Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky
Prosim vas nejak tomu nerozumim
Ovu testy nedelam a ani BT nemerim..
Zkoumam hlen..
Menzes me zacla 14.5
Hlen jako bilek zacal 23.5 s pichavou bolesti
24.5 byla bolest silena a bilekovy hlen hodne, bylo me i blbe jako na chripku..
25.5 bolest zadna, bilkovy hlen malo a trochu kalny..
26.5 hlen hrudkovity bily(lepkavy)
27.5 hlen trochu gelovy rano..
Sorry pro takovy psany rozbor..
Kdy teda byla ovu a nebo teprve bude??
A menzes mam nepravidelne-take nevim, jak to mam pocitat-vetsinou 2-3dny spinim nez se me rozjede menzes poradne treba 12.5 jsem zacla spinit a 14.5 krvacet hodne..
Jo mam to dostat podle vypoctu 8-9 cervna..Tak podle me mam cyklus 28-29?
Co myslite…Nevim prave, jestli to mam pocitat od toho 12.5 a nebo az od 24.5 na vypocet cyklu, jaky mam..
Covece nikdy jsem to nezkoumala, jaky mam cyklus a nebo hlen-tedka uplne se pozoruji
![]()
Jsem 13DC po vyvolávané menstruaci. Snažíme se o miminko.
Asi 2 hodiny mě pobolívá břicho. Odpoledne (kolem 16h) jsem si dělala ovulační test a byl negativní.
Může to být ovulace? I přesto, že ovulační test byl negativní? Díky
@terka85 Jistě sis přečetla příbalový leták k ovulačním testům. Takže víš, že je pozitivní před ovulací. Ovulační bolest je ale individuální, někoho to bolí před, někoho při ovulaci a někoho chvíli po ní. Maximálně si můžeš dělat testy dál, kdyby náhodou teprve ovulace přišla, ale to by se ti dost prodražilo. Jak dlouhé míváš cykly?
Ahoj, mám takový problém, který nedokážu pochopit, tak snad mi tady pomůžete ![]()
Prvně se omlouvám za anonym, ale nechci aby někdo známý věděl, že navštěvujeme CAR. Děkuji za pochopení.
19DC cyklu jsem byla v CAR na konzultaci kde mi bylo řečeno, že sliznice je pouze 6-7mm a že ve vaječníku není vůbec žádné vajíčko připravené k ovulaci. Dnes jsem 30DC a mám pozitivní ovu testík, tak si to nedokážu nějak vysvětlit-dělala jsem si pro jistotu i digi Clearblue kde byl smajlík ![]()
Počítala jsem, že když tam nebylo vidět ani vajíčko, tak nedotazí MS a budu mít anovulační cyklus.
Teď nevím zda je možné mít ovu po předchozí konzultaci v CAR?
@Anonymní píše:
Ahoj, mám takový problém, který nedokážu pochopit, tak snad mi tady pomůžete
Prvně se omlouvám za anonym, ale nechci aby někdo známý věděl, že navštěvujeme CAR. Děkuji za pochopení.19DC cyklu jsem byla v CAR na konzultaci kde mi bylo řečeno, že sliznice je pouze 6-7mm a že ve vaječníku není vůbec žádné vajíčko připravené k ovulaci. Dnes jsem 30DC a mám pozitivní ovu testík, tak si to nedokážu nějak vysvětlit-dělala jsem si pro jistotu i digi Clearblue kde byl smajlík
Počítala jsem, že když tam nebylo vidět ani vajíčko, tak nedotazí MS a budu mít anovulační cyklus.
Teď nevím zda je možné mít ovu po předchozí konzultaci v CAR?
Mezi 19 a 30 DC je celkem dlouhá doba, vajíčko (folikul) vidět být nemusel/o, ale pak dozrálo později. Všude jsou zvyklí na cykly do 30 dní s ovulací kolem prostředka, ale ty to klidně můžeš mít o 10 dní jinak.
A i když není vajíčko a je tedy anovulační cyklus, menstruace dojde.
Ahoj holky, mam dotaz, cyklus mam pravidelne 28-29dni, kdyz jsem byla na prohlidce 14dc, tak mi mudr rekl, ze ovulace probehla cca 10dc, takze bylo po, nicmene ten mesic jsem to dostala uz 25den(29.6). Jsem ted jelen, kdy mam teda cekat ms, jestli zase 25den nebo 28den, zkouseni bylo 15.7, tri dny potom me dloubalo kolem cipku, coz nikdy predtim nebylo, ted se citim jako na ms s tim, ze mi obcas navali od zaludku.Je mi jasny, ze je brzy cokoliv testovat. Vlastne vubec nevim cim se mam ridit. Poradite prosim ![]()
Ahoj
jen tak pro zajímavost, pozná váš partner při sexu v které fázi cyklu jste?
U nás to tak je, resp. mi je schopen říct jak to „uvnitř“ mám, poznám tak ovu i přicházející ms ![]()
Ahoj holky, mám dotaz
… Ovulace bez "plodneho " hlenu? Normálně běžně, při své neprehlednutelne bolestivé Ovu ten hlen mám, ale tentokrát hlen byl před týdnem bez Ovu bolesti a teď po týdnu bolesti bez hlenu…
Ahojky mám dotaz když jsem měla pozitivní ovu test 13dc a vím dle silných bolestí podbřišku že ovu byla 13dc večer ale 14dc dopoledne byl ovu test ještě pozitivní, odkdy mám počítat 1DPO???už ten 14dc nebo až 15dc???děkuji moc za rady emoticon emoticon
@Marrcela20 no je to zvláštní, protože pozitivní ovu test (což znamená, že testovací čárka je silnější nebo alespoň stejně silná jako ta kontrolní čárka - na to pozor, protože pokud je testovací čárka slabší než kontrolní, test se považuje za negativní! OVU testy nemají tzv. „duchy“ jako TĚHU testy)
takže pokud je test pozitivní, ovu by měla přijít za cca 24h a měla by trvat dalších 24h… ![]()
@Janice78 Ovulace přece trvá pár okamžiků..pak tam jde jen otu zvýšenou LH hodnotu ne? ![]()
Taky bych se přidala s dotazem. Plodný hlen mám vždy od 13.-14. dne po dobu tří dnů. Jenže dle ovu testů a BT je ovulace vždy až kolem 18.-20. dne, tj. třaba až 3 dny po skončení hlenových dní. Podařilo se nějaké z vás s tímto otěhotnět? Mám pocit, že to může být ten problém, ale dr. v caru se o tom se mnou vůbec nehodlal bavit, že testy i bt jsou blbost. Jinak jsem já i partner ok a přičina neúspěchu neodhalena, ženou mě na laparku na průchodnost, ač jsem v únoru otěhotněla (SP).
@Marrcela20 píše:
@Janice78 Ovulace přece trvá pár okamžiků..pak tam jde jen otu zvýšenou LH hodnotu ne?
ano, ale vajíčko je schopno nechat se oplodnit 24h po uvolnění… ![]()
Dobry den mam prosbu v utery jsem byla na folikulometrii bylo to 16DC. Folikul mel 23mm a sliznice delozni 13mm. Dr byl spokojenej ale pak mi rekl ze se muze stat ze folikul ani nepraskne tak nevim co si mam myslet. Chce me jeste zitra na kontrolu. S pritelem se snazime uz od ledna. Uz po druhe jsem uzivala clostilbegytt tenhle mesic mi dal vetsi davku a pak takhle hezky narostl folikul. Chci se zeptat jak poznate ze k ovulaci doslo? Diky