Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Myslím, že máš úplně normálního chlapa. Naše malá v tomto období a jeste dlouho po taky řvala u kohokoliv jinyho jak u mě a nikomu jinymu neusnula. Pozdeji pak pres den v pohode, ale vecer jsem dlouho uspavala jen ja. Jela bych až bude miminko spát.
A nemůže manžel nakoupit? Nějak si nedovedu představit dospělého chlapa, který by podle seznamu nezvládl běžný nákup… ![]()
Jo, můj muž se taky o mimino starat nechtěl, jak začalo řvát, byl úplně v háji. Ale nakoupit teda umí.
@terien mě vždy manžel podával dceru když brečela se slovy „rozbil sem nám dítě“
![]()
Že si neporadí s miminkem je běžné, ale že neumí nakoupit podle seznamu, tak to je ale ňouma, to se na mě nezlobte.
Nebo umí, ale maminka je náročnější… Já si taky raději zajdu sama..
Pokud muz preda brecici dite se slovy, ze to breci a at s tim ona neco dela, protoze on to neumi, tak to prelozim do bezne cestiny: ono se mu nechce.
A neumi to proto, ze zena mu to bud vedome toleruj, nebo snad dokonce fakt veri, ze by to nezvladl.
Stejne tak, jak se to musi naucit zena (uceny z nebe jeste zadny nespadl), tak by se to naucil i muz a docela rychle, kdyby nemel zachranny kruh v podobe matky. Takto se to ucit nemusi, protoze staci hodit decko zene na hrb a problem vyresen. Ono by stacilo, kdyby nejaky cas partnerka nebyla po ruce a ejhle, pan tvorstva by vemi kreativne prisel na zpusob, jak to dite utisit. Protoze by musel.
U nas doma je to tak, ze detsky krik stresuje vyrazne vic mne, nez manzela. Dite dokazeme utisit oba stejne dobre, jenom ja mam slabsi nervy, takze mi odchazi driv. Manzel je vetsi klidas a kdyz vidi, ze to zrovna nedavam, tak automaticky prebira oteze. Jo a naucit se to musel, neni zadny prirodni talent. Ze zacatku okoukaval nejake triky ode mne, pak prisel na par vychytavek sam a ja to odkoukavala od nej.
Ja se vam zensky divim, ze si tohle „ja to neumim“ nechavate libit.
@warita upřímně když naše dcera brečí, manžel mi ji předá protože to s ní opravdu NEUMÍ. takže tahle úvaha že se mu nechce je u některých opravdu zbytečně neoprávněná ![]()
@Michaela02993 píše:
@warita upřímně když naše dcera brečí, manžel mi ji předá protože to s ní opravdu NEUMÍ. takže tahle úvaha že se mu nechce je u některých opravdu zbytečně neoprávněná
ja verim, ze to neumi. Ale vis proc to neumi? Protoze nikdy nemusel. PROTO!
Kdybys nebyla po ruce a on se to naucit musel, tak by umel, umel.
Pece o dite neni zadna raketova veda. Prebalit, nakrmit, pochovat a kdyz to rve, tak vydrzet a zkouset ruzne veci, az neco zabere. To zvladne kazdy, ale to by se mu muselo chtit a jim se casto nechce. Obzvlaste kdyz staci rict „ja to neumim“ a zena vzdychne a vezme si to dite. Oh jak jednoduche.
@warita píše:
ja verim, ze to neumi. Ale vis proc to neumi? Protoze nikdy nemusel. PROTO!Kdybys nebyla po ruce a on se to naucit musel, tak by umel, umel.
Pece o dite neni zadna raketova veda. Prebalit, nakrmit, pochovat a kdyz to rve, tak vydrzet a zkouset ruzne veci, az neco zabere. To zvladne kazdy, ale to by se mu muselo chtit a jim se casto nechce. Obzvlaste kdyz staci rict „ja to neumim“ a zena vzdychne a vezme si to dite. Oh jak jednoduche.
Taky si dovolím nesouhlasit - malá miminka jsou napojena často jen na maminku, a stačí, když je vezme k sobě, dítě uciti svou matku, známý pocit bezpečí a hned se uklidní.. Může je chovat kdokoliv jiný, snažit se, jak chce a stejně to nepomůže.. Možná, že děti, co nejsou kojene jsou v tomto flexibilnejsi
@warita jenže můj manžel to neumí ne proto že jsem po ruce ale proto že není celý týden doma a s námi doma je jen na víkendy, takže se to opravdu nemá kdy naučit
takže opravdu bych v tomhle nemohla souhlasit
Příspěvek upraven 21.03.20 v 15:12
Ať si pořídí tuhle knihu
https://www.melvil.cz/…a-ahoj-tati/
A prostě ať začne trénovat - jinak se toho strachu nezbaví. A ty ho nehlídej a neopravuj, když to nedělá zrovna podle tebe (prostě mu vraž dítě a zamkni se v ložnici).
On si nějak poradí.
Jo a teda strašně ho cvhal a to ideálně upřímně, případně to uhraj na dámu v nesnázích, kterou on musí zachránit
Zabít dítě je těžké, takže to nakonec zvládnou oba ![]()
Jinak teda strach je od otho, aby se překonával, ne aby se mu ustupovalo.
@warita píše:
ja verim, ze to neumi. Ale vis proc to neumi? Protoze nikdy nemusel. PROTO!Kdybys nebyla po ruce a on se to naucit musel, tak by umel, umel.
Tak nemusel, no
já taky nikdy nemusela měnit olej v autě, i když to není raketová věda. Prostě se mi to ani nechce učit, řeknu, že to neumím a muž to bez jakýchkoliv řečí udělá. Každý nemusí umět za každou cenu všechno.
@terien píše:
Tak nemusel, nojá taky nikdy nemusela měnit olej v autě, i když to není raketová věda. Prostě se mi to ani nechce učit, řeknu, že to neumím a muž to bez jakýchkoliv řečí udělá. Každý nemusí umět za každou cenu všechno.
No ale jak casto se meni olej v aute? Ze by si byla z vymeny oleje kazdy den vycerpana?
Ale jinak o tom to presne je. Staci se tomu nevyhybat, par krat to zkusit a ono to jde.
@7.straka píše: Že si neporadí s miminkem je běžné, ale že neumí nakoupit podle seznamu, tak to je ale ňouma, to se na mě nezlobte.
Nebo z nej zakladatelka dela zbytecne blbce. ![]()