Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Musím říct, že si to užívám, ten čas s dětmi, někdy je náročné vše skloubit, mám HO. Jedno školkové dítě a jedno školní, ale jsem vděčná za ten čas a taky mám přátele a část rodiny v zahraničí a vážím si toho, jak se situace u nás vyvíjí. Jinak ten čas s dětmi je super, učíme se spolu, chodíme hodně do přírody, podnikáme spoustu aktivit jako rodina, mám štěstí, že občas si HO můžu rozvrhnout i do večera. Bereme to jako čas, který máme na to být rodina, nebude to trvat věčně. Je dobré se někdy zastavit a prostě spolu být, samozřejmě tu jsou otázky finanční a vůbec o budoucnosti, ale jak píší, situace se u nás vyvíjí dobře, oproti jiným státům. verim, že bude brzy lepe a rozhodnutí nechám na lidech, kteří jsou odborníci, za mě snad raději školu později, ten krátký čas si s dětmi budu užívat, i přesto, že je to trochu náročnější. Přijde mi, že většina ani neumí být jako rodina pospolu a děti jim jsou na obtíž..
@Anonymní píše:
Musím říct, že si to užívám, ten čas s dětmi, někdy je náročné vše skloubit, mám HO. Jedno školkové dítě a jedno školní, ale jsem vděčná za ten čas a taky mám přátele a část rodiny v zahraničí a vážím si toho, jak se situace u nás vyvíjí. Jinak ten čas s dětmi je super, učíme se spolu, chodíme hodně do přírody, podnikáme spoustu aktivit jako rodina, mám štěstí, že občas si HO můžu rozvrhnout i do večera. Bereme to jako čas, který máme na to být rodina, nebude to trvat věčně. Je dobré se někdy zastavit a prostě spolu být, samozřejmě tu jsou otázky finanční a vůbec o budoucnosti, ale jak píší, situace se u nás vyvíjí dobře, oproti jiným státům. verim, že bude brzy lepe a rozhodnutí nechám na lidech, kteří jsou odborníci, za mě snad raději školu později, ten krátký čas si s dětmi budu užívat, i přesto, že je to trochu náročnější. Přijde mi, že většina ani neumí být jako rodina pospolu a děti jim jsou na obtíž..
@Anonymní píše:
a nebude to spíš o tom, že přemýšlí jak skloubit práci a suplování školy? nic ve zlým, ale pokud musím stíhat normálně 8 hodin v práci, pak se prostřídat s manželem (tedy se pomalu nevidíme, takže jaký pak rodinný život). obstarat domácnost, barák, učit se s dětma, trochu se jim věnovat, tak to není o tom „být pospolu“, jako o tom, jak to všechno dát a nezhroutit se. Jako jeden měsíc, ok, dva, tři, ale šest? ![]()
Moct být jenom s dětma, neřešit existenční problémy, nepracovat, tak si to taky užívám. Ale bohužel…
@Keyllah píše:
a nebude to spíš o tom, že přemýšlí jak skloubit práci a suplování školy? nic ve zlým, ale pokud musím stíhat normálně 8 hodin v práci, pak se prostřídat s manželem (tedy se pomalu nevidíme, takže jaký pak rodinný život). obstarat domácnost, barák, učit se s dětma, trochu se jim věnovat, tak to není o tom „být pospolu“, jako o tom, jak to všechno dát a nezhroutit se. Jako jeden měsíc, ok, dva, tři, ale šest?
Moct být jenom s dětma, neřešit existenční problémy, nepracovat, tak si to taky užívám. Ale bohužel…
pro mě je to být pospolu, co je těch pár měsícu v celém životě, tohle už se snad nikdy nezopaku, já i přesto, že je to někdy naročné skloubit si to užívám, takhle pohromadě jsme jen o dovolené či max víkendu a i ty jsou rozlítane, to je nic v celém roku, ano využívám každou volnou chvilku k tomu, že jsme spolu, ráda jim neco vysvetlim, vic do toho ted i vidim…naopak, když chodí do školy, školky, do práce, ten shon, vše stihnout, rozvest děti, šup do práce, z práce to samé, v pauze udělat online nákup, abych se nemusel azdržovat nakupem osobně, rychle vyzvednou mladší ze školky, pak přijde starší, mala chodi na gymnastiku, starší má taky krouřky, rozvest děti, přijet domů, veřeče, ukoly, vyprat či neco podobné, práce doma, na to neni vůbec čas, pro mě je tohle mnohem lepší, ale chápu, že každý to má jinak, ale znám rodiče, co ani nepracuji HO, prostě jsou na ošetřovačce a mají školkové děti, ani neřeší učení, ukoly, nic a přesto pindají, at už se to vratí k normálu, dětí maji plne zuby, vyhlížejí ke školce, s dětma čas travit je nebaví, snaží se je usatit k tabletu, tv, aby měli klid..to nechápu už vůbec..
upřímne, máme kamarády v asii i karibiku a tam ty podmínky, nadruhou stranu, budme rádi, že máme možnost být doma za těchto podmínek, tam lidi nemají žádné jistoty, přišlo o práci, většinu živí turismus a od státu nedostávají nic, tady lidi jen nadávaji, jedna skupina na to, že se opatření rozvolnují moc brzy, jiní, že pozdě, že to vládá nezvlada, i přes to, že v česku ta míra zasaženi je fakt mizivá, že musí mít roušky, že nesmí to a to, každé omezeni jim vadi, jak malé děti..lidi si neumí ničeho vážit..
@Keyllah píše:
a nebude to spíš o tom, že přemýšlí jak skloubit práci a suplování školy? nic ve zlým, ale pokud musím stíhat normálně 8 hodin v práci, pak se prostřídat s manželem (tedy se pomalu nevidíme, takže jaký pak rodinný život). obstarat domácnost, barák, učit se s dětma, trochu se jim věnovat, tak to není o tom „být pospolu“, jako o tom, jak to všechno dát a nezhroutit se. Jako jeden měsíc, ok, dva, tři, ale šest?
Přesně.
Člověk má jazyk na vestě, děti jsou po dobu práce více méně zaparkovaní někde u televize, pak je po práci jít vyvenčit, uvařit večeři, udělat oběd na druhý den, trochu si pohrát, aby neměli pocit, že na ně úplně člověk peče a jen je neodhání „teď nemůžu, mám call“. Je to stres, tohle si fakt užívat nejde. Každý má míru tolerance toho stresu jinde. Někdo vydrží měsíc, jiný dva, někdo možná i toho půl roku. Ale třeba já na sobě po měsíci tohoto stresového režimu cítím zhoršení svých chronologických zdravotních problémů.
Jo, můžu si vzít OČR na několik měsíců a užívat si děti. Ale hádej, komu na podzim neprodlouží smlouvu.
Tak kdybych nemusela řešit, co udělá ten výpadek 40% mýho platu s rodinným rozpočtem, potažmo s celou mojí zaměstnaností, tak by to užívání možná i bylo
Jeden, dva měsíce, ok, ale půl roku už je fakt dost (a bude to vůbec za půl roku lepší?). Případně vyhazov, protože jsem momentálně zaměstnanec k prdu… Tohle fakt není o nějaký lenosti starat se o svoje dítě. Navíc i na ty děti to má dopad - někdo tu psal, že mu dítě denně brečí, blbě to psychicky nese. To bych chtěla vidět, jak se dá tohle „užít“ (kombinace dítě v depce, mamka buď v nervech z peněz, nebo v nervech jak skloubit práci s výukou…)
Jako tohle fakt nejsou žádný „prázdniny“, ty já si užívám taky a ráda. Tohle je pro mnohé balancování nad propastí, krapet jiná situace.
Anonymní, kde máš půl roku, myslím že školy zavřeli v půlce března- nepletu se, nevím, já nebyla od začátku a to máš duben, květen, červen.. léto už je v klasické režii, to škola, školka nejedou..
V létě už můžou lidi jít pracovat- otázka, kde, jeslti je nevyhodí, a jeslti budou mít hlídání..
Mnoho prarodičů se vyjádřilo v okolí, že nechtějí děti do škol, že se pak v létě budou bát hlídat..
Takže ono je to tak nebo tak.. Má to tak známá a už jednu maminku jsem slyšela říkat, že tchýně má od dcery miminko, že by pak její děti nehlídala, že by se bála, přenosu..
Kdo souhlasite, prosim podepiste a sirte dal. Petice za otevreni skol do konce skolniho roku. Neni mozny aby si neco vyrvavala jen jedna strana.
@Keyllah @Svistice
vic pro vas udelat nemuzu. Chci do prace co nejdriv, protoze clovek nezije jenom prosve deti. Mate to strasne tezke.
Já si myslím, že teď je strašně moc lidí pro otevření, ale pokud to dopadne třeba tak, že děti budou mít denně 2-3 hodiny stěžejních předmětů, jídelna a družina ne (tam jsou rozestupy a roušky scifi), tak na tom bude spousta maminek hůř než teď. Dítě od 10:45 doma a ošetřovák žádnej. Ale to je jen můj pesimistický pohled ![]()
Já jsem pro to zůstat doma. U nás jede super online výuka, online testy, děti zvládají látku v pohodě. Kdyby část dětí do školy šla a část ne, tak ty doma by pak tuto online výuku neměly a bylo by to na houby.
A to jsem na homeoffice a pracuju, nemám celé dny volno na děti.
Tak ohánět se termíny do školy v červnu či září je hezké,. Ale pokud to bude až od září, tak co mám dělat s dětmi v létě, když nebude ani letní provoz mš ani tábory či příměšťáky a ani očr z důvodu uzavření škol. To si ty děti strčím za klobouk? A kvůli tak dlouhé absenci se pokrátí i klasická dovolená, takže dovolená v létě, na podzimní prázdniny či na vánoční prázdniny už proste nezbude. jsem pro otevření ještě letos a dobrovolně, kdo chce do školy, kdo ne tak domácí výuka.
@Svistice píše:
Takze nakonec mame (oh jake prekvapeni) kockopsa.
no paskvil šílený