Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Moje zkusenost se ti nebude libit.
Mas nevhodneno partnera. Neuzdravis se nikdy. Az ho vymenis, opary zmizi a muzes mit dite.
Já měla v těhotenství taky genitální opary. A nic se miminku nestalo. Je to tak, že opar v těhotenství by vadil jen v tom případě, že by si ho nikdy předtím neměla. To by si mohla potratit v prvním trimestru apod. Pokud už má tělo protilátky, miminku to neublíží. Je to nepříjemné pro tebe. Jediný problém je v tom, že pokud bys mela opary v době porodu, musela bys rodit císařem. Říkala mi tenkrát i doktorka, že mela pacientku a ta brala antivirotika celé těhotenství, vlastně dvě těhotenství a děti má zdravé. Takže ve tvém případě, když na ně tolik trpis, musela bys být asi více hlídaná, ale těhotenství bych se nebála ![]()
@VitaminC píše:
Moje zkusenost se ti nebude libit.
Mas nevhodneno partnera. Neuzdravis se nikdy. Az ho vymenis, opary zmizi a muzes mit dite.
Mám stálého partnera už spoustu let, opary mám nárazově. Někdy častěji, teď už 5 let nic. Nemyslím, že to bude chlapem.
Urcite se muzes s lekarem poradit, ale nemyslim si, ze by neco branilo tehotenstvi..ja mel gen opar poprve asi pred 20 lety, od te doby se obcas vraci, pasovy opar jsem mela taky a na puse nebo v nosu pri kazde viroze..v tehotenstvi jsem ho mela jednou asi hned ve 2. mesici…pry, kdyz se nejedna o prvni nakazu, je to v poradku, gen opar nesmi byt jen primo pri porodu, to se dela tak, ze 14dni pred terminem porodu nasadi zovirax nebo jine antivirotikum..brala jsem ho pred porodem a porod krasny a dcera je naprosto zdrava a v poradku
@Baruunečka píše:
Já měla v těhotenství taky genitální opary. A nic se miminku nestalo. Je to tak, že opar v těhotenství by vadil jen v tom případě, že by si ho nikdy předtím neměla. To by si mohla potratit v prvním trimestru apod. Pokud už má tělo protilátky, miminku to neublíží. Je to nepříjemné pro tebe. Jediný problém je v tom, že pokud bys mela opary v době porodu, musela bys rodit císařem. Říkala mi tenkrát i doktorka, že mela pacientku a ta brala antivirotika celé těhotenství, vlastně dvě těhotenství a děti má zdravé. Takže ve tvém případě, když na ně tolik trpis, musela bys být asi více hlídaná, ale těhotenství bych se nebála
Děkuji za odpověď. To si mě moc uklidnila.
Je fakt, že při první nákaze jsem celé dny prospala, nateklé uzliny a o výsevu ani nemluvím. Léčba byla tak na 2 týdny.
Teď jen sem tam malý pupínek, který je za 3 dny pryč.
Jen jsem všude četla, že když virus propukne, tak může poškodit plod. ![]()
Dobrý den,

již 3 roky trpím na opakující se genitální opary + 2× se mi objevil i pásový opar v posledních 2 letech. Jsem léčena na imunologii. Nejdříve dlouhodobá léčba isoprinosinem na rok. Zlepšení, ale po dobrání opary opět jednou za cca 2 měsíce. Nyní dlouhodobá léčba herpesinem 400 ( 2× denně ), opary cca jednou za 3-4 měsíce.
Už mi tikají biologické a hodiny a chtěla bych otěhotnět.
Jaký na to máte názor? Myslíte, že je vhodné se v tomto stavu hrnout do těhotenství?
Jak moc může opar nebo braní antivirotik poškodit plod?
Mám strach, že pokud budu čekat ještě pár let jestli se můj stav zlepší, tak už bude pozdě. Přítel už chce dítě moc, ale já mám strach.
Máte s tím někdo zkušenosti?
Děkuji za názory a rady