Otec a miminko, manžel se bojí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34473
21.3.20 19:11
@warita píše:
No ale jak casto se meni olej v aute? Ze by si byla z vymeny oleje kazdy den vycerpana?Ale jinak o tom to presne je. Staci se tomu nevyhybat, par krat to zkusit a ono to jde.

To byl příklad. Stejně tak nedělám X jiných věcí, prostě nechci a nemusím. Můj muž taky nechtěl a nemusel, kdyby musel, tak by se postaral, není retardovaný, aby nezvládl prebalit mimino. Nemyslím si, že všichni členové domácnosti se musí nutně podílet na všem, jen proto, že si někdo myslí, že to tak má být. My máme domácnost rozdělenou tradičně, já netahám dřevo z lesa a můj muž nemusí utěšovat řvoucí mimino, když já jsem doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
21.3.20 19:34
@terien píše:
To byl příklad. Stejně tak nedělám X jiných věcí, prostě nechci a nemusím. Můj muž taky nechtěl a nemusel, kdyby musel, tak by se postaral, není retardovaný, aby nezvládl prebalit mimino. Nemyslím si, že všichni členové domácnosti se musí nutně podílet na všem, jen proto, že si někdo myslí, že to tak má být. My máme domácnost rozdělenou tradičně, já netahám dřevo z lesa a můj muž nemusí utěšovat řvoucí mimino, když já jsem doma.

Vsak ja ti to neberu. Pokud vam to funguje, neni co resit. Tady u zakladatelky to nefunguje… a pokud muz zastava pozici, ze on to neumi a a ji se to nehodla ucit, muze to byt do budoucna problem. Protoze uze nastat situace, kdy je potreba, aby to umel a pomohl, ale on neumi.

Jinak, obne na nejake delbe praci na muzske a zenske nevidim nic pozitivniho. Ja jsem presne ten typ, ktery chce umet vse. A z velke casti umi. Umim si natrit parapety, smontovat nabytek z ikei, dotahnout tezky nakup. Jsem samostatna a tak se mi to libi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
21.3.20 19:43
@warita píše:
Vsak ja ti to neberu. Pokud vam to funguje, neni co resit. Tady u zakladatelky to nefunguje… a pokud muz zastava pozici, ze on to neumi a a ji se to nehodla ucit, muze to byt do budoucna problem. Protoze uze nastat situace, kdy je potreba, aby to umel a pomohl, ale on neumi.Jinak, obne na nejake delbe praci na muzske a zenske nevidim nic pozitivniho. Ja jsem presne ten typ, ktery chce umet vse. A z velke casti umi. Umim si natrit parapety, smontovat nabytek z ikei, dotahnout tezky nakup. Jsem samostatna a tak se mi to libi.

Já to taky udelam, když musím, třeba když byl muž v nemocnici, ale líbí se mi být ženou. Zakladatelka se ptala na názory, tak jsem ji napsala ten svůj. Jestli je to u ní problém, tak si ho bude muset vyřešit, u mě to samé třeba problém nebyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2581
21.3.20 20:47

Můj manžel je taky takovej posera v tomhle směru. Když byl syn malý byl to mazec. Byl Mládej 21 let, přišlo mu, že je moc malicky, křehký a já nevím co všechno. Jen si s ním hrál, prebalit nechtěl někam jít nemyslitelné… No a pak jsem byla úplně grogy. Takže.. Když se narodila dcera před 7 měsíci. Hned jsem ho zacla učit co třeba. Několik hádek proběhlo na tohle téma já se bojím :mrgreen: protože já vím že to bylo hlavně, já nechci. Chci mit svůj klid a já nevím co všechno. Prostě když někam musím tak jdu.. Několikrát jsem mu prostě nechala malou a odešla jsem kam potřebovala. Prostě zvládnout to musel. No a tedko Až na koupání zvládne vsechno úplně v pohodě. Když hodně pláče, tak ví že náruč je mocná a když ani to ne.. Stačí ji vysvliknout a nechat vykopat. Vše se dá naučit a někdy zastávám ten názor.. Hodit do vody a nechat plavat. Ve chvíli kdy odejdes, v tu chvíli už není v pozici chudáka, to nezvládne protože se bojí, ale je v pozici, že to zvládnout prostě musí! Oni jsou chlapi někdy prostě jen vycuranci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
21.3.20 21:14
@Malá princezna píše:
Můj manžel je taky takovej posera v tomhle směru. Když byl syn malý byl to mazec. Byl Mládej 21 let, přišlo mu, že je moc malicky, křehký a já nevím co všechno. Jen si s ním hrál, prebalit nechtěl někam jít nemyslitelné… No a pak jsem byla úplně grogy. Takže.. Když se narodila dcera před 7 měsíci. Hned jsem ho zacla učit co třeba. Několik hádek proběhlo na tohle téma já se bojím :mrgreen: protože já vím že to bylo hlavně, já nechci. Chci mit svůj klid a já nevím co všechno. Prostě když někam musím tak jdu.. Několikrát jsem mu prostě nechala malou a odešla jsem kam potřebovala. Prostě zvládnout to musel. No a tedko Až na koupání zvládne vsechno úplně v pohodě. Když hodně pláče, tak ví že náruč je mocná a když ani to ne.. Stačí ji vysvliknout a nechat vykopat. Vše se dá naučit a někdy zastávám ten názor.. Hodit do vody a nechat plavat. Ve chvíli kdy odejdes, v tu chvíli už není v pozici chudáka, to nezvládne protože se bojí, ale je v pozici, že to zvládnout prostě musí! Oni jsou chlapi někdy prostě jen vycuranci.

Moje rec!!! Tesat do kamene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2581
21.3.20 21:17

@warita prostě tak to je. U syna jsem to tolerovala. Ale teď jsem si řekla, že to tak prostě nebude. A světě div se.. Funguje to. :mrgreen: a jasně pokakana plena mu též nevoni. Ale to mě taky ne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
21.3.20 21:32
@Malá princezna píše:
@warita prostě tak to je. U syna jsem to tolerovala. Ale teď jsem si řekla, že to tak prostě nebude. A světě div se.. Funguje to. :mrgreen: a jasně pokakana plena mu též nevoni. Ale to mě taky ne :mrgreen:

pokakane pleny me nikdy moc nevadily. Me vadi jekot, obzvlaste, kdyz trva cely bozi den. Taky mi vadi nocni vstavani. Ja kdyz jsem nevyspana, tak jsem uplne nepouzitelna a o nalade radsi pomlcime. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
21.3.20 21:42
@Anonymní píše:
Ahoj holky. Mame skoro 4 mesicniho synka. Veskerou peci zastanu ja, protoze manzel se boji. Nerikam ze se nesnazi, ale max. si s nim povida, hraje, mazli, pripadne v nutnosti prebali jen pocuranou plenu a oblekne, ale jakmile zacne rvat nevi co s nim a neumi ho uspat nebo spis nema trpelivost vytrvat. Vzhledem k dnesni situaci musim jet na nakup a oba zustanou doma sami. Poslat muze tak polovinu neprinese i kdyz mu dam seznam. On z toho je nejisty a chce si zvat svoji matku, coz v tehle situaci neni vhodne a navic je to otec prece a musi to zvladnout :roll: je to vlastne poprve co budou doma sami a jsem taky nervozni, ale jen protoze nervozni je z toho i chlap :think: co si o tom myslite a mate nektera taky takovyho ktery se boji? Naucit se to prece musi. Maleho mu obleknu, nakojim, prebalim, to je asi max. jak muzu pomoct :nevim:

Debil, idiot…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
21.3.20 21:49
@warita píše:
ja verim, ze to neumi. Ale vis proc to neumi? Protoze nikdy nemusel. PROTO!

Kdybys nebyla po ruce a on se to naucit musel, tak by umel, umel.

Pece o dite neni zadna raketova veda. Prebalit, nakrmit, pochovat a kdyz to rve, tak vydrzet a zkouset ruzne veci, az neco zabere. To zvladne kazdy, ale to by se mu muselo chtit a jim se casto nechce. Obzvlaste kdyz staci rict „ja to neumim“ a zena vzdychne a vezme si to dite. Oh jak jednoduche.
:srdce:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.3.20 21:49

Nedelam z nej blbce. Poprve a nevyslo. Ani jsem v klidu nenakoupila. Volal mi, ze mu uz skoro hodinu rve a ze se boji, ze se udusi, ze rudne… Fakt se bal, protoze na nej hodil vsechno co mel po ruce a odjel ho dat mamince… pak si hodil nohy na stul a mel to bez prace. Takze me akorat nastval a vubec nechape proc… takze kdykoli by jsem mu ho nechala resil by to stejne, aby s nim nemusel byt sam. Teda dokud nerve tak bude, ale plac a panikari…

• Citovat
  • Upravit
26747
21.3.20 21:54
@Anonymní píše:
Nedelam z nej blbce. Poprve a nevyslo. Ani jsem v klidu nenakoupila. Volal mi, ze mu uz skoro hodinu rve a ze se boji, ze se udusi, ze rudne… Fakt se bal, protoze na nej hodil vsechno co mel po ruce a odjel ho dat mamince… pak si hodil nohy na stul a mel to bez prace. Takze me akorat nastval a vubec nechape proc… takze kdykoli by jsem mu ho nechala resil by to stejne, aby s nim nemusel byt sam. Teda dokud nerve tak bude, ale plac a panikari…

No jasný, ono to taky není pro každou demonstrativně opustit byt a nechat tam dítě v nepohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
21.3.20 22:01
@Anonymní píše:

Ja na jeho místě bych udělala to samé. Tak jde ti o to, aby bylo dítě v pohodě nebo abys ho vydusila? Protože on si v kritické chvíli poradil, zavolal mámě a ty sis mohla v klidu nakoupit, když už jsi musela být v krámu hodinu. Taky nechápu, proč jsi naštvaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.3.20 22:05

@Bubla Bůčková Maly byl uplne v pohode. Jenze uz mu nestaci nechat ho lezet ladem. Kdyby se mu venoval nebo vzal do kocaru aspon na dvur tak to zvladnou. Coz jsem mu taky rekla.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.3.20 22:07

@terien v kramu hodinu… no nez tam dojedu, nez nakoupim na tyden to nejaky cas zabere…

• Citovat
  • Upravit
34473
21.3.20 22:12
@Anonymní píše:
@terien v kramu hodinu… no nez tam dojedu, nez nakoupim na tyden to nejaky cas zabere…

Jak komu no. On si mezitím poradil, tak kde je problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí