Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den,
nevěděla jsem, do jakého tématu dotaz zařadit, tak snad se toto nejvíce blíží. Jde mi o to, zda se dá někde ověřit platnost rq kódu? Chtěla bych koupit vstupenky na koncert z „druhé ruky“-jinak už nejsou k sehnání. No a že prý mají jen ty kódy. V tomto směru jsem dost podezíravá a kdyby to šlo, opravdu bych nakoupila přímo. Existuje nějaká možnost zjistit, jestli ten kód je opravdu pravý? Děkuji.
@kire píše:
Ahoj,ověřit platnost samotného QR kódu normálně nelze.
Totiž ten kód je jen nosič informace, stejně jako v krámě má každý tovar svůj (čárový) kód a na pokladně nemusí chudák pokladní přepisovat čísla, stačí kód oskenovat a počítač si z něj ty čísla sám „přečte“.
Tohle je podobný, akorát s tím rozdílem, že QR kód „uloží“ mnohem mnohem víc dat.
Tolik k teorii…Z technického hlediska, i kdybys ty kódy měla u sebe, maximálně můžeš „přečíst“ data na nich - existuje i aplikace do mobilu - jestli jsou ale data platná…bohužel nezjistíš, protože pravděpodobně to bude jen kopa nečitelných znaků a rozumět jim bude jen počítač.
Nelze platnost ověřit jinak?
asi nelze, nevím…tak dotyčná osobě mi poslala i nafocený mail-objednávka a část kódu, abych věřila, že to opravdu má, abych neposlala peníze a ona nic neměla