Ovulační testy – kolik dní je test pozitivní?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1925
30.8.12 12:01
@ajleenka píše:
Je to naopak. LH se tvoří až během dne, takže v ranní moči by ho mohlo být málo a test by nemusel být přesný.

Děkuji. :hug: Myslela jsem právě že je to přesně naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2289
30.8.12 12:04

@Elke Tak sjem volala do banky a vypadá to, že bych pay pal měla mít aktivní. Tak jdu ty ovu testy objednat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2234
8.10.12 14:53

Ahoj, jak jste dopadly s ovulačními testy a následným těhotenstvím? já testuju od včerejšího večera a na testu druhá slabší, snes v poledne ještě víc slabá. jsem 9dc, tak myslíte, že to zn. blížíčí se ovulaci a nebo bohužel, už proběhla. i když to mi přijde moc brzo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13131
9.10.12 18:11

Já si ho dělám vždy kolem 17h od toho 7DC abych to tak nějak vypozorovala… Měla jsem ovulku i 16-17DC podle testů i UTZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1474
11.10.12 10:45

Ahojky ja beru sesty mesic clostylbegyt a ovu mam podle testu kolem 16-17 dc a na testech se mi poprve ukazala az ctvrty mesic brani a carky mam stejne silne vzdycky je mam slabsi pak se mi nafoukne bricho je mi spatne a udelam test treba ve dvanact ve tri a v osm vecer a mam tam stejne silne carky tak dva dny a treti den uz zeslabne a to o dost. nikdy jsem nemela takhle silne pozitivni ovu testytak snaaad uz to vijde po 7,5 letech snazeni
:potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Erika09
21.10.12 13:56

Ahoj

Tak sem zkousela ty ovulacni testy ale nejsem s nima spokojena, myslela sem ze to bude fungovat jako tehotenske ze bud bude jedna carka a budu vedet ze ovulaci nemam a nebo dve carky ze mam.Ale testovala sem 14dni a na testech byli kazdy den carky dve, nekdy ta druha byla o neco slabsi nez kontrolni a nekdy byli temer stejne ale byli vtom jen nepatrne rozdily a porad se to takhle stridalo tak sem se vlastne stejne nic nedozvedela kdy plodny dny vlastne mam. Podle testu mi prijde ze sem plodna porad a nebo probiha vic ovulaci jinak si to nedovedu vysvetlit.

• Citovat
  • Upravit
2153
21.10.12 15:47

Ovulační testy nefungují stejně, jako těhotenské. Obvykle jsou tam skutečně 2 čárky, ovulace probíhá v době, kdy jsou obě stejně silné (tmavé).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Erika09
21.10.12 16:16

Ale ja je mela stejnave tmave zkoro porad a mezi tim jen o nepatrne mene a jen asi 3× ze ta druha carka byla slabsi tak jedine u toho se dalo poznat ze je negativni, jinak se to vsechno zobrazovalo nelogicky zasebou. Nevim co s tim tak ted cekam jak dopadne za par dni tehotensky test.

• Citovat
  • Upravit
7323
21.10.12 17:54

Nejjistější metoda, jak poznat ovulaci, je asi měření teploty. Ovulační testy někomu ovulaci nemusí ani ukázat, pokud je v moči málo hormonu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
22.10.12 21:57

Ahojky:)jen chci poradit zadejte si na aukru ovulacni testy pani tam prodava 20ks plus 2tehotenske zhruba za 200i s postovnym;)ja si je odni koupila take a..kontrolni carka pondeli slaba utery silna streda silna ctvrtek slaba a ttuleni bylo ve stredu tak treba se nam postesti :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.12.12 12:35

Ovulační testy

Ahoj holky, ráda bych se zeptala, jestli si některá z Vás dělá ovulační testy a kterou značku? Děkuji za radu, já používám Woman Secret, měla jsem digitální i proužkové, používám vždy tak 3 testy denně, ráno, odpoledne a večer, protože jsem někde četla, že ovulace může přijít během dne a neměla by se dělat z ranní moči. Taky jsem si koupila ClearBlue test digitální, protože jsem četla, že je velice spolehlivý, ale už jsem zbytečně vyhodila asi 4 testy, protože se mi pořád ukazují chyby. Nemohl by mi někdo poradit, kdo tento test zkoušel, jestli je lepší ponořit do moči, anebo přímo pomočit? Případně jak hluboko jste ponořovaly absorpční proužek vy? Děkuji mnohokrát za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
1.1.13 21:27

Kdy se vám objeví čárka?

Ahoj holky, snažíme se už více než půl roku, zkoušela jsem ovulační testy, vždy max jeden za den a vždy mi vyšlá žádná nebo slabounká druhá čárka (podle značky testů)… je možné, že jsem se pořád blbě „trefovala“ a prošvihla správnou hodinu nebo vážně nemám ovulaci? Měla jsem cykly 27 dnů, poslední se protáhl dokonce až na 35 (po předpokládané půlce cyklu jsem už netestovala)… Jsem objednaná k doktorovi, může on poznat z vyšetření, jestli mívám ovulaci? Ty ovulační testy by měly být asi hodně přesné, že… nebo?

A ještě jeden dotaz.. když vám vyšel pozitivní ovu test, kdy se objevila ta druhá čárka silná? Má cenu čekat celých pět minut nebo se objeví v případě pozitivity mnohem dřív? Kolikrát čekám marně i deset (psaly holky v diskuzi) a je to k ničemu.

Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
3.1.13 18:30

@Koblizka testy nejsou až tak spolehlivé jako měření bazální teploty. Když jsem já říkala doktorovi, že ovulaci dle testů nemám (čárka byla vždy slabší), řekl, že si ji mám měřit (podle teploty ovulace vždy byla). Takže bych zkusila spíše měřit teplotu. Testama opravdu můžeš ovulaci prošvihnout. A doktor by ji měl poznat podle ultrazvuku (aspoň zda přichází nebo proběhla).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
3.1.13 20:23
@Pomka píše:
@Koblizka testy nejsou až tak spolehlivé jako měření bazální teploty. Když jsem já říkala doktorovi, že ovulaci dle testů nemám (čárka byla vždy slabší), řekl, že si ji mám měřit (podle teploty ovulace vždy byla). Takže bych zkusila spíše měřit teplotu. Testama opravdu můžeš ovulaci prošvihnout. A doktor by ji měl poznat podle ultrazvuku (aspoň zda přichází nebo proběhla).

Ahoj, moc děkuji. Já už jedno mimčo mám, ale to přišlo samo a bez testů a sledování :-)Prosím tě, najdu někde graf, kde se dá zapisovat BT a jak se přesně měří. Příští týden jsem objednaná na kontrolu ke gynekologovy, protože mám od porodu cystu na vaječníku a nechce se jí pryč, myslíš, že mi řekne, kdy mám ovulaci? Děkuji za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
3.1.13 21:14

@bershka221 zkus se zaregistrovat na www.fertilityfriend.com (podle teplot ti ovulaci vyznačí sám) nebo na www.womezone.cz (tam ti ale ovulaci nevyznačí). Pohledej v diskuzích, je jich tady dost o těchhle stránkách. Teplotu si musí měřít každý den ve stejnou dobu (ráno než vstaneš z postele) v puse nebo v pochvě. V lékárně se dá koupit i teploměr přímo pro měření bazální teploty (měří na dvě desetinná místa, tzn. přesněji než klasické digitální). Až půjdeš k doktorovi, tak se zeptej, on ti řekne přesně jak měřit (nebo pohledej opět tu v diskuzích, na tohle téma je jich tu taky až až :) ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí