Otec a miminko, manžel se bojí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12007
22.3.20 07:54
@terien píše:
Jako ne, že bych to nechápala :mrgreen: ale jde to prostě vzít i z té druhé strany a ne z něj udělat blbce, který na nákup nemůže, protože by to nezvládl a s miminem to nezvládl a měl dělat to a to… Prostě ona si nakoupila, dítě bylo v pohodě, tak o co jde :nevim: úplně zbytečné dusno.

Souhlasim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
22.3.20 11:26
@warita píše:
musis nacvicovat, kdyz jses doma. Reknes mu: tak, ja si musim odpocinout/uvarit/vypit v klidu caj, tady mas maleho. Maly zacne rvat, manzel zacne byt nervozni. Ty zvednes pohled od caje a naprosto klidne mu reknes: tak ho pochovej, ne? Maly krici dal, tak rekni manzelovi, at zkusi chovat jinak, tak nebo tak a hlavne, at se uklidni, ze maly z nej citi nervozitu.Az se z toho bude snazit vykroutit, ze to je zenska prace a tak, tak mu suse odvet, ze jses unavena ze jedes 24/7 a ze on je taky otec a je na case, aby se naucil o nej pecovat.

„Ty vole já chodím do práce“ „tebe to ale učili v porodnici“ „tak ty to umíš“ „Aleš taky v noci nevstava“ „nebuzeruj mě furt, co mám dělat“ „mně to nejde“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
22.3.20 11:31
@Beckyttine5 píše:
Moc to hrotis, hodně chlapů prostě malá mimina nezvládá.. Ten tvůj měl aspoň snahu a nechal tě jet nakoupit.. A nějak to potom vyřešil.. Zbytečně mezi vámi vyvolavas spory a kazite si tak domácí pohodu.. Dítě je v pořádku, ty sis nakoupila, tak o co jde? Neřeš a užívej si rodinu

Je škoda, že mezi chlapama taky nejede mantra moc to hrotis : „hodně ženských má po porodu depresi“ „hodně ženských není na sex po porodu“ „hodně ženských nestíhá všechno v domácnosti“ „hodně ženských má na prvním místě dítě (protože my na to přece nejsme :mrgreen: )“,tak ji přestaň furt komandovat a nedělej doma dusno a pakárnu…hmm, bohužel to obráceně nefunguje nějak :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
22.3.20 11:39

Mě by teda takové zachování taky naštvalo, ale naštěstí mám doma přítele, který ode mě všechno okoukal a o dceru se dokáže postarat i týden v kuse. Zakladatelko, zkus jej víc ve tvoji přítomnosti zapojovat. Chápu, že se bojí, ale ten strach musí prostě překonat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
22.3.20 12:04
@Bubla Bůčková píše:
Je škoda, že mezi chlapama taky nejede mantra moc to hrotis : „hodně ženských má po porodu depresi“ „hodně ženských není na sex po porodu“ „hodně ženských nestíhá všechno v domácnosti“ „hodně ženských má na prvním místě dítě (protože my na to přece nejsme :mrgreen: )“,tak ji přestaň furt komandovat a nedělej doma dusno a pakárnu…hmm, bohužel to obráceně nefunguje nějak :zed:

Někde jo. Můj muž sice nehojdal řvoucí mimino, ale pochopení měl veliké. Dodnes říká, že nejhorší práce je vypiplat dítě a že obdivuje každého, kdo to dokáže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
22.3.20 12:55
@terien píše:
Někde jo. Můj muž sice nehojdal řvoucí mimino, ale pochopení měl veliké. Dodnes říká, že nejhorší práce je vypiplat dítě a že obdivuje každého, kdo to dokáže.
:srdce: :srdce: :srdce:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
22.3.20 13:22

Kdyz to reknu trochu jedoduse i lev jakozto zvire dokaze pohlidat smecku rozpustilych lvicat, nez se vrati lvice z lovu. To je to same jako zenska z nakupu. Takze proc to nedokaze o tolik schopnejsi a inteligentnejsi muzsky? :D protoze nechce. A to by me taky nastvalo, ze misto snahy vola mamince… nebo snad to dite s matkou nema ne. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
22.3.20 13:32
@terien píše:

No jenže toto není vůbec detail, ale zásadní věc. Může být A, ale v tom případě musí dojít na B. Nakonec jsme opět u toho… Chlap je ten, kdo se přece musí chválit, ten to potřebuje. Ženská prostě nemá nárok na nic a když se ozve, tak prudí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
22.3.20 15:11
@Bubla Bůčková píše:
No jenže toto není vůbec detail, ale zásadní věc. Může být A, ale v tom případě musí dojít na B. Nakonec jsme opět u toho… Chlap je ten, kdo se přece musí chválit, ten to potřebuje. Ženská prostě nemá nárok na nic a když se ozve, tak prudí :nevim:

Ale to přece nikdo neřekl, i ta žena by se měla dočkat uznání. Ale to už je i o výběru partnera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lukas1122
17.4.20 23:23

.

Příspěvek upraven 18.04.20 v 09:41

• Citovat
  • Upravit
1134
17.4.20 23:55

@Lukas1122 to chce psychologa. Pravděpodobně můžeš mít nějaké úzkosti nebo jakýkoliv poporodní problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
18.4.20 00:12

@Lukas1122

Jsi chlap?

Chlapi to mají mnohem složitější než ženské, kterým mimino 9 měsíců plave v břichu a projdou si mnohým utrpením před i po porodu. Taky dostanou neuvěřitelnou hormonální nálož plnou emocí, aby to všechno přežily. Chlap nic takového nemá, je v tom sám. Doma uřvané mimino, kde se vzalo, tu se vzalo, nakopalo denní režim, ukradlo mu ženu i sex - vše bez hormonálně-emoční podpory. Ne každý chlap je emotivní, citlivý a ne každý chlap je z mimina hned na větvi, byť z vlastního. U toho svýho doma pozoruju, že čím jsou děti větší, tím více se k nim vztahuje. Ze začátku pohlídal, pochoval, přebalil. Tak nějak mechanicky. Ale emočně - vztahově se to vyvíjelo postupně časem, rozhodně to tam nebylo hned. A teď? Je z nich úplně poprděnej a loudí, ať se jdou pomazlit a dají mu pusinku :mrgreen:

Takže já věřím, že to přijde - s tím jak bude dítě více vztahové a komunikativní. Sranda teprve bude ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí