Ověřené recepty

42515
3.11.20 07:30

Ověřené recepty

Prosím, přídavejte své oblíbené, vyzkoušené recepty. Ty moje pocházejí většinou z kuchyně mé drahé babičky, takže jsou léty prověřené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
42515
3.11.20 07:43

Kapustové karbanátky (verze s mletým masem)
500 g ml. masa, malá hlávka kapusty, 4 vejce, cibule, trocha mléka, strouhanka, 6 velkých stroužků česneku, sůl, pepř, ml. kmín, majoránka
Uvaříme nadrobno pokrájenou kapustu, zchladime a scedíme. Ve větší míse rozmícháme maso s vejci, kořením a mlékem, přidáme kapustu a dobře zpracujeme. Pak zahustime strouhankou, tak, aby šly dobře tvarovat karbanátky, ty ještě obalíme ve strouhance. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje, necháme odsát zbytečný tuk na papírové utěrce.
Nebo můžeme hmotu nandat do vymazané a vysypané pečící formy, upéct jako sekanou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42515
3.11.20 08:17

Kapustové karbanátky bez mletého masa.
Hlávka kapusty, cibule, anglická slanina( uzené maso, oblíbená klobása), 5 vajec, mléko, sůl, majoránka, hodně česneku, ml. kmín, pepř, strouhanka.
Uvaříme nadrobno pokrájenou kapustu, zchladime, scedíme. Na pánvi osmahneme cibuli, přihodime uzeninu a orestujeme. Necháme zchládnout. V míse smícháme okapanou kapustu s vejci, mlékem a kořením, přidáme uzeninu, zpracujeme a zahustime strouhankou. Tyto karbanátky drží hůř než ty s ml. masem, když, tak přidat vejce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
3.11.20 08:33

@Betty MacDonald škoda, že jsem neměla tenhle recept minulý týden.
Měli jsme kapustu a pořád jsem nemohla vymyslet jak jí udělat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42515
3.11.20 08:34
@Netopirek píše:
@Betty MacDonald škoda, že jsem neměla tenhle recept minulý týden.
Měli jsme kapustu a pořád jsem nemohla vymyslet jak jí udělat :mrgreen:

Tak příště, kapusta je fajn zelenina, dělám ji často :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42515
3.11.20 08:49

Babiččiny máslové loupáky
500 g hl. mouky, půl lžičky soli, 100 g cukru, vanilkový cukr, 160 g povoleného másla, 200 g plnotučného mléka nebo smetany, 1 vejce, balíček sušeného droždí. Všechny přísady dáme do robota a umicháme těsto, které dáme na delší dobu kynout do tepla. Pak z něj uvalime stejně velké kuličky, které necháme znovu vykynout. Z každé kuličky vyválíme trojúhelník, který potřeme rozpuštěným máslem a smotáme do tvaru loupáku. Skládáme na plech dost daleko od sebe, hodně se nafouknou. Potřeme rozpuštěným máslem a posypeme mákem nebo sezamem. Pečeme na 175 asi dvacet minut podle trouby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22914
3.11.20 09:26

@Betty MacDonald nechceš ty recepty přídávat rovnou sem do receptů? Tady to časem zapadne a to by byl škoda. Recepty od babiček jsou nejlepší :jazyk:
Já dělám podle babičky falešný ptáčky, svíčkovou, vánoční br. salát, kapustové karbanátky, ale s masem, chlupaté knedlíky se špekem.. ježiš a ty jsem nedělala ani nepamatuji :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26870
3.11.20 09:28

Název receptu

Tady se pripichnu :)
Bylo by dobré do názvu příspěvku vložit název receptu, aby byl zvýrazněný :)

Přidám tip na krásný zápisník :mavam: https://m.heureka.cz/…stul-bonton/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2522
3.11.20 18:12

Tak já si sem dám taky židličku :mrgreen: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
3.11.20 21:47

@Betty MacDonald mám otázku ty loupáky nejsou moc suchý? Mám recept a děti je moc nechtějí že jsou právě suchý dusivý :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42515
3.11.20 22:08
@Madohovoho píše:
@Betty MacDonald mám otázku ty loupáky nejsou moc suchý? Mám recept a děti je moc nechtějí že jsou právě suchý dusivý :roll:

A mažeš je před motáním tím máslem? Jasně, že jsou úplně nejlepší čerstvý, ale i druhý den se dají, manžel si k nim dělá kakao.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
3.11.20 22:12

@Betty MacDonald no nemažu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42515
3.11.20 22:17
@Madohovoho píše:
@Betty MacDonald no nemažu :think:

A to je ono, toho másla se neboj. Myslím, že je to fígl tohoto receptu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
3.11.20 22:36

Určitě vyzkouším loupáky miluju :mrgreen: děkuju :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42515
4.11.20 06:39

TRHANÝ PIZZA CHLÉB

300 g hl. mouky, 200 g polohr. mouky, lžička soli, lžička cukru, 60 g oleje, sušené droždí, asi hrnek vl. vody dáme do robota, vymichame a dame kynout. Po vykynutí rozdělíme na dvě půlky, z každé vyválíme obdélník, ten potřeme kečupem, na něj dáme šunku, sýr, nivu, Balkán, olivy, slaninu, co má kdo rád. Smotáme do závinu a ten krájime nožem na kolečka, která skládáme na plech. Pak potřeme rozšlehaným vejcem s trochou oleje, posypeme oregánem a sezamem. Pečeme asi půl hodiny na 175, podle trouby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí