Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nebyl to bupropion - pod názvem Zyban nebo Wellbutrin
Příspěvek upraven 22.01.17 v 16:59
Ano, je to Champix, manžel ho bral, docela hodně kouřil a má slabou vůli. Tohle mu pomohlo a už pátý rok nekouří.
Kamilko, super, to jsem přesně chtěla slyšet. Mám taky slabou vůli, ale chci to zkusit. A jak dlouho to bral?A jaký měl postup?Přestal hned, nebo postupně?
Vermun, chce to být opravdu rozhodnutá, že chceš přestat. Champix přestože je na předpis, tak vyjde na dost peněz. Bral to několik měsíců, ze začátku měl naopak kouřit normálně, bylo mu teda z toho občas špatně. Známá to taky brala, ale ukončila to v průběhu braní, bylo jí z toho hodně špatně. Mrkni na www.champix.cz
podle me zvykacky atd jsou na prd.
tesite se na nikotin nebo spis na ten pocit kdyz si potahnete a vyfouknete?
a mate cigaretu spojenou s tim co jsem psala? po jidle, kdyz jsem nastvana, kdyz deti spi?
je to proste ten zvyk a clovek se musi naucit tyhle situace resit jinak.
ja sice zatim nekourim tyden ale uz vidim ty usetreny penize. ziju v irsku a tady se kouri opravdu draze-lm za 7,25 euro, macka dokonce za 9,10 euro.takze ja jsem prokourila klidne 200 euro mesicne (5000 kc) a to je dost. usetreny penize za minuly tyden jsem utratila v mothercare.
jedná se o lék CHAMPIX - posílám odkaz na diskusi http://www.ordinace.cz/diskuse/8304/?…
@honeymoney píše:
Kdyby něco pomáhalo spolehlivě přestat, už by se cigarety přestaly prodávat.Nejlepší způsob jak přestat kouřit je prostě si už nezapálit.
tak to si myslím, že není pravda. Ne každý chce přestat. ale s nejlepším způsobem souhlasím. Kouřila jsem 15let 30 denně, jednou ráno jsem šla do práce a hodila jsem krabičku do popelnice a od tý doby nekouřím. Bude to v létě šest let.
myslím, že Champix
Mě pomohl Wellbutrin. Teda bylo mi z něj tak blbě, měla jsem snad všechny vedlejší účinky, že jsem ho po 3 dnech vysadila a přestala
Už to je přes tři roky
Ahojky, já jsem taky řešila jak přestat kouřit dlouhodobě a hlavně spolehlivě. Nakonec jsem si v lékárné koupila Niquitin. Sice to trvalo několik týdnů, ale přestala jsem.
Ahoj
Dostal jsem knížku od Allena Carra k narozkám, ale bohužel i když jsem ji přečetl
na 4krát jak je v knížce napsáno, že by se neměla číst na jednou tak hulím ještě víc, proto prosím o radu. Vím, že je to mentální závislost 95% a pouhých 5% fizycká
závislost jen jsem asi nepochopil podstatu. Proto Tě prosím napiš mě jak jsi na to šla ty. Napiš mi prosím na ****
moc Ti díky
Micchal
19.1.2017 - edit admin: kontaktní údaj
Myslím nebo moje zkušenost je taková, že žvýkačky, spreje, náplasti mi třeba pomohly na nějakou určitou dobu, třeba na dlouhý let nebo na den dva, kdy jsem si nemohla zapálit. Nezkoušela jsem díky ním přejít od tabákových ani nevím, jestli by se mi to povedlo a stojí to taky dost peněz. Já jsem přešla na elektronickou cigaretu, která nemá od tý tabákový daleko, je to skoro to stejný. Koupila jsem si bílou vapour 2, je taková minimalistická, to mám ráda. Sice “kouřím“ stále, ale s nižším obsahem škodlivých a návykových látek. Pro ty, kteří chtějí přestat mi to připadá jako dobrá pomocnice na ty horký začátky. ![]()