Otravná ex manžela

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5710
9.5.16 10:26
@káťa píše:
Přesně, bohužel základ je v tom, že tam ex si dovolí, co jí dovolí (či uvítá) manžel zakladatelky.
Předpokládala bych, že chlap, který má svou ženu rád, by jí řekl, že fajn - rád s tebou po letech jako s kámoškou pokecám, ale chodit sami do posilky mi přijde nevhodný a taky mi nepiš po večerech, to se prostě nedělá a nehodí, to máme pohodu s manželkou.
A bylo by vymalováno.

No po pravdě tohle bych nikomu nikdy nenapsala, připadala bych si jako de.il. Kdyby mi psal nějaký bývalý večer a mně to přišlo nevhodný, neodepsala bych mu hned a napsala něco neutrálního třeba až další den. Neříkala bych mu, kam všude je nevhodný spolu chodit, spíš bych řekla, že nemám moc času, že můžeme někdy na chvíli zajít na kafe. A kdyby moc tlačil, to kafe bych dala, ale bylo by to všechno, další aktivity bych odmítla s tím, že nemám čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8397
9.5.16 10:30
@Martina D. píše:
No po pravdě tohle bych nikomu nikdy nenapsala, připadala bych si jako de.il. Kdyby mi psal nějaký bývalý večer a mně to přišlo nevhodný, neodepsala bych mu hned a napsala něco neutrálního třeba až další den. Neříkala bych mu, kam všude je nevhodný spolu chodit, spíš bych řekla, že nemám moc času, že můžeme někdy na chvíli zajít na kafe. A kdyby moc tlačil, to kafe bych dala, ale bylo by to všechno, další aktivity bych odmítla s tím, že nemám čas.

Tak formu si každý zvolí dle situace a povahy. Princip ale zůstává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5710
9.5.16 10:35

@botl S principem souhlasím, to je jasný.
Zakladatelko, jak se to vyvíjí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.5.16 14:47

Ahoj všem,

narazila jsem na tuto diskuzi musím se s vámi podělit o další psycho ex. Nikdy bych nevěřila, že se to stane zrovna mě, ale člověk míní a život mění. Doufám, že mě za to neodsoudíte, ale mám potřebu se podělit o to, co mě trápí. Svého přítele jsem potkala už cca před 3 roky. Byla to láska jako trám, ale v té době jsem ještě vůbec neznala ho ani jeho minulost. Byl ženatý 8 let a časem jsem zjistila, že jeho ex ženaje opravdu narušená. V době jejich manželství ho několikrát tahala za nos. Nejdříve jednou pouze hrála, že je těhotná, chodila za jeho zády na večeře s bývalými, rozešli se tak, že šla na potrat aniž by mu o tom řekla. Poté si ho všeude zablokovala, aby se jí nemohl dovolat. Mnoho let je závislá na lécích na spaních, vrcholná manipulátroka a lhářka. Když jsem ho poznala, byl asi měsíc po rozchodu s ní, byli už rozvedení. Věděla jsem, že je to brzy, ale všichni mě od toho zrazovali, ale nemohla jsem pomoci svému osrdí :) Začli jsme se vídat a časem z toho byla láska. Řešili jsme, že jsme oba hodně zaneprázdnění a taky časou vzálenost. Asi po 7 měsících jsem poznala jeho ex. Došly jí peníze a vždy měla ve zvyku mu psát o peníze. Všude si ho doblokovala. Byli spolu na 7 hodinové večeři. Tehdy se mi docela sesypal svět. Asi zázrakem, ale on zůstal se mnou. Tehdy mi telefonovala a snažila se mi namluvit o něm spoustu lží. I to jsem překonala. Viděla jsem na něm, že jeho city k ní jsou stále tenší, zatímco ty ke mě sílí. Proběhly ještě asi dvě kávy, vím, že mu často píše o peníze, razí heslo, že když je přeci jeho ex žena, má na to právo a on je hodnej až moc hodnej a naivní. Naštěstí spolu neměli žádné děti, pouze pejska. Došlo to tak daleko, že jí pes po 10 letech unavil a tak se rozhodla, že se ho zbaví. Prostě jednoho dne napsala mému příteli, že pokud psa miluje jak tvrdí, tak si ho vezme do svoji péče. Nikdy na mě nebrala ohled, kontakt na mě má, stačilo by napsat, že mě prosí o pomoc. Nic. Nevěřili byste, co za stvoření mi teď leží u nohou. Ano, je to pes, o kterého se starám bez mrknutí oka:-(((Ani nevím, co z toho všeho mi ublížilo nejvíce, večeře, kávy, tajné smskování nebo ten pocit, že nevím, co udělá příště a hlavně až kam je ochotná zajít :-/////Nejvíce mě zabolelo to, když přítel už vícekrát na její konto znechuceně prohlásil, že nadobro zkončil se svatbou, dětma a že už by nikdy nekoupil nikomu psa 8o :?
Paradoxně všechny tyto tři věci jsou mým snem a on to moc dobře ví. Jak byste se zachovali vy, dávali byste ultimáta nebo dělaly, že vás to nemůže rozházet? Zůstaly byste ve vztahu, kdy on není schopen uzavřít svoji minulost? Všechny rady a názory uvítám a jen prosím o zřetel, že je to jinak muž mého života :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1319
9.5.16 15:49

Nechci být nepodporujíci, ale trošku mi přijde, že zvaluješ vinu na ex a přitom přítel dělá věci, co ti vadí..
Trošku záplata, trošku jeho osudový žena. Nic neobvyklého, ale ne nejšťastnější pozice.
Víš v jakém vztahu jsi, možná bych si to trochu vyjasnila s přítelem, co od Vás vůbec očekáva. Ať pak nejsi moc překvapena.
Ale třeba si namlouváš něco, co ani není :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.5.16 15:55

Ale jo, v něčem máš pravdu a kdybych ho nemilovala, už bych si dávno sbalila kufry. :roll: Samozřejmě vidím, že on se nechová dobře a že je to slaboch. Nicméně mám za sebou už dva vážné vztahy a dva rozchody a nikdy to nebylo snadné a trvá než člověk zapomene, ale že bych se chovala jako ona? Že bych psala svým ex, zvala je na kávy, kupovala jim dárky, snažila se je dostat od svých partnerek mi přijde fakt mimo. Nikdy jsem nikomu nezničila vztah, natož tak rodinu. Ale chápu, že každý z nás má jiné morální hodnoty. Vím, že mám pořád růžové brýle a nesnažím se ho omlouvat, ale vím, že on neí ten inciátor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
9.5.16 16:46

@Diamonde33 Toužíš po něčem, co on striktně odmítá. Není to ztráta času? Špatná citová investice? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
9.5.16 16:51

@Diamonde33 být tebou tak na nějakou ex bych se totálně vykašlala a pouze jí doporučila najít si vlastního chlapa a neotravovat zadaného a příteli bych zase vysvětlila, že buďto je s tebou a nebo si může chodit na kafíčka s ex, ale v tom případě bez toho, aby jsi ho doma čekala s teplou večeří.
Nemají děti nic je nespojuje. Můj manžel byl také rozvedený, poznali jsme se v době ještě před rozvodem, ale už spolu nežili a ani v té době bych mu nestrpěla žádné kafíčkování. Jediné co jsem ochotná akceptovat je jejich komunikace ohledně jejich syna. To je přirozené a proti tomu nikdy ani slovo, ale kdyby přišel s tím, že s ní jde na kafe tak to by mu neprošlo ani kdyby jsme manželé nebyli. A aby jí dával nějaké peníze tak to už ani náhodou. Ano v případě, že by byli pro něco pro dítě, oblečení, výlet se školkou nebo cokoliv jiného, to bych klidně dala i ze své vlastní kapsy, ale peníze pro ni ani náhodou. Proč? Ruce a nohy má zdravé může se postarat. A pokud něco chce a nemá na to bohužel, já taky když na něco nemám tak počkám až mám nebo našetřím. Asi ti nezbyde nic jiného než se prostě natvrdo postavit. A těma dětma neboj to nebude tak horké. Řekl to určitě v návalu nějakých špatných emocí. Mě taky manžel jednou řekl, že jedno dítě už má a další nepotřebuje. Pak jsem nečekaně otěhotněla a dceru nade vše miluje a lepšího tátu si pro ní nedovedu představit :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
9.5.16 16:53

Nevím jestli osudový muž, ale určitě osudový vůl, co sebou nechá mávat, což není chyba exky ale jeho, možná bys nad ním taky ráda vykonávala řízení jako exka, abys ho dotlačila do splnění svých snů (děti/svatba), ale zatím to tak dobře neloutkohercuješ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
9.5.16 16:55
@nela812 píše:
@Diamonde33 být tebou tak na nějakou ex bych se totálně vykašlala a pouze jí doporučila najít si vlastního chlapa a neotravovat zadaného a příteli bych zase vysvětlila, že buďto je s tebou a nebo si může chodit na kafíčka s ex, ale v tom případě bez toho, aby jsi ho doma čekala s teplou večeří.
Nemají děti nic je nespojuje. Můj manžel byl také rozvedený, poznali jsme se v době ještě před rozvodem, ale už spolu nežili a ani v té době bych mu nestrpěla žádné kafíčkování. Jediné co jsem ochotná akceptovat je jejich komunikace ohledně jejich syna. To je přirozené a proti tomu nikdy ani slovo, ale kdyby přišel s tím, že s ní jde na kafe tak to by mu neprošloani kdyby jsme manželé nebyli. A aby jí dával nějaké peníze tak to už ani náhodou. Ano v případě, že by byli pro něco pro dítě, oblečení, výlet se školkou nebo cokoliv jiného, to bych klidně dala i ze své vlastní kapsy, ale peníze pro ni ani náhodou. Proč? Ruce a nohy má zdravé může se postarat. A pokud něco chce a nemá na to bohužel, já taky když na něco nemám tak počkám až mám nebo našetřím. Asi ti nezbyde nic jiného než se prostě natvrdo postavit. A těma dětma neboj to nebude tak horké. Řekl to určitě v návalu nějakých špatných emocí. Mě taky manžel jednou řekl, že jedno dítě už má a další nepotřebuje. Pak jsem nečekaně otěhotněla a dceru nade vše miluje a lepšího tátu si pro ní nedovedu představit :kytka:

gratuluju, ty to vedeš dobře a máš plně pod kontrolou, jen neslevit z obezřetnosti :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
9.5.16 17:24
@pohledzdruhestrany píše:
gratuluju, ty to vedeš dobře a máš plně pod kontrolou, jen neslevit z obezřetnosti :palec:

tak mě to manžel vždycky říká sám od sebe když mu napíše nebo něco chce :mrgreen: Tak jako neříkám sama jsem mu řekla, že si nepřeji, aby se s ní setkával jinak než za účelem pořešit něco ohledně dítěte. Kdyby se s ní náhodou chtěl stýkat on což on vážně sám od sebe nechce tak bych se začala stýkat s bývalými partnery já a to by zase nepřekousnul on :mrgreen: Ale naštěstí on toto vždy respektoval. A nemám ani problém přiznat i to, že si třeba nepřeji, aby se s ní stýkala naše dcera. Třeba babička jí vezme ven, k tomu přibere manželova syna a ona třeba k tomu. To prostě neexistuje a nedovolím. Stalo se jednou a já věřím, že naposled. Rodina už to naše žádná není, takže asi tak, ale z obezřetnosti není dobře slevovat nikdy v tomto ani jiném případě :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.5.16 17:24

Nela812…moc děkuji za povzbuzení, to jem potřebovala slyšet :-)Dala jsem si predsevzetí, že nic dalšího již tolerovat nebudu a pokud zase něco přijde, budu to muset řešit tvrdě a neústupně:roll: uvidiíme jak se ON rozhodne. Proč jsem pořád s ním je těžké pochopit, máme společné zájmy, stejný smysl pro humor, vím, že by byl skvělej táta. Jinak ona je momemtálně na tříměsíčním detoxu na psychiatrii v Českém Krumlově. A proč jí pořád ustupuje? Prý má strach. Nejdnou už mu vyhrožovala, že si něco udělá a stejně tak vyhrožovala, že nechá utratit nebo pokousat pejska. Proto už ho máme ve své péči. Ještě co se týče jí, ona nikdy nepracovala, nemusela a proto i bere peníze automaticky, jak ona tvrdí, byla přeci jeho žena :zed: :zed: :zed: Děkuji vám holky :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.5.16 17:27

Malaga…samozřejmě mě to napadá každý den :) A asi mě za to zabijete, ale táhne mi už na 34 a pak přijdou ty hloupé obavy, že už budu sama a že už se nikdy nezamiluji, pokud ho opustím, takže tak, ach jo :? :? :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
9.5.16 17:35
@nela812 píše:
tak mě to manžel vždycky říká sám od sebe když mu napíše nebo něco chce :mrgreen: Tak jako neříkám sama jsem mu řekla, že si nepřeji, aby se s ní setkával jinak než za účelem pořešit něco ohledně dítěte. Kdyby se s ní náhodou chtěl stýkat on což on vážně sám od sebe nechce tak bych se začala stýkat s bývalými partnery já a to by zase nepřekousnul on :mrgreen: Ale naštěstí on toto vždy respektoval. A nemám ani problém přiznat i to, že si třeba nepřeji, aby se s ní stýkala naše dcera. Třeba babička jí vezme ven, k tomu přibere manželova syna a ona třeba k tomu. To prostě neexistuje a nedovolím. Stalo se jednou a já věřím, že naposled. Rodina už to naše žádná není, takže asi tak, ale z obezřetnosti není dobře slevovat nikdy v tomto ani jiném případě :palec:

ty jsi teda hustá stíhačková fůrie :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
9.5.16 17:39
@Diamonde33 píše:
Malaga…samozřejmě mě to napadá každý den :) A asi mě za to zabijete, ale táhne mi už na 34 a pak přijdou ty hloupé obavy, že už budu sama a že už se nikdy nezamiluji, pokud ho opustím, takže tak, ach jo :? :? :,(

jenže problém není exka, do který projektuješ svoje obavy, ale tvoje sebevědomí, a když nevyřešíš primární problém, může nastat kdykoliv jinej zádrhel.. to budeš partnera pořád stíhat, zakazovat a žárlit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí