali mě i pěkně hnusný věci, za které se teď stydím.
Jen doufám, že ten prcek se bude mít dobře a že ona si uvědomí, že prostě pláč, pokaděný plínky a trocha nepořádku k dětem patří. A taky doufám, že pokud bude potřebovat hlídání, tak mi brnkne.
kolozubka píše:
Dokud budeš těhotenství ve svém okolí takto špatně přijímat, snižuješ si tím úspěch na otěhotnění. Platí to známé přej a bude ti přáno. Jestli se dokážeš zbavit své zášti, tak jsi na dobré cestě. Vím o čem píšu, taky mám něco za sebou i když tak daleko jako ty jsem se nedostala, abych hodnotila, kdo si otěhotnit zaslouží a kdo nePřeju, aby brzy sedlo štěstí i na tebe.
Asi vesmír /nebo někdo jiný/ v mém případě udělal někde chybu ![]()
Snažila jsem se otěhotnět v době, kdy těhotné nebyly na každém rohu, takže jsem v podstatě ani nad tím nepřemýšlela jestli mě něčí těhotenství vadí nebo ne. Já jsem se na svůj problém léčila, takže zvlášť zkraje jsem věřila, že mi dr.rychle pomohou a já brzy budu mít taky svoje dítě. Z opakovaných neúspěchů jsem byla po čase vyšťavená, začala jsem mít strach, že se to nepovede ani s péčí lékařů, zvlášť když známé v té době nevyšly 2 pokusy IVF. Tenkrát jsem neměla přístup na internet ani IVF nebylo tolik rozšířené, takže jsem si myslela, že to je tutovka, půjdu na něj a otěhotním a známá mi vzala vítr z plachet, dala za to hromadu peněz, které jsme tenkrát neměli a nic. HOdně mě to vzalo, pak už jsem obrečela každou MS a začlo mi vadit, že těhotní ostatní, zvlášť když to neplánovali a dítě vlastně nechtěli, že jsou na něj před třicítkou mladí. A otěhotněla jsem ![]()
lemaz píše:
Holky, mě nevadí těhulky. Ani novopečený maminky. Mě vadí to, že zrovna ONA je těhotná. Nikdy děti nechtěla. Když jsme podstupovali IVF tak mi řekla, že jsem blbá, že by za ty peníze raději letěla na dovolenou. Protože fakani jenom řvou.
Musím se s tím smířit. Nedá se nic dělat. Včera mě to pěkně složilo. Napadali mě i pěkně hnusný věci, za které se teď stydím.
Jen doufám, že ten prcek se bude mít dobře a že ona si uvědomí, že prostě pláč, pokaděný plínky a trocha nepořádku k dětem patří. A taky doufám, že pokud bude potřebovat hlídání, tak mi brnkne.
Já to úplně chápu, že se ptáš proč ona ano a proč já ne, ale právě těmito myšlenkami ubližuješ sama sobě. Já jsem chtěla mimčo od 22 a rodila jsem v 36 letech. Psychika je fakt prevít ![]()
Tak jsem se teď vrátila od tchýně. Nevěděla jsem, jestli už to ví, takže jsem čekala, jestli začne. Asi po třech minutách rozhovoru se mě zeptala, jestli už to vím. Tak jsem řekla, že ano. A hned začala, že to je skvělá zpráva a jak jim dá NÁŠ přebalovací pult (který jsme si kupili, když jsme si mysleli, že vyjde IVF. Je schovaný u nich ve sklepě).
A že svatba bude v srpnu a že budeme pro ní kupovat dárky apod.
Holky, já jsem se složila. Začala jsem brečet a řvát, že rozhodně na žádnou šaškárnu nepůjdu, přebalovák je můj a rozhodně jí nedám ani ň z toho, co mám nachystané pro své dítě. A nic kupovat nebudu. Že je to její dítě, tak ať se stará.
Prostě mi ruply nervi. Mamka se na mě chvilku dívala a pak začala brečet taky z toho, že mě nikdy neviděla brečet a že na tom musím být fakt špatně. Copak jí nedošlo, že to je ještě krátká doba od neúspěchu? Že nejsem zahojená a tímto mi jen sype sůl do rány?
Jsem já ta špatná? Je to čerstvý a zatím si nedokážu představit, že na mém krásném dřevěném přebalovacím pultu se bude přebalovat jiné dítě než moje. Jsem zlá?
Mamka je strašně hodná ženská, jen to prostě nedomyslela. Mám se vzdát svého snu a mám švagrové dát všechno, co mám nachystané pro miminko? Asi to nedokážu. Bylo by to jako kdybych to prostě smazala. Říkala jsem si, že to jednou (pokud to fakt nevyjde) dám všechno nějaké mamince, která třeba bude v blbé situaci a tohle by jí mohlo pomoct. Jenomže švagrová v blbé situaci není.
Holky, co mám dělat? Já nevím. Jsem zoufalá a zlá.
Já bych jí nic nedávala,a proč? ![]()
Je to tvoje,ne?
Tvoje mami se zachovala trochu nešťastně,a necitlivě.
Nejsi špatná,ani zlá,jen jsi smutná.
Já věřím tomu,že to vytoužené mimi přijde ![]()
lemaz píše:
Tak jsem se teď vrátila od tchýně. Nevěděla jsem, jestli už to ví, takže jsem čekala, jestli začne. Asi po třech minutách rozhovoru se mě zeptala, jestli už to vím. Tak jsem řekla, že ano. A hned začala, že to je skvělá zpráva a jak jim dá NÁŠ přebalovací pult (který jsme si kupili, když jsme si mysleli, že vyjde IVF. Je schovaný u nich ve sklepě).
Holky, já jsem se složila. Začala jsem brečet a řvát, že rozhodně na žádnou šaškárnu nepůjdu, přebalovák je můj a rozhodně jí nedám ani ň z toho, co mám nachystané pro své dítě. A nic kupovat nebudu. Že je to její dítě, tak ať se stará.Prostě mi ruply nervi. Mamka se na mě chvilku dívala a pak začala brečet taky z toho, že mě nikdy neviděla brečet a že na tom musím být fakt špatně. Copak jí nedošlo, že to je ještě krátká doba od neúspěchu? Že nejsem zahojená a tímto mi jen sype sůl do rány?
Jsem já ta špatná? Je to čerstvý a zatím si nedokážu představit, že na mém krásném dřevěném přebalovacím pultu se bude přebalovat jiné dítě než moje. Jsem zlá?
Mamka je strašně hodná ženská, jen to prostě nedomyslela. Mám se vzdát svého snu a mám švagrové dát všechno, co mám nachystané pro miminko? Asi to nedokážu. Bylo by to jako kdybych to prostě smazala. Říkala jsem si, že to jednou (pokud to fakt nevyjde) dám všechno nějaké mamince, která třeba bude v blbé situaci a tohle by jí mohlo pomoct. Jenomže švagrová v blbé situaci není.
Nejsi zlá a já ti strašně rozumím a kdybych měla tu moc, tak bych ti to otěhotnění seslala, fakt že jo, je to velké trápení, drž se
P.S. Taky bych nedala nic z toho, co bych měla nachystané pro svoje dítě.
Lemaz, verim, ze te to boli, stve a rves a nechapes. Proste je to tak, nic nenadelas.
Ale treba s tou komodou- mamka to urcite myslela dobre.
OT: ja jsem touzila po tretim diteti strasne moc, ale rekli jsme si ze pockame par let. No a tak jsem prodala temer vse po detech, a kdyz jsem posilala postou korbicku a autosedacku- tak druhy den jsem zjistila, ze jsem tehotna......
ka-tka píše:
Lemaz, verim, ze te to boli, stve a rves a nechapes. Proste je to tak, nic nenadelas.Ale treba s tou komodou- mamka to urcite myslela dobre.
OT: ja jsem touzila po tretim diteti strasne moc, ale rekli jsme si ze pockame par let. No a tak jsem prodala temer vse po detech, a kdyz jsem posilala postou korbicku a autosedacku- tak druhy den jsem zjistila, ze jsem tehotna......
Myslíš, že bych jí to měla dát? Ono to stejně asi tak dopadne, ale teď ještě nemůžu. Prostě nemůžu. Teď nee. Tchyně to nemyslela zle. Komoda tam leží nevyužitá. Ale já si říkám, když jim jí půjčíme a pak se náhodou zadaří IVF, tak kde budu dítě přebalovat já? Na posteli? Ona mi ho nevrátí, protože je zvyklá na to, že cokolic se jí půjčí, tak je její.
lemaz píše:ka-tka píše:Myslíš, že bych jí to měla dát? Ono to stejně asi tak dopadne, ale teď ještě nemůžu. Prostě nemůžu. Teď nee. Tchyně to nemyslela zle. Komoda tam leží nevyužitá. Ale já si říkám, když jim jí půjčíme a pak se náhodou zadaří IVF, tak kde budu dítě přebalovat já? Na posteli? Ona mi ho nevrátí, protože je zvyklá na to, že cokolic se jí půjčí, tak je její.
Lemaz, verim, ze te to boli, stve a rves a nechapes. Proste je to tak, nic nenadelas.Ale treba s tou komodou- mamka to urcite myslela dobre.
Pokud to máš nastavený takhle a ona věci nevrací, tak bych jí to nepůjčovala s tím, že je to tvoje a doufáte, že to brzo budete potřebovat. A že je to důležité i pro tvojí psychiku.
lemaz píše:ka-tka píše:Myslíš, že bych jí to měla dát? Ono to stejně asi tak dopadne, ale teď ještě nemůžu. Prostě nemůžu. Teď nee. Tchyně to nemyslela zle. Komoda tam leží nevyužitá. Ale já si říkám, když jim jí půjčíme a pak se náhodou zadaří IVF, tak kde budu dítě přebalovat já? Na posteli? Ona mi ho nevrátí, protože je zvyklá na to, že cokolic se jí půjčí, tak je její.
Lemaz
třeba ani nedojte na to že bys jí měla cokoli na mimi půjčovat nebo nedejbože dávat
Třeba právě to její těhotenství je nějaká poslední kapka ke smíření se s daným stavem věcí…ty se s tím srovnáš,zklidníš a otěhulíš
Já věřím tomu že nic se neděje bez důvodu a časem se ukáže že to co se nám dnes jeví jako průšvih století bylo vlastně dobré…někomu třeba taková událost naprosto změní směr života a časem se ukáže že to bylo dobře.Takže přeju hodně…hodně sil a pevné nervy,taky at se ti daří na svět přesto všechno koukat pozitivně a s nadějí a neboj
na tebe to tvé štěstíčko v podobě malého uzlíčku teprve čeká ![]()
jitkabokule píše:lemaz píše:Lemazka-tka píše:Myslíš, že bych jí to měla dát? Ono to stejně asi tak dopadne, ale teď ještě nemůžu. Prostě nemůžu. Teď nee. Tchyně to nemyslela zle. Komoda tam leží nevyužitá. Ale já si říkám, když jim jí půjčíme a pak se náhodou zadaří IVF, tak kde budu dítě přebalovat já? Na posteli? Ona mi ho nevrátí, protože je zvyklá na to, že cokolic se jí půjčí, tak je její.
OT: ja jsem touzila po tretim diteti strasne moc, ale rekli jsme si ze pockame par let. No a tak jsem prodala temer vse po detech, a kdyz jsem posilala postou korbicku a autosedacku- tak druhy den jsem zjistila, ze jsem tehotna......třeba ani nedojte na to že bys jí měla cokoli na mimi půjčovat nebo nedejbože dávat
Třeba právě to její těhotenství je nějaká poslední kapka ke smíření se s daným stavem věcí…ty se s tím srovnáš,zklidníš a otěhulíš
Já věřím tomu že nic se neděje bez důvodu a časem se ukáže že to co se nám dnes jeví jako průšvih století bylo vlastně dobré…někomu třeba taková událost naprosto změní směr života a časem se ukáže že to bylo dobře.Takže přeju hodně…hodně sil a pevné nervy,taky at se ti daří na svět přesto všechno koukat pozitivně a s nadějí a neboj
na tebe to tvé štěstíčko v podobě malého uzlíčku teprve čeká
Já vím, že bych se na to měla dívat pozitivně, ale nějak mi to nejde. Přijdu si ublížená, zrazená. Ale jak už jsem psala - je to velice čerstvé, takže doufám, že to přebolí a bude líp.
lemaz píše:
Holky, já jsem se složila. Začala jsem brečet a řvát, že rozhodně na žádnou šaškárnu nepůjdu, přebalovák je můj a rozhodně jí nedám ani ň z toho, co mám nachystané pro své dítě. A nic kupovat nebudu. Že je to její dítě, tak ať se stará.Prostě mi ruply nervi. Mamka se na mě chvilku dívala a pak začala brečet taky z toho, že mě nikdy neviděla brečet a že na tom musím být fakt špatně. Copak jí nedošlo, že to je ještě krátká doba od neúspěchu? Že nejsem zahojená a tímto mi jen sype sůl do rány?
Lemaz, za á je mi líto, muselo tě to hodně vzít ![]()
A za bé, nic jí prosímtě nedávej, nevidím jediný důvod
Jsou to tvoje věci a ona si snad výbavičku koupí sama ne? ![]()