Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj zajímá mě jedna věc ohledně ovulace asi mám blbý dotaz ale i tak.-)
Já poznám že mám ovulaci podle hlenu, a když by se mi podařilo otěhotnět, tak by ten hlen okamžitě zmizel nebo bych ho ještě nějakou dobu měla??
ten hlen podle mýho vydrží chvíli kdy se stane pro spermie nejlépe přístupný a pak začne být hustý a už se přes nej spermie nedostanou. Tudíš po ovulaci a je zaděláno
Držím palce ![]()
Ahojik, přikládám odkaz, kde krásně vše vyčteš ![]()
http://www.rodina.cz/clanek3633.htm
miru, no děkuju pěkný počteníčko
ale jsem z toho ještě zmatenější než jsem byla
já jsem včera zaznamenala ten hlen, a i podle vypočítaného termínu to byl den ovulace, takže jsme na to vlítly, a kdyby se něco dělo, tak bych ten hlen měla furt nebo by zmizel? Asi je to brzo že jo
já jsem snad ještě víc nervozni než když jsme dělaly klárku
ZUZI po ovulaci se ten hlen zase změní, nezůstane „plodný“…
mě by spíš zajímalo, jaký hlen mají těhulky?
Protože všude se hlen řeší jen ohledně plodnosti, ale už nikdo neřekne jaký by měl být před MS a jaký při těhu ![]()
zuzka.mamka píše:
já jsem včera zaznamenala ten hlen, a i podle vypočítaného termínu to byl den ovulace, takže jsme na to vlítly, a kdyby se něco dělo, tak bych ten hlen měla furt nebo by zmizel? Asi je to brzo že jojá jsem snad ještě víc nervozni než když jsme dělaly klárku
Zuzi, tak když si nebudeš 100% jstá, tak zkus ovu testy. Já si třeba kupuju 2 ks za 29,–, vím, že normálně v lékárně mají o hodně dražší, tyto sem si objednala také v lékárně. Už nevím jejich název.
jahudka:
tak moje zkušenost 3 cykly jsem vždy po ovulaci tak za 5 dnů mně nastal bílý hlen a člověk by řekl hm to je ten těhotenský
a prostě jsem to pokaždý dostala.
Ale měla jsem naučený že jak je po ovu tak az tech 5 dnů jsem to vždy hlídala že by měl dojít a mám ověřenou ovulaci.
cyklus poslední jsem hlen stále hlídala a on stále nedošel. Od mudr jsem ale měla ověřený že ovu probehla už 15DC takže si říkám nejpozději 20DC začnu mít ten hlan a on stále nic. Nebýt u mudra si snad řeknu ovu nebyla. Ale měla jsem teda ovulační testy takže bych se přesvědčovala dál, že byla.
No a výsledek otěhotněly jsme
hlen bílý před ms nedošel a ted nemám taky žádný hlen možná někdy sem tam decetně při výtěru cosi bílého ale na kalhotkách ještě zatím ne. A jsem ráda mně by to stresovalo že krev dorazila.
Ale zas ostatní těhule třeba mají hlenu na rozdávání. Je to asi individuální.
Při mém otěhotnění jsem měla OVU 17DC. a neměla jsem teda žádný plodný hlen, ten nějak nevedu. 18DC. ještě nic a 19.DC už nastoupil bílý hustý hlen, jako smetana nebo krém, kdybych to měla k něčemu přirovnat.
Ahoj holky,
mám dotaz - někde jsem vyčetla, že ovulace by měla probíhat v polovině cyklu.
Já mám délku cyklu okolo 35 dní. A ovulaci, si myslím, že mám cca 10. DC. Je to možné, když mám ty cykly tak dlouhé? Nedělala jsem si žádné ovu testy, soudím jen podle toho, že okolo toho 10. dne mám takový,,tekutější hlen´´ a ve větším množství. A taky mě trochu pobolívá podbřišek a mám citlivější prsa.
Děkuji za odpovědi ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
mám dotaz - někde jsem vyčetla, že ovulace by měla probíhat v polovině cyklu.
Já mám délku cyklu okolo 35 dní. A ovulaci, si myslím, že mám cca 10. DC. Je to možné, když mám ty cykly tak dlouhé? Nedělala jsem si žádné ovu testy, soudím jen podle toho, že okolo toho 10. dne mám takový,,tekutější hlen´´ a ve větším množství. A taky mě trochu pobolívá podbřišek a mám citlivější prsa.
Děkuji za odpovědi
Jo jo mozne to je…
Možné to je, ale měla bys 25denní luteální fázi, což je opravdu dost (bývá 10-16), ale tak proč ne.
Zkusila bych to ověřit ovulačním testem, případně si pár cyklů měřila bazální teplotu, aby sis to ověřila.
Mýtus, že ovulace bývá v polovině cyklu, je způsoben pouze tím, že se počítá s 28 denním cyklem, který však většina žen nemá. Časté je právě 30-35 dní s ovulací kolem 20. dne.
@Litta Právě proto mi připadá, že je to na ovulaci dost brzo. Vím, že cyklus 28 dní je mýtus
Tak proto mi přijde, že by to bylo moc brzo. Tak až nevydržím zvědavost, zkusím si koupit ten ovu test. To se kupuje v lékárně?
@Anonymní píše:
@Litta Právě proto mi připadá, že je to na ovulaci dost brzo. Vím, že cyklus 28 dní je mýtusTak proto mi přijde, že by to bylo moc brzo. Tak až nevydržím zvědavost, zkusím si koupit ten ovu test. To se kupuje v lékárně?
No tak uplne to mytus neni, ja osobne mam cyklus 28 dni…a ovulaci mam mezi 15-18DC. Vetsinou 16..
A ano ovulacni testy se kupujou v lekarne ![]()
Příspěvek upraven 29.01.13 v 18:55
@kar-maa Však já řekla, čím to je způsobené. Pokud má někdo ten zmíněný 28denní cyklus, pak je přirozené, že to na tu polovinu vychází. Mýtus je to v tom, že ta polovina(!) není pravidlo. ![]()