Palačinky jak počítat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2269
17.1.25 09:13
@hospodki píše: Více

No právě, pak už by jí i při vyšším bazálu zbylo 500 kcal na zbytek dne. V jejím případě si myslím, že by se měla naučit pracovat s kalorickými tabulkami, samozřejmě i kvůli makrům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36402
17.1.25 09:15

Jestli používáš kalorické tabulky tak si tam zadej moje jídlo kde vyplnis vše co do toho dáváš včetně oleje a ono ti to pak propocita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9877
17.1.25 09:20
@PinkiePieCutie píše: Více

To je mi novinka, že se po tucích netloustne :mrgreen: Co si myslíš, že se s nimi stane, když jich člověk prijímá mnoho a vydává málo energie? Úplně to samé, co se sacharidy - pěkně se zmetabolizují a uloží na horší časy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
17.1.25 09:21

Palačinky není vůbec potřeba smažit na oleji, když už, stačí hrášek másla, ale pokud máš dobrou pánev, není potřeba ani to. A pokud hubneš, doporučuji ti naučit se vařit ze základních surovin a tyhle polotovary využívat co nejméně. Těsto na palačinky je raz dva, můžeš si tam dát klidně celozrnnou mouku nebo ovesné vločky a lžičku proteinu, pokud honíš bílkoviny. Zlomek ceny a víš přesně, co jíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10287
17.1.25 09:23

@Šunkoflek Používej aplikaci na počítání kalorií. Upřímně jestli se jeden den aplikace nebo ty sekneš třeba o 10-20% ve výčtu kalorií, tak je to fuk, podstatné je dlouhodobě mít průměr takový, aby tělo spalovalo ze zásob.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Asta135
17.1.25 09:35

Normálně bych zapsala třeba 2-3ml oleje na potření pánve.

• Citovat
  • Upravit
15503
17.1.25 09:45

@Šunkoflek Kup si pánev na které můžeš smažit bez oleje. Palačinky dělám vždycky na sucho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9296
17.1.25 09:57

Zapisuješ do kalorických tabulek?
Se divím, že počítáš kalorie, ale jednak smažíš. Což zvedá hodnotu. A druhý podiv, že si koupíš polotovar.
Mi to přijde pak naprosto marná snaha.
Taky si dělám palačinky, ale těsto si míchám sama a dělám je bez zbytečného tuku. Maximálně mašlovačkou udělám tenký film na palačinkovači. Ani to by nebylo třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9296
17.1.25 10:10
@unuděná píše: Více

Přesně tak. Dávám buď špaldovou mouku nebo mix mleté ovesné vločky-špaldová. Mám teda ráda trošku sladké těsto. Jen pro pocit. Takže dávám trochu medu. A zapisuji do svého receptu. Pak mám verzi, že tam dávám protein v prášku a mouku do těsta. Chci palačinku na oběd. Můj chlap si je naplní tvarohem nebo jogurtem. Ani jedno nejím. Takže nehrozí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8367
17.1.25 10:15

Palačinky (i ty proteinové), jsou kalorická past nadvakrát, protože kdo vydrží si tam nedat cukr, nutelu, nebo tunu sladké marmelády? :) Navíc takováto hladová jídla jen podporují chuť dát si něco dalšího :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18791
17.1.25 11:31

Nevím čemu se divíte ohledně polotovaru, jsou tam přidané bílkoviny, takže to pak není tak hladové jídlo jako mouka, mléko, vejce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
17.1.25 11:33
@hospodki píše: Více

Tak ten protein si můžeš přidat do té mouky, mléka a vajíčka úplně stejně :nevim: Navíc můžeš vyměnit mléko za méně tučnou variantu a mouku za lépe stravitelnou, s větším podílem vlákniny ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18791
17.1.25 11:43
@unuděná píše: Více

Já zas chápu, že to chce zkusit a zatím tápe. Ona k tomu taky dojde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
17.1.25 12:20

Je zajímavé, že chceš zhubnout a koupíš si na to zrovna palačinky v prášku. Příprava palačinkového těsta je tak triviální, že nechápu, co lidi vede k tomu, aby si je kupovali v prášku.
Začni tím, že tyto prefabrikáty začneš nahrazovat skutečným jídlem. V případě palačinek si těsto udělej z mouky, vajec a mléka. Můžeš i použít celozrnnou mouku, je výživově určitě lepší, než klasická bílá. Do těsta nedávej už cukr, který v polotovaru určitě je. A tak i se vším ostatním.

• Citovat
  • Upravit
752
17.1.25 13:08

Dávám lžíci oleje rovnou do těsta. Když si do ní dám tvaroh, zasytí na dlouho.
I děti rády snídají palačinky. Mňam :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková