Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj snažilky, můžu se k vám přidat? Snažíme se cca půl roku, ale ovulační test zkouším teprve 1. měsíc. Co myslíte, je tento pozitivní? Cykly mám dost nepravidelné, poslední 2 byly kolem 20 dnů - ale byla jsem víc v nemocnici než doma a brala nějaké prášky (tento cyklus jsem již bez medikamentů), jinak byly cykly přes 40 dnů.
Dnes jsem 20 DC, sex byl 9., 12 a 16 DC, dnes mě celkem dost bolí břicho, hlava a celkově se cítím dost unaveně. Testuju od 8 DC, kdy hned na prvním testu byly // v sobotu mi došly testy, tam byly skoro stejné // jako na této fotce - dnes test jen náhodně kvůli tomu bolení břicha. Díky moc za radu.
Ahojky peto.. ja bych rekla, ze tohle neni pozitivni test… je mozne, ze uz je po ovulce.. dobre je k tomu jeste merit teplotu…
@pettta píše:
Ahoj snažilky, můžu se k vám přidat? Snažíme se cca půl roku, ale ovulační test zkouším teprve 1. měsíc. Co myslíte, je tento pozitivní? Cykly mám dost nepravidelné, poslední 2 byly kolem 20 dnů - ale byla jsem víc v nemocnici než doma a brala nějaké prášky (tento cyklus jsem již bez medikamentů), jinak byly cykly přes 40 dnů.
Dnes jsem 20 DC, sex byl 9., 12 a 16 DC, dnes mě celkem dost bolí břicho, hlava a celkově se cítím dost unaveně. Testuju od 8 DC, kdy hned na prvním testu byly // v sobotu mi došly testy, tam byly skoro stejné // jako na této fotce - dnes test jen náhodně kvůli tomu bolení břicha. Díky moc za radu.
já jsem mívala takový OVU test v době OVU a jestli bolí bříško, tak je to jasné
Hned jste na to měli skočit ![]()
@Kleofasek Skočili jsme na to včera večer i dnes ráno
. Tak uvidíme na konci měsíce
@pettta píše:
@Kleofasek Skočili jsme na to včera večer i dnes ráno. Tak uvidíme na konci měsíce
Přeju aby to padlo na úrodné políčko
![]()
@pettta mě právě při OVU taky pobolíval podbřišek a docela dost, to nešlo přehlédnout
A k tomu ten test ![]()
@Kleofasek Mě právě přišlo divné, že tak najednou bolí a testík ukázal toto
. Vím, že nejsou stejné, ani testovací není tmavší, ale někde jsem četla, že holky měly i takovéto testy a mimčo z toho bylo. A když nebude, jede se dál
. Ještě se zeptám, když už bude po ovulce, bude test bílej nebo se 2 čárky zobrazují po celý cyklus třeba slabě? Jak jsem psala, hned první test 8 DC už byly 2 čárky a včera jsem byla 20 DC a takto to dopadlo…
Jen tedy 10. DC bylo sněhobílo.
Já jsem dělala 6 testů. Protože jsem si už před tím měřila BT, tak jsem věděla, kdy začít testovat. Před ovulací čárky byly, ale slabší. Jak se to blížilo k ovulce, sílil, při ovu byl nejtmavší, ale né stejně jak testovací (myslím, že záleží i na výrobci LH testů).Pak zas slábly. V tu dobu mi vyšla i ta teplota.
Já jsem to měřila pro sichr, kdyby nám nevyšlo IVF, že by jsme se snažili normálně. Ale naštěstí IVF vyšlo ![]()
@Kleofasek Moc gratuluju!
Tak uvidím, jaká bude intenzita barvy zítra. Dnes už asi nemá smysl dělat další testík, když bylo i dnes pojištěno nebo myslíš, že ano? Přítel mi stejně dneska odjíždí na pánskou jízdu ![]()
@pettta píše:
@Kleofasek Moc gratuluju!
Tak uvidím, jaká bude intenzita barvy zítra. Dnes už asi nemá smysl dělat další testík, když bylo i dnes pojištěno nebo myslíš, že ano? Přítel mi stejně dneska odjíždí na pánskou jízdu
pokud ti chlap odjede a sexík byl i ráno, tak není potřeba ![]()
Teď hezky čekej
![]()
Já mám třeba potíže s BI, takže u nás by nechráněný sexík musel být stejně jen v den ovulace, aby s emi zas nepodráždila buněčná imunita
Proto jsem to potřebovala zjistit ![]()
@Kleofasek Promin, ale s čím že máš potíže? BI? - buněčná imunita? Můžeš mi k tomu říct něco blíže
? O tom jsem nikdy neslyšela.
@pettta píše:
@Kleofasek Promin, ale s čím že máš potíže? BI? - buněčná imunita? Můžeš mi k tomu říct něco blíže? O tom jsem nikdy neslyšela.
@pettta já mám teda hlavní problém s vejcovodama. První mě řekli, že jsou neprůchodné. Pak jsem přiroz. otěhotněla, ale zůstalo to v něm. Tak mi jeden ucvakli a druhý už nevědí, jestli je nebo není průchodný a mě se na další laparoskopii nechtělo. Tak následovalo 1.IVF, kdy jsem opět otěhotněla, ale plod zamlkl a musela jsem na revizi. Plánovali jsme druhé IVF, ale chtěli jsme se nechat víc prošetřit a tak jsme se objednali do Prahy - Podolí na vyšetření buněčné imunity (alergie na spermie, na trofoblast a jiné látky). Nakonec jsem měla alergii na spermie. Což také může bránit v uhnizďování, tělo proti tomu prostě bojuje jako s cizopasníkem. Dali mi prednison + chráněný styk s kondomem a za 3 měsíce byla kontrola v pořádku. Tak jsme spustili akci 2.IVF a mimčo se chytlo a drží ![]()
Ještě dobírám prednison, ale už jen půlečku a poslední týden
S mužem se pro jistotu pořád chráníme, aby jsme nic nedráždili. Ale tak v 5. měsíci už bych chtěla opravdu normální milování se vším všudy
![]()
Ale před IVF je na místě prošetřit i genetiku a hematoligii, což máme taky.
Ale s tím ty se vůbec netrap ![]()
Jak dlouho se už pokoušíte o malé?
@Kleofasek Páni, děkuju za podrobný popis. Něco podobného měla kolegyně v práci, nakonec se jí podařilo otěhotnet asi po roce a půl. Ale moc jsme to neprobíraly, tak nevím, jestli přirozeně nebo ne - když o tom sama nechtěla mluvit, neptala jsem se
.
My se snažíme od března, s tím, že ted v červenci jsme měli sex zakázaný (na začátku měsíce jsem zkolabovala a ležela týden na JIPce a 14 dní na norm. pokoji, dělali mi spoustu vyšetření) a před 14 dny jsem byla na kontrolní mag. rezonanci. Ted máme opět zelenou. Takže de facto 5 měsíců. Mám problém s dlouhými cykly, od července jsem měla brát Utrogestan, ale skrz kolaps začnu až ted v září. ![]()
@pettta tak to jste teprve začali
Neboj, ono to přijde ![]()
A třeba už teďka, kdo ví?
Pak dej vědět, až budeš dělat testík ![]()