Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Ahoj holky. Mame skoro 4 mesicniho synka. Veskerou peci zastanu ja, protoze manzel se boji. Nerikam ze se nesnazi, ale max. si s nim povida, hraje, mazli, pripadne v nutnosti prebali jen pocuranou plenu a oblekne, ale jakmile zacne rvat nevi co s nim a neumi ho uspat nebo spis nema trpelivost vytrvat. Vzhledem k dnesni situaci musim jet na nakup a oba zustanou doma sami. Poslat muze tak polovinu neprinese i kdyz mu dam seznam. On z toho je nejisty a chce si zvat svoji matku, coz v tehle situaci neni vhodne a navic je to otec prece a musi to zvladnoutje to vlastne poprve co budou doma sami a jsem taky nervozni, ale jen protoze nervozni je z toho i chlap
co si o tom myslite a mate nektera taky takovyho ktery se boji? Naucit se to prece musi. Maleho mu obleknu, nakojim, prebalim, to je asi max. jak muzu pomoct
To chce čas taky jsem takovej býval
Jo, u některých mužů je to normální, bojí se, Aby miminku nějak neublížili, nebo něco neudělali špatně.. Já bych mu tu matku dovolila, bude klidnější..
@Beckyttine5 píše:
Jo, u některých mužů je to normální, bojí se, Aby miminku nějak neublížili, nebo něco neudělali špatně.. Já bych mu tu matku dovolila, bude klidnější..
Svatá pravda
![]()
Nebo jed, až Ti mimčo usne, do hodinky budeš zpátky a malý to v klidu prospi a všichni budete více v klidu
@Beckyttine5 Ja se treba nebojim, ze by se neco stalo, ze by to nezvladl, boji se o nej stejne jako ja, ale spis, ze manzel nevydrzi napr. rvani, ze chce spat nebo knourani, ze se nudi a necha ho plakat, protoze nerozumi jeho potrebam, nacož maly neni zvykly. Je to blby no tahle doba. Kdyz ja ctim narizeni a nepoustim sem ani svou mamku, natož jeho, ktera jezdi po vsech na kafčo ![]()
Taky máme takového tatínka, ale naštěstí si nemá v plánu nikoho zvát na pomoc i když mu to rodina nabídla, ale s uspanim problém nemá. Za 2 dny se dětem věnuje tak že si s nimi spíš hraje ale nějak extra mi to nevadí, nemám ho doma od toho aby lítal kolem decek, jsem ráda že vůbec v téhle situaci domů dojel
![]()
@Anonymní píše:
@Beckyttine5 Ja se treba nebojim, ze by se neco stalo, ze by to nezvladl, boji se o nej stejne jako ja, ale spis, ze manzel nevydrzi napr. rvani, ze chce spat nebo knourani, ze se nudi a necha ho plakat, protoze nerozumi jeho potrebam, nacož maly neni zvykly. Je to blby no tahle doba. Kdyz ja ctim narizeni a nepoustim sem ani svou mamku, natož jeho, ktera jezdi po vsech na kafčo
Tak to je jiná to bych ju taky nepouštěl
@Anonymní píše:
@Beckyttine5 Ja se treba nebojim, ze by se neco stalo, ze by to nezvladl, boji se o nej stejne jako ja, ale spis, ze manzel nevydrzi napr. rvani, ze chce spat nebo knourani, ze se nudi a necha ho plakat, protoze nerozumi jeho potrebam, nacož maly neni zvykly. Je to blby no tahle doba. Kdyz ja ctim narizeni a nepoustim sem ani svou mamku, natož jeho, ktera jezdi po vsech na kafčo
Tak jed, až malý usne.. Až bude větší, tak se manžel začne zapojovat víc.. Hodně mužů čeká, až je dítě 2+
Porad mu opakuju ze to zvladne, aby si veril. Kdyby si to zkusil, treba zjisti, ze to vlastne v pohode na tu chvilku zvladne ![]()
Muj chlap to mel uplne stejne, neprijde mi to divne
jak dlouho jsi na nakupu? hodku ci dve? jed az usne a ono to nejak dopadne. max je najdes v slzach oba
matku bych nepovolavala. co pomaha kdyz maly place? muze ho treba houpat v lehatku, chovat na houpacim mici tu chvilku.
@Anonymní píše:
Porad mu opakuju ze to zvladne, aby si veril. Kdyby si to zkusil, treba zjisti, ze to vlastne v pohode na tu chvilku zvladne
Přijde mi, že z manžela děláš tak trochu troubu
Na nákup nemůže, protože by ti nedonesl vše, i když mu dáš seznam, nechat ho doma s miminem, je taky drama, co když to nezvládne? A co by jako neměl zvládnout? Tak jdi na nákup, až malý usne a je klid ![]()
Pro me uplne nepochopitelne. Manzel se staral o 5denni mimino uplne v pohode. I pro me to bylo preci nove. Urcite to zvladne!
@Anonymní píše:
Ahoj holky. Mame skoro 4 mesicniho synka. Veskerou peci zastanu ja, protoze manzel se boji. Nerikam ze se nesnazi, ale max. si s nim povida, hraje, mazli, pripadne v nutnosti prebali jen pocuranou plenu a oblekne, ale jakmile zacne rvat nevi co s nim a neumi ho uspat nebo spis nema trpelivost vytrvat. Vzhledem k dnesni situaci musim jet na nakup a oba zustanou doma sami. Poslat muze tak polovinu neprinese i kdyz mu dam seznam. On z toho je nejisty a chce si zvat svoji matku, coz v tehle situaci neni vhodne a navic je to otec prece a musi to zvladnoutje to vlastne poprve co budou doma sami a jsem taky nervozni, ale jen protoze nervozni je z toho i chlap
co si o tom myslite a mate nektera taky takovyho ktery se boji? Naucit se to prece musi. Maleho mu obleknu, nakojim, prebalim, to je asi max. jak muzu pomoct
rekla bych, ze je nejvyssi cas, aby se zacal taky starat. Ja meho chlapa zaucila hned od porodnice. Umi nakrmit, prebalit, vykoupat, uspat. V noci k malemu i vstane.
Kdyz ho mel poprve vykoupat, taky na mne zkousel, ze se boji a nevi. Tak jsem mu trpelive ukazala jak a bylo. Povetsinou teda ale stejne koupeme spolecne, jeden hlida hlavu, aby se maly nenapil vody a druhy umyva.
Ahoj holky. Mame skoro 4 mesicniho synka. Veskerou peci zastanu ja, protoze manzel se boji. Nerikam ze se nesnazi, ale max. si s nim povida, hraje, mazli, pripadne v nutnosti prebali jen pocuranou plenu a oblekne, ale jakmile zacne rvat nevi co s nim a neumi ho uspat nebo spis nema trpelivost vytrvat. Vzhledem k dnesni situaci musim jet na nakup a oba zustanou doma sami. Poslat muze tak polovinu neprinese i kdyz mu dam seznam. On z toho je nejisty a chce si zvat svoji matku, coz v tehle situaci neni vhodne a navic je to otec prece a musi to zvladnout
je to vlastne poprve co budou doma sami a jsem taky nervozni, ale jen protoze nervozni je z toho i chlap