Ovulační testy – kolik dní je test pozitivní?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
63
19.2.13 22:20

Ahojky @michaelas2010,
jsou zde víceméně 4 možnosti:
1. nekvalitní ovulační test
2. při projíždění různých info jsem někde četla i o dlouhodobě zvýšené hladině hormonu LH, což znamená nějaký problém, ale nepamatuji si, o co šlo, zkus pohledat. Nějak se to musí řešit potom hormonálně.
3. Některé ženy zaznamenají podle testů zvýšenou hladinu delší dobu (zachytí např. v pondělí vzestup - hodně intenzivní čárka, v úterý je testovací dokonce silnější - to je LH v moči na vrcholu, v krvi klesá, a ve středu zachytí už i pokles v moči, ale čárka se stejně objeví stejně intenzivní, no a v tvém případě je možné, že se máš LH tak vysoké třeba dva dny a den před a po je to ještě zaznamenatelné - jen teoretizuju, doufám, že se nejedná o nějaký problém, zkus to zítra :-) )
4. Jak říkají angličani last but not least, tohle jsem naposledy viděla u kamarádky, která měla už týden pozitivní ovulační testy.. no a pak si udělala těhotenstký test a zjistila, že je těhotná :-D Ovulační testy reagují na HCG i LH…

Co bych zkusila, pokud tě to bude pořád zlobit, je změnit značku (kontrolovat současně ze stejného vzorku moči). Ale teď bych ti fakt přála // na těhu :-) jinak zkus dr.

Příspěvek upraven 19.02.13 v 22:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13002
19.2.13 22:25

@Koblizka prave ze mi to tahle nznacka nedelala nikdy a lh mi klesalo nejvic mela pozitivni test 2 dny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
19.2.13 22:34

@michaelas2010 no a zkoušela jsi ten těhu test? :-) Nebo možná je to nějaký hormonální výkyv..? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13002
19.2.13 22:45

@Koblizka tehu jsem zkousela a nicto je jendno nechame to konovi ten ma vetsi hlavu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
19.2.13 22:55

Dobra hlaska :-D tak uz zbyva jen hra na cekanou :-) lip by ti napovedelo mereni BT. Snad to vesti dobre zpravy :-) pa a dobrou!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
20.2.13 08:08

@michaelas2010 já jsem měla stejně vyhlížející ovutesty když jsme se snažili o malou, bylo to víc jak týden, pořád jsem si myslela že mám nějaký problém s hormony po antibiotikách které jsem těsně před ovulí brala a že mi to posunulo ovulaci, nakonec se ukázalo o týden později že jsem těhotná. být tebou počkám pár dnů a zkusím ještě těhutest :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8041
20.2.13 13:08

Ja bych si myslela, ze ten test zmeri LH od urcite hladiny a pokud LH neklesne pod tuto hladinu, tak je porad pozit, i kdyz uz ten peak byl. Aspon tak selskym rozumem :lol:, podle te krivky na minule strance

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nelah
4.3.13 14:12

Také mám tento „problém“, ale dočetla jsem se, že je to možné. Hladina je průběžně před ovulací několik dní vyšší. Ovulace nastane až po posledním pozitivním testu. Tedy do té doby v rozmezí 24-48 hodin. Já snad dnes zaznamenala už slabší čárku, takže doufám, že je to příznak toho, že ovulace proběhla/probíhá.

• Citovat
  • Upravit
4378
4.3.13 21:47
@nelah píše:
Také mám tento „problém“, ale dočetla jsem se, že je to možné. Hladina je průběžně před ovulací několik dní vyšší. Ovulace nastane až po posledním pozitivním testu. Tedy do té doby v rozmezí 24-48 hodin. Já snad dnes zaznamenala už slabší čárku, takže doufám, že je to příznak toho, že ovulace proběhla/probíhá.

tobe to tam celkove lita, zkus udelat jeste jeden zitra a pokud bude carka slabsi nebo zadna, tak ovulka probehla, teda tohle jsem fakt nevidela, tak silne pozitivni test… ja mam vzdycky ducha, den pred ovu mi trochu zesili, v den ovu dalnice a den po zas nic… 8o 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nelah
4.3.13 22:15

@Freetibet Díky za vyjádření, také jsem z toho jelen, dnes odpoledne jsem to nevydržela, tedy spíš v podvečer a testla jsem ještě jednou. A konečně!!! Už na testu jen slabá čárka - takže to vypadá, že ovulace proběhla, respektive proběhne spíš v tom rozmezí 24-48 hodin. No, do předchozího měsíce jsem měla MS pravidlenou po 26 dnech, minulý měsíc najednou týden zpoždění. Takže jsem vůbec zvědavá, jak to teď bude. Dle kalkulačky měla být ovulace 1.3. a místo toho bude asi te=d někdy mezi 4. - 5.3., což je v mém případě 17 DC. Děs běs. Pro sychr otestuju ještě zítra, všichni se těší na barevnou silnou čárku a já naopak na bílou :) Tak uvidíme, třeba se zadaří :D

• Citovat
  • Upravit
4378
4.3.13 23:06
@nelah píše:
@Freetibet Díky za vyjádření, také jsem z toho jelen, dnes odpoledne jsem to nevydržela, tedy spíš v podvečer a testla jsem ještě jednou. A konečně!!! Už na testu jen slabá čárka - takže to vypadá, že ovulace proběhla, respektive proběhne spíš v tom rozmezí 24-48 hodin. No, do předchozího měsíce jsem měla MS pravidlenou po 26 dnech, minulý měsíc najednou týden zpoždění. Takže jsem vůbec zvědavá, jak to teď bude. Dle kalkulačky měla být ovulace 1.3. a místo toho bude asi te=d někdy mezi 4. - 5.3., což je v mém případě 17 DC. Děs běs. Pro sychr otestuju ještě zítra, všichni se těší na barevnou silnou čárku a já naopak na bílou :) Tak uvidíme, třeba se zadaří :D

pokud uz je slabsi, tak ovu probehla, protoze lh hormon v krvi klesa hned po ovulaci
toto jsou super stranky, dobre to tam popisujou, jestli chces
 http://merenibt.xf.cz/mscyklus.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4378
4.3.13 23:08

Cituju:
V souvislosti s hormonem LH musím připomenout ovulační testy. Je to právě hormon LH, na který reagují, a ve chvíli, kdy se objeví na testu //, znamená to, že hladina LH vrcholí a v nejbližší době dojde k prasknutí folikulu = ovulaci. Pokud se podíváte zpětně na obrázek, zjistíte, proč se občas stane, že navzdory proběhlé ovulaci se výrazné // neukáží - hladina LH stoupá velice prudce a stačí test udělat o pár hodin dříve či později, když není zdaleka tak vysoká, jako v okamžiku ovulace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nelah
4.3.13 23:27

@Freetibet Dík moc :) já pevně věřím tomu, že když jsme se včera snažili a během dneška čárka zeslábla, tak pokud ovulace probhěla, tak jsme to načasovali správně :) raději se budeme dál zkoušet. POdle mě a mých tělesných pocitů byla ovulace včera. tedy dle boolesti zad, prsů hlenu, ale na svoje tělo poslední dobou moc nespoléhám, proto jsem chtěla vyzkoušet ovul. testy a hned tohle, že josu x dnů silné. Ještě jednou děkuju

• Citovat
  • Upravit
4378
4.3.13 23:35
@nelah píše:
@Freetibet Dík moc :) já pevně věřím tomu, že když jsme se včera snažili a během dneška čárka zeslábla, tak pokud ovulace probhěla, tak jsme to načasovali správně :) raději se budeme dál zkoušet. POdle mě a mých tělesných pocitů byla ovulace včera. tedy dle boolesti zad, prsů hlenu, ale na svoje tělo poslední dobou moc nespoléhám, proto jsem chtěla vyzkoušet ovul. testy a hned tohle, že josu x dnů silné. Ještě jednou děkuju

drzim palce, aby to dopadlo, me ovulka ceka kolem patku :) jsem 4 mesice po revizi, tak uz by bylo na case :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nelah
4.3.13 23:42

@Freetibet No, my máme doma 27 měsíčního syna :-), v 11/2012 jsem potratila v 7tt bez revize, takže teď to hlídám, chtěli jsem to stihnout než mu budou 3 a už se nám to časově krátí. Držím pěsti, ať to klapne. Jen mě děsí, že mám bolest zad jako před MS a přitom bych ji měla dostat až za 11 dnů. No, i když tak týden před je už normál, alespoň u mě.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí

K2 Complex