Ovulační testy – kolik dní je test pozitivní?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13002
18.2.13 23:51
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
19.2.13 07:44

Ahoj, zkousela jsem testy asi pet mesicu vzdycky asi tyden uprostred cyklu podle kalendare, vzdy byla testovaci slabsi, mela jsem cykly 28 dnu.Tak jsem si rikala, ze nemam ovu nebo jsou blby testy, ale pak jsem se rozhodla jeden mesic jet do konce, delala jsem si testy od 9dc, porad jsem vyhlizela duchy.. testovala 2-3× denne, aby mi naahodou neco neuniklo, uz jsem chtela vsechno zahodit.. no a byl den 20 a ta testovaci byla silnejsi! uz den predtim byla o pidiodstin slabsi, ale oproti predeslym testum mnohem intenzivnejsi.To se zvysovala hladina lh (v moci se zvysuje pozdeji nez v krvi, takze v den, kdy je testovaci silnejsi, uz probehne ovu).Podle te fotky, k ovulaci nedoslo jeste, ale ver mi a testuj dal.Ja si pak potvrdila ovu i diky mereni bt. Ale tu carku fakt neprehlidnes, takze nebudes muset hadat ano ne. A pokud mas cykly 28 dnu pravidelne, tak ovulace muze byt 16-12 dnu od pristi ms (delka lutealni faze),cili nejdrive 12dc.No jinak mne to vychazelo na kratkou lut.fazi 8dnu, takze radim testovat kazdy den do cyklu, vse je mozne a nejdriv v tech 10,protoze se lh zacina do krve uvolnovat brzo rano, do moci az mnohem dyl a kdybys testovala treba v 7rano, mohla bys to propasnout, paklize netestujes vickrat denne (pozor na zredenou moc).Hodne stesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
19.2.13 08:03

Jinak slaba testovaci carka neznamena ohledne ovulace vubec nic, protoze lh ma zenska v sobe po cely cyklus, ale az pred ovulaci se jeho mnozstvi az desetkrat zvysi, takze ta testovaci je hodne zretelna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.2.13 13:25

Ahoj holky, dnes jsem konečně objevila na ovulačním testu silnou testovací čárku (viz fotka). S přítelem jsme spolu spali v pondělí ráno a nerada bych něco prošvihla. Na kdy byste naplánovali další styk?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.2.13 13:28

Tady je ta fotka:-)A omlouvám se za anonym, ale nechci aby o mém snažení někdo věděl.

• Citovat
  • Upravit
63
19.2.13 15:11

Ahojky neznámá :-)
No to je čárka, jak vyšitá! Super.. Co se týče naplánování styku, doporučuji přečíst článek: „O určení ovulace“ https://www.emimino.cz/…vulace-1665/ jsou tam o tom dvě zmínky, jedna na konci článku a druhá v komentářích, obě dvě ti překopíruju sem. Odkaz posílám taky pro předešlou obnovitelku dotazu :-) Hodně štěstí všem snažilkám!

1. Časový? harmonogram? zvyšování hladiny LH je často popisován nejasně či nejednoznačně. Nejdřív dochází ke zvýšení LH v krvi, v moči je toto zvýšení patrné až po cca 8 až 12 hodinách. Po 24 až 36 hodinách od počátku vzestupu LH v krvi dojde k ovulaci. V krvi dosahuje LH svého maxima krátce (asi 12 hodin) před ovulací. Maximální hladina LH měřená ovulačním testem z moči se proto může shodovat se dnem ovulace. Modelové měření ovulačním testem by mělo vypadat asi takto :

den x.? kontrolní a vaše linie jsou přibližně stejně intenzivní, k ovulaci dojde následující den. Ideální den pro pokus o miminko.

** den x + 1? vaše linie je intenzivnější, než kontrolní. Den ovulace. Někdy již může být pozdě pro oplodnění vajíčka, ale o pokus to stojí. *** den x + 2? kontrolní a vaše linie jsou stejně intenzivní, hladina LH klesá. V tomto cyklu jste pravděpodobně propásla to nejlepší období.

2.
K těm ovulačním testům (stanovení luteinizačního hormonu z moči) – pokud by to nebylo příliš srozumitelné z úvodního textu :

0. hodina – test NIC, hladina LH začne stoupat v krvi
8. hodina – test NIC, hladina LH začne stoupat v moči
24. hodina – test NIC (nebo slabě pozitivní), maximální hladina LH v krvi (za přibližně 12 hodin dojde k ovulaci)
32. hodina – test POZITIVNÍ, maximální hladina LH v moči (LH v krvi již klesá)
36. hodina – test POZITIVNÍ (LH v moči maximální nebo již krátce klesá), dochází k ovulaci
48. hodina – pokud nedošlo k oplodnění, vajíčko zaniká *** +/- 8 až 12 hodin tolerance, protože každá jsem trochu jiná …

Na kdy tedy plánovat pohlavní styk?

hned při prvním slabě pozitivním výsledku testu (a poté nejlépe každý druhý den)
nebo pokud již máte ovulačním testem stanovený den ovulace (nejsilnější test), tak jeden den před a poté nejlépe každý druhý den.

Ovulaci stanovujte spíše z odpolední moči (ne z ranní) a hlavně nepijte příliš vody tak 3 – 4 hodiny před testováním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
19.2.13 15:18

Doplněk

A ještě doplněk pro úplné ujasnění pro ty, co by chtěly odkaz přeskočit :-)
kdy může spermie oplodnit vajíčko
Uvádí se, že životnost vajíčka je maximálně 24 hodin, životnost spermie 3 až 5 dnů. Jedná se ovšem o jejich ŽIVOTNOST, nikoliv o SCHOPNOST OPLODNIT či BÝT OPLOZEN. Tuto schopnost má vajíčko asi 12 hodin po ovulaci, spermie maximálně 2 dny po pohlavním styku (PS). Z čehož vyplývá, že po PS může bezpečně dojít k oplození do 48 hodin.
Pro ty, kdo se snaží o miminko, bych při načasování PS radila počítat s 48 hodinovými intervaly. Jeví se to jako ideální jak z hlediska kvality spermií, tak z hlediska jejich schopnosti oplodnit vajíčko.

Osobně podle fotky (může zkreslovat) je testovací o něco silnější, takže dnes dojde k ovulaci, nejlepší čas pro styk by byl včera (případně předevčírem), dneska (osobně bych na to hupla ještě večer nebo zítra ráno). Uvidíš, jak se ti čárka vyvine zítra, asi už bude slábnout (nebo ještě zintenzivní - to by byla ovu pravděpodobně až zítra).
Ještě přihazuju obrázek - graf vzestupu LH a dalších hormonů (V KRVI!)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
19.2.13 15:29

@Koblizka No ja bych jen dodala, ze kazda jsem oprasvu jina a ne vzdy tomu je tak jak tady bylo napsano.
Mam znamou, ktera mela velke bolesti v podbrisku, snazili se o miminko, tak mela strach z mimodelozniho a tak jeli na pohotovost na kontrolu.
Byla na utz a doktor ji rekl, ze ji tak boli bricho, protoze ma hodne velky folikul, ktery ji prave TED prasknul. Takze videl primo ovulaci.
Nez dorazili z nemocnice zpet domu tak ubehlko nejakych 16-17 hodin. Zkocili na to a ted ma miminko.
Takze jde oplodnit vajicko i 17 hodin po ovulaci.
A vi to jiste, protoze rikala ze pred tim minimalne 10 dnu zadny styk nemeli.
Takze i vyjjimky potvrzujici pravidla existuji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
19.2.13 16:00

@kar-maa Díky, nicméně to není nic, co bych nevěděla a z článku se to dalo taky zjistit, asi příště zkopíruju celý ;-), protože to stejně nikdo nechce číst. (P. S. Není to moje práce, je to už hodně staré, ale pěkně vysvětlené :-) ) Vajíčko má životnost až 48 hodin (právě že každý je jiný, jak píšeš), z čehož vyplývá i rozdílná schopnost oplodnění. Já rady už nepotřebuju, to, co jsem si zjistila, mi stačilo, strávila jsem nad tím skoro měsíc a četla jsem i o vyjímkách, jedno ale platí, po dvou dnech po ovulaci je ke styku už pozdě, šance takřka nula. Ale ten přesný čas ovulace nezná opravdu nikdo ani s testy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
19.2.13 16:09

A ještě pro anonymku, záleží na hodně věcech, pokud jsi měla plodný hlen, tak ten jeden styk by ti mohl klidně stačit, protože díky němu spermie přežijí i několik dnů. Ale to chce více sledování… taky záleží na kvalitně a kvantitě partnerových spermií (pro „narušení“ vajíčka, aby se k němu mohla ta jedna spermie dostat, jich je potřeba několik set), jestli si předtím nedal horkou koupel a podobné věci. Ale myslím, že jste to pojistil v nejlepší chvíli ;-) Takže teď už jen pro klid duše :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.2.13 17:54
@Koblizka píše:
A ještě pro anonymku, záleží na hodně věcech, pokud jsi měla plodný hlen, tak ten jeden styk by ti mohl klidně stačit, protože díky němu spermie přežijí i několik dnů. Ale to chce více sledování… taky záleží na kvalitně a kvantitě partnerových spermií (pro „narušení“ vajíčka, aby se k němu mohla ta jedna spermie dostat, jich je potřeba několik set), jestli si předtím nedal horkou koupel a podobné věci. Ale myslím, že jste to pojistil v nejlepší chvíli ;-) Takže teď už jen pro klid duše :-D

Ahoj Koblížku, děkuji moc za všechny tvé příspěvky. Pevně doufám, že když na to vlítneme ještě dnes a pro jistotu i pozítří tak to bude stačit. Snad to konečně vyjde.. Ovulace tedy pravděpodobně probíhá a snad nebude problém jinde. Partner má 3 zdravé děti, takže je plodný až moc. Všem Vám tady držím pěsti a potom dám vědět jak jsem dopadla. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
63
19.2.13 21:46

Budu držet pěsti :-) Mně ten článek nakopl a pomohl, tak snad i tobě ty informace přinesou vytoužený uzlíček :-) A nezapomeň se pak ozvat (a označit mě, abych to nepropásla :-D )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13002
19.2.13 22:05

@Koblizka a jak by jsi mi vysvetlila tohle ;) napr,4 den uz mi vychazi pozitivni ovu testiky teda 5 :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8041
19.2.13 22:09

michaelas ten test musi byt porad pozitivni, protoze ta hladina LH je porad zvysena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13002
19.2.13 22:13

@ejviska ale uz 5 DNi kdyz uz mam po ovu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí