Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj
chtěla bych se vás prosim zeptat jak si mam poradit s menstručním cyklem který mam až 40 dní a nevím zda mam ovulace(test ovu srm si začala dělat až ke konci)je větší pravděpodobnost, že ovu nebude???
Ahoj, já mám cyklus 33 dní, takže taky delší a když jsem se ptala gyndaře, ovu by měla být vždy 14 dní před ms, takže u tebe nějaký 26.den. Ale nemusí to tak být u všech
zkus další cyklus ovu testy třeba od poloviny cyklu a uvidíš, ovulka určitě bude ![]()
Děkuji moc za odpoved nehci plašit, ale kolem sebe mam strašně moc lidí co se snaží o mimi a roky jim to nejde tak ten stres přenáším i trochu na sebe.je to spíš zázrak otěhotnět
To je pravda, taky se chceme snažit někdy od léta, tak doufám, že s tím nebude problém. Zatím to moc neřeším a snažím se na to nějak nemyslet, tak uvdíme. Ale ty počke do dalšího cyklu a uvidíš, že ovulka proběhne ![]()
včera 9dc dělaný ovut čárka krásně asi tak poloviční co kontrolní. takže by měla před ovu sílit a dnes 10dc ve stejnou dobu skoro sněhobílo.
ovulace 12–14dc. tak fakt nevím. jsem si myslela, že bude sílit a nic.
míváte to taky tak? nebo to bude anovulační.
Jak je to tedy-když se otěhotní, od té doby už není nebo ještě je ovu hlen? dikec
Všímej si taky, jak se během dne hlen jeví na spodním prádle. Nejplodnějsí hlen je vodnatý, takže tvoří vlhký kroužek, sušší hlen tvoří spíš protáhlou či hranatější skvrnu.
jinou skvrnu nez protáhlou fakt neznám.
a hranatou si ani nijak nedokazu představit.
a krouzek se casem rozpije do stran, tak uz asi nebude kulatej, myslim
@Nikols ahojky při 40 denním cyklu máš ovu tak 20dc je to polovina. Ovulace je probíhá v polovině cyklu tak u tebe je to kolem toho 20.
@Janulka1989 Ahojky 14 dní před ms je to u 28denního cyklu to mám já.
@Balzamínka Ahoj, tak v tom mám potom guláš, já už na více servrech četla, že ovu probíhá vždy 14dní před ms a je jedno, jestli máš cyklus 28, 35 nebo40 dní, říkal mi to i gynekolog, když jsem se ho na to ptala. Ale všude se říká nebo píše něco jiného, tak kdo se v tom má potom vyznat ![]()
@Janulka1989 jj je to tak ovulace je vždy v polovině cyklu ale kažá máme cyklus jiný a pokud máš třeba 32denní cyklus tak ovu by měla být kolem 16dc. Na netu se většinou dotčeš že 14dc ale při 28 denním cyklu ten všude uvadějí.
@Balzamínka já jsem to ještě včera v noci hledala na netu, protože mi to nedalo a všude jsem našla, že je ovu 12-16. den před menstruací, takže přibližně ten 14.den před ms ![]()
@Balzamínka takže když je cyklus třeba 36 dnů, tak od toho odečteš 14 dnů, to je 22, takže ovu by měla být ten 22.den. Ale tak jsem to jen vyčetla na netu ![]()
@Janulka1989 ovulace je právě ovlivněna délkou cyklu tak mi to bylo řečeno od dr tak nevím ale někdo jí můžu mít i v době ms je to individualni ale většinou se vyskytuje v polovině cyklu ale záleží opravdu jak je ten cyklus dlouhý. ![]()
@Balzamínka tak ono je to jak se vším, každý říká něco jiného, ale být to tak nemusí, tělo samo ví nejlépe, kdy ovulujeme, tak potom už jen stačí se trefit v ten správný den, ať můžeme otěhotnět ![]()