Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kleofasek Včera jsem dělala mamatest 10 - sněhobílo. Myslím, že by tam alespon doušek už byl. Příp. pokud by to bylo těhu, byl by možný i ten hlen? Spíš bych to viděla na tu ovolku, protože dosud hlen vůbec nebyl - tím chci říct, že ted je to snad poprvé, co za ten půlrok ovuluju
.
Hlen mi začal včera odpoledne, tak kdyby se večer nezadařilo (krom kocovinky ten můj na to moc není a frekveci udávám více méně já), tak ráno už by to mělo po spánku klapnout ![]()
@pettta píše:
@Kleofasek Včera jsem dělala mamatest 10 - sněhobílo. Myslím, že by tam alespon doušek už byl. Příp. pokud by to bylo těhu, byl by možný i ten hlen? Spíš bych to viděla na tu ovolku, protože dosud hlen vůbec nebyl - tím chci říct, že ted je to snad poprvé, co za ten půlrok ovuluju.
Hlen mi začal včera odpoledne, tak kdyby se večer nezadařilo (krom kocovinky ten můj na to moc není a frekveci udávám více méně já), tak ráno už by to mělo po spánku klapnout
Peťo, já se v plodných hlenech moc nevyznám
Já jsme měřila jen BT a dělala OVU testy. Měla jsem je uložené, ale už jsem to myslím smazala ![]()
Ale pokud máš ovulaci teďka, tak já bych na to rači vletěla co nejdřív. Trvá jen několik hodin. Třeba bude tvojému večer lép. Je jasné, že když by mu bylo špatně, horko těžko z něho dostaneš nějakou aktivitu ![]()
@Kleofasek Já mám k měření BT takový negativní postoj
, nechci si před ním měřit každý den, nechci to moc hrotit, myslím, že na to mám ještě čas. Tak budu doufat, že mu bude večer líp. V nejhorším ráno nebo v noci ![]()
@pettta a ty máš anovulační cykly? Nebo se jen domníváš podle toho hlenu?
S tou teplotou to chápu. Ale může se měřit i v puse. Zase na to ale pořád musíš myslet hned po probuzení. Musíš to měřit pravidelně ve stejnou dobu a ještě by se neměl ani alkohol vůbec, protože zkresluje výsledek.
Je to spíš otravné, taky mě to nebavilo ![]()
@Kleofasek Já nevím, ale myslím, že ano, délka cyklů cca 40 - 60 dnů. Od září mám nasadit Utrogestan. ![]()
@pettta píše:
@Kleofasek Já nevím, ale myslím, že ano, délka cyklů cca 40 - 60 dnů. Od září mám nasadit Utrogestan.
jůůva
tak dlouhé cykly
Tak to asi jo, tak to tvojého dneska večer a zítra ráno naverbuj ![]()
@Kleofasek Ahojky. Tak jak bylo na chalupě? My to v pátek i v sobotu pojistili a tak ted jen čekat a čekat ![]()
@pettta
tak jako vždy pracovně
A pak spát na tvrdém gauči, no hrůza, su jak stará babka, když se tam v noci převracím ![]()
Ale jináč pohoda, lepší než být pořád v paneláku ![]()
No a akorát jsem na tebe myslela
Nedělalas ještě jeden testík?
![]()
@Kleofasek A kdepak máte chalupu? Není-li to tajné ![]()
Test už jsem nedělala, říkala jsem si, že nemá smysl je plácat. Přítel včera odjel na služebku, tak je mi to k ničemu a udělali jsme, co jsme mohli
. Říkám si, že TT nejdřív v pondělí, snad to vydržím
@pettta píše:
@Kleofasek A kdepak máte chalupu? Není-li to tajné
Test už jsem nedělala, říkala jsem si, že nemá smysl je plácat. Přítel včera odjel na služebku, tak je mi to k ničemu a udělali jsme, co jsme mohli. Říkám si, že TT nejdřív v pondělí, snad to vydržím
Já su ze Zlína, takže v dědině u Zl. - v Bohuslavicích. Ale to určitě znát nebudeš ![]()
Já jsem nadělala celkem 20 testů při tomto těhu ![]()
Fakt blázen
Ale pokud jsi měla OVU tak pozdě, tak určitě nemá smysl testovat teďka, bylo by brzo. Já ani nevím, kdy s eu přirozeného početí může objevit nějaký náznak na testu
Já jsem právě po umělku, a tam je to snažší poznat, kdy by mohl být dušík ![]()
@Kleofasek Máš pravdu, to neznám
. Ale shodou okolností jedu do Zlína tento víkend - na really
. Říká se, že dušík se tam může objevit i třeba 8 DPO, ale na testu je od 10 DPO a to tam má většina ještě dušíka a někdo ani to ne. Tak tomu dám těch 10 dnů. Jsem zvědavá, jestli budou příznaky něčeho, i třeba té MS, protože ted mě téměř týden v kuse bolelo břicho a od soboty nic.
@pettta píše:
@Kleofasek Máš pravdu, to neznám. Ale shodou okolností jedu do Zlína tento víkend - na really
. Říká se, že dušík se tam může objevit i třeba 8 DPO, ale na testu je od 10 DPO a to tam má většina ještě dušíka a někdo ani to ne. Tak tomu dám těch 10 dnů. Jsem zvědavá, jestli budou příznaky něčeho, i třeba té MS, protože ted mě téměř týden v kuse bolelo břicho a od soboty nic.
jste fandové relie
No já tomu neholduju, zas budou všude akorát uzavírky a omezení
Já budu zrovna u tchánů. Dřív jsme chodili na relie s býv. mužem, on to uplně žral, ale mě to nebavilo
![]()
S tím testováním je asi fakt čas, to by bylo škoda testů. ale su zvědavá, jak to teda dopadne ![]()
@Kleofasek Já fanda rozhodně nejsem, přítel se rád podívá, ale plně tomu neholduje. Jedeme tam s kamarádama, ti jsou do toho celí hin, my se spíš s nimi svezeme, chvíli koukneme a pak vezmeme kola, zakončíme tím prázdniny - i když jsme pracující - pro mě konec prázdnin je tak nějak nepsané pravidlo konce léta.
Ale těším se na noční RZ, to jediné mě trochu zajímá
. Jinak chápu, že pro místní je to víc komplikací než zábavy.