Otravná kamarádka - půjčování oblečení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
461
28.1.19 23:34

Nedokážu si představit, že mi někdo chodí v mém oblečení… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jennifer99
28.1.19 23:38

Taky jsem mela takovou kamaradku
Není to kamarádka jen využívá tvé dobroty a promiň - slabosti :hug:

• Citovat
  • Upravit
53518
28.1.19 23:59
@Anonymní píše:
Mám kamarádku, která mi neustále píše, jestli bych ji nepůjčila nějaké oblečení. Tvrdí, že máme stejný vkus a cokoliv nového si koupím, to se jí líbí. Trvá to už tak nějak od základky. Pamatuju si, že jsem jí půjčila tričko a ona v něm pak pyšně přišla do školy a já byla hrozně naštvaná..pak to bylo pořád, jestli ji na párty půjčím jedny černé kalhoty a napsala mi opravdu několikrát, jako by si nemohla vzít nějaké své. Pak to dopadlo tak, že už mi stejně byly hodně volný a neseděly mi, tak jsem jí je dala. Někdy si přijdu, že jsem jí dobrá jenom na tohle..i když se vcelku normálně bavíme, nikdy jsem ji neměla moc v lásce, vždy mi přišlo, že se hrozně povyšuje, byly časy, kdy mě i dost urážela a myslela si, jaká je to sranda, v tomhle je teď o trochu lepší, ale pořád se mi ty názory na ni nějak mění, necítím se v její přítomnosti dobře a nevím, jestli jí můžu věřit. Zároveň si nějak nechci narušovat vztahy, takže ji vždycky všechno půjčím, ale už je to opravdu dost otravné. Každou chvíli to je něco, co by si ode mě potřebovala zkusit, jak jí to sedí, nebo že by chtěla půjčit tohle a tohle na tuhle akci a na tohle..prostě mě to už nebaví
Jak byste reagovali vy? Vadilo by vám to, nebo byste vždy bez problému vše půjčili a považovali to za normální?

Vadilo by mi to a půjčovnu bych zavřela. Kolik že je vám teď? Aha, dorostenky… No, zneužívá tvé dobroty.

Příspěvek upraven 29.01.19 v 00:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.19 00:01

@Russet 19

• Citovat
  • Upravit
294
29.1.19 00:03

Osobně to nechápu. Moje oblečení je moje a když už ho někomu půjčím, tak se pak v něm ani necítím příjemně. :? Přitom mi nevadí oblečení ze sekáče, ale prostě asi nesnesu, že někdo známý chodí v něčem mém. Stejně tak si nepůjčuji, pokud to není nutné, jako třeba když je nějaká hurá akce se kterou jsem nepočítala. :nevim: U tvé kamarádky mě napadá jen, že třeba nemá peníze a stydí se za svůj šatník. A i tak bych to utla, i když bych asi byla měkká jí to říct do očí. Prostě bych si asi našla vždy nějaký důvod proč prostě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
29.1.19 04:55

Možná by ses na ni mohla naučit říkat ne. Jedna věc je, že ji děláš šatník a druhá, že tě asi malinko využívá. Tak to ber jako zkušenost a zkoušku. Až bude zase něco chtít, tak ji odkaz na obchod, kde jsi to koupila. A narovinu jí řeknu, že „promiň, ale oblečení už nepůjčují“. Jak to vezme ona, není tvůj problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8037
29.1.19 08:46

Intuice neklame a ty tedy správně cítíš,že to není kamarádka v pravém slova smyslu. Pokud se nicítíš na to jí říct,že ti to vadí,tak jí klidně řekni,že to vadí mamce,a že si to nepřeje a hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3166
29.1.19 10:02

Hele, řešíš, jestli není falešná a můžeš jí věřit.., ty ji nemáš v lásce už od začátku, jak si sama napsala… Tak nějak nevím, ale taky si falešná a neupřímná ;) To jsi na tom tak špatně, že trávíš čas s někým, s kým ti není dobře a vlastně kamarádky ani nejste, jen se necháš využívat a pak se lituješ? :P :zed:
Nechceš jí už vycházet vstříc, tak to utni, budeš se cítit líp

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová