Ovulační testy – kolik dní je test pozitivní?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1338
17.1.13 09:09

Ahoj snažilky :) Obracím se na vás s prosbou a dotazem :) Tak nějak pořád zkouším nové metody ke zjištění ovulace…tento měsíc jsem měřila BT a k tomu dělala ovulační testy… dle grafu mi vyšla ovulace na 19. den, ale pozitivní testy jsem měla pouze v předchozích dvou dnech - tedy 17. den (testovací čárka silnější než kontorlní), a 18. den ( obě stejně silné). V ten 19. den, kdy mi podle grafu vychází ovulace, už byl test jasně negativní… může být v den ovulace už test negativní? díky moc za všechny odpovědi… kdyžtak přikládám i graf, moc díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
17.1.13 09:15
@lenny27 píše:
Ahoj snažilky :) Obracím se na vás s prosbou a dotazem :) Tak nějak pořád zkouším nové metody ke zjištění ovulace…tento měsíc jsem měřila BT a k tomu dělala ovulační testy… dle grafu mi vyšla ovulace na 19. den, ale pozitivní testy jsem měla pouze v předchozích dvou dnech - tedy 17. den (testovací čárka silnější než kontorlní), a 18. den ( obě stejně silné). V ten 19. den, kdy mi podle grafu vychází ovulace, už byl test jasně negativní… může být v den ovulace už test negativní? díky moc za všechny odpovědi… kdyžtak přikládám i graf, moc díky :)

Ahoj, na přiloženém letáčku píšou, že když ti vyjde testík pozitivně, tak ovulace natane 24-48 hodin poté, tak že ti to vychází :-)Já ho měla v době ovulace také nagativní :-)Je lepší s tulením začít už od začátku positivního testu, je to jistější :-)Mluvím za sebe a co jsem vyčetla. Hezký den a přeji :-)//

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1338
17.1.13 09:37

Moc díky :) No, já právě hlavně hlídala tu BT a podle ní jsem myslela, že už jsem dávno ovulku měla 12. den cyklu…jenže pozitivní ovulační testy mě zaskočily :) SPíš jsem ale pořád věřila BT… no a jak postupně přidávám do grafu nové teploty, vyměřila mi i BT teplotu dle testů :think: Snažili jsme se jen v sobotu :zed: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rose9
17.2.13 15:54

Ahoj, moc prosím o radu. Dělala jsem si teď první měsíc ovulační testy a moc z toho nejsem moudrá. Myslíte, že u mě dochází k ovulaci dle přiložené fotky? V ostatních dnech se mně testoací druhá čárka vůbec nezobrazila. V návodu je uvedeno, že by testovací čárka měla být silnější nebo stejně silná jako kontrolní což u mě nebylo. Mám tedy ovulaci nebo ne? Co myslíte? Děkuji. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
9094
17.2.13 16:13

Moc nerozumím tomu testování několikrát denně a v různé denní doby. Ale já jsem třeba testovací proužek nikdy neměla stejně silný, ale s blížící se ovulací sílil. Přesto ovulace probíhala. Prostě sílil a potom ze dne na den zmizel.

Příspěvek upraven 17.02.13 v 16:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
17.2.13 16:17
@Rose9 píše:
Ahoj, moc prosím o radu. Dělala jsem si teď první měsíc ovulační testy a moc z toho nejsem moudrá. Myslíte, že u mě dochází k ovulaci dle přiložené fotky? V ostatních dnech se mně testoací druhá čárka vůbec nezobrazila. V návodu je uvedeno, že by testovací čárka měla být silnější nebo stejně silná jako kontrolní což u mě nebylo. Mám tedy ovulaci nebo ne? Co myslíte? Děkuji. :kytka:

Ahoj, ovulační testy by se měly dělat jednou denně a ve stejnou dobu, jak je v návodu. Podle mě je to zbytečné to dělat častěji. Přijde mi, že ta čárka 16.2 je slabší než 15,to je jako by u tebe ovulace už proběhla. Na kdy ti vycházela ovulace podle kalkulačky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.13 16:21

Rosa9

@bershka221 píše:
Ahoj, ovulační testy by se měly dělat jednou denně a ve stejnou dobu, jak je v návodu. Podle mě je to zbytečné to dělat častěji. Přijde mi, že ta čárka 16.2 je slabší než 15,to je jako by u tebe ovulace už proběhla. Na kdy ti vycházela ovulace podle kalkulačky?

Ahoj, děkuji za odpověď. No právě toho 15.2 jsem byla teprve osmý den cyklu, ale bolelo mně už předtím trochu břicho, tak jsem si zašla pro ovulační testy. Jinak cykly mám přesně na den 28 dní a podle kalkulačky na netu bych měla mít ovulaci až 21.2, tak nevím..

• Citovat
  • Upravit
9094
17.2.13 16:25

Radím dělat si testy přesně podle návodu na krabičce, délku cyklu znáš tak víš kdy začít testovat. Ovulaci ti podle mě napoví i když nebudou stejně silné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
17.2.13 16:27
@Anonymní píše:
Ahoj, děkuji za odpověď. No právě toho 15.2 jsem byla teprve osmý den cyklu, ale bolelo mně už předtím trochu břicho, tak jsem si zašla pro ovulační testy. Jinak cykly mám přesně na den 28 dní a podle kalkulačky na netu bych měla mít ovulaci až 21.2, tak nevím..

Ta kalkulačka je jen orientační. Hodně záleží, zda máš délku cyklu stejnou a MS pravidelnou. Klidně u tebe mohla proběhnout už dřív. Když kouknu na toho 16,2 ve 20hod, tak už je čárka hodně slabá, ale to už jsi taky mohla měřit dlouho. Ovulační testy je lepší dělat od 10 do 20 hodin, jestli se nepletu.Zkus si ho udělat zítra, ale třeba kolem 15hodiny ¨

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
17.2.13 16:29
@Jackie píše:
Radím dělat si testy přesně podle návodu na krabičce, délku cyklu znáš tak víš kdy začít testovat. Ovulaci ti podle mě napoví i když nebudou stejně silné.

jj souhlasím, já je teda měla stejně silné a po ovulaci zase hned slábli. Jak budou srejně silný, tak do 24-48hod přijde ovulace.Je lepší si k tomu měřit BT, tím si ovulaci potvrdíš, že skutečně proběhla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.13 16:30

Rosa9

No p
@Jackie píše:
Radím dělat si testy přesně podle návodu na krabičce, délku cyklu znáš tak víš kdy začít testovat. Ovulaci ti podle mě napoví i když nebudou stejně silné.

No právě já už teď mám testy jenom s jednou čárkou. Nejdřív jsem chtěla testovat až kolem 18.2 (tedy před půlkou cyklu), ale 15 mně začalo píchat v břiše, tak jsem to zkusila a hned se začala objevovat druhá čárka. Takže pokud u mě dochází k ovulaci, tak určitě dřív.

• Citovat
  • Upravit
134
17.2.13 16:33
@Anonymní píše:
No pNo právě já už teď mám testy jenom s jednou čárkou. Nejdřív jsem chtěla testovat až kolem 18.2 (tedy před půlkou cyklu), ale 15 mně začalo píchat v břiše, tak jsem to zkusila a hned se začala objevovat druhá čárka. Takže pokud u mě dochází k ovulaci, tak určitě dřív.

To je klidně možné, hlavní je jesli došlo k tulení :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.13 16:33

Rosa9

Holky, moc děkuji za rady. Zítra jdu taky do Caru na ultrazvuk, tak snad poznají, jestli u mě ovulace proběhla či nikoliv. Každopádně budu na další měsíc s ovu testy chytřejší a budu testovat každý den jednou ve stejnou dobu :kytka:

• Citovat
  • Upravit
9094
17.2.13 16:34

Měla jsem to stejně. Pokud už máš teď jen jednu čárku, ovulace pravděpodobně proběhla. Čárky prostě sílily až do ovulace a pak už byla jen jedna. Stejně silné jsem je neměla nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.13 16:36
@bershka221 píše:
To je klidně možné, hlavní je jesli došlo k tulení :-D

Jj, k tulení došlo. Včera 2× denně a dnes to vypadá na stejnou četnost. Není to moc? Vynechat to nejde, máme s přítelem nějaké romantické období tak to nechci kazit myšlenkami na ovulaci a nedozrálé spermie :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí

K2 Complex