Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@andelka83 píše:
@janeshort to je dost dlouho na tak krátký cyklus. Asi bych to nějakou dobu zkoušela a pak zašla k Dr na hormonální profil. A hlavní je zjistit zda a kdy je ovulace a jak dlouhý je luteální fáze. Vajíčko potřebuje aspoň 9 dní aby se stihlo zahnízdit. Pokud je to méně, dávají se léky (hormony na udržení).
Zkus měřit BT a to ti hodně řekne. Jestli máš tak dlouho MS, můžeš měřit v ústech, ale není to tak spolehlivé jako v pochvě, protože v ústech je teplota náchylnější ke změnám, k ovlivnění vnějším prostředím a BT může víc kolísat. Ale za zkoušku to stojí. Hlavně se musí celý cyklus měřit na stejném místě.
Zkusim zacit merit. i kdyz to asiv mem pripade nebude moc spolehlive.
Mela jsem uz dostat ms. Misto toho den spineni. Pak 2 dny nic…
AHoj, po porodu pociťuji bolestivější ovulaci i sex v době ovulace mi není příjemný, vždycky musíme najít polohu, která je pro mě příjemná jinak mě pobolívá celý podbříšek, je to taková ostrá bolest..neplodné dny je to v pohodě ![]()
Cítíte něco podobného, je váš sex v době ovulace něčím jiný??
Mám úplně to samý. Od porodu mám fakt hodně bolestivou ovulaci, zrovna dneska k ránu jsem se začala bolesti i budit a rano jsem nemohla vylest z postele
V den ovulace zásadně odmítám sex, bolí mě to jako když by mi kuchali nožem do břicha ![]()
Příspěvek upraven 27.02.15 v 15:17
@Kachnicka25 píše:
Mám úplně to samý. Od porodu mám fakt hodně bolestivou ovulaci, zrovna dneska k ránu jsem se začala bolesti i budit a rano jsem nemohla vylest z posteleV den ovulace zásadně odmítám sex, bolí mě to jako když by my kuchali nožem do břicha
Taky to hodně cítím, také až od porodu.
Už rok a půl nemám ovulaci. Beru Proveru na to aby mi chodila pravidelně MS. Beru jí vždy 16.DC-25.DC. Nyní jsem si říkali že tak do roka by jsme chtěli začít plánovat druhé dítě.( první jsem neměla problém otěhotnět. vše bylo ok). Bral jste někdo nějaké léky na to aby začala chodit ovulace? Jak dlouho vám trvalo než jste otěhotněli a musel někdo pak do centra reprodukce? Jak to probíhalo? Chtěla bych být připravená na vše. Děkuji
Ahoj, já jsem po vysazení HA neměla MS půlroku, s tím tedy samozřejmě souvisela i anovulace. Doktorka mi tehdy nasadila Utrogestan, ten jsem brala necelý rok, pak jsem ho vysadila a začala brát Maca rostlinu a tinkturu z Drmku. Cyklus se mi nastartoval a dva měsíce na to už jsem byla těhotná. Také pomáhá pít kontryhelový čaj - právě na dorůstání děložní sliznice. Být tebou zajdu k doktorce a řeknu jí o tom, že pomalu plánujete rodinu a domluvte se co a jak.
@barca77 Já zatím chtěla zkusit jen něco volně prodejného na vyčištění těla a popřípadě něco co by napomohlo k ovulaci. Ikdyž to asi nepomůže tak to asi ani neuškodí. K dr. se samozřejmě vydám ale až po novém roce. Dřív to nemá cenu protože bych otěhotnět chtěla až na podzim takže za rok.
NO tak pokud bereš proveru, tak to stejně moc nic neřeší, buď ji vysaď a zkus jen bylinky, nebo zkus asi radši ten utrogestan. Rok je dlouhá doba, ale na srovnání cyklu to může být tak akorát.
@barca77 Ještě mám doma proveru na 2 cykly a pak stejně musím k dr. pro další. Tak to s nkm rovnou proberu a uvidím co mi řekne. Kyselina listová asi neuškodí když jí budu brát. děkuji
@barca77 Tak koukám, že maca asi opravdu zabírá… Přisuzuješ to zdaření i jí???
@Mavies věřím tomu. FAkt jsme měla problémy, MS přišla po vysazení dvakrát, pak půlroku ne. Zkoušela jsme sarapis, po tom jsme jen trošku špinila. MS mi vrátil až utrogestan, takže na něj bych taky určitě nezanevřela. Určitě je dobrý na takové to nakopnutí těla, aby zase začalo fungovat. Ale pak když jsme ho vysadila, tak opravdu věřím, že mi Maca pomohla, protože po ní byl jeden měsíc cuklus dlouhý, pak krátký, pak normální a pak už byly // ![]()
@barca77 Děkuji za odpověď. Tak doufám, že to k něčemu bude i u mě. A tobě moooc gratuluji.