Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý večer,
od soboty (kdy jsem si dala 2 skleničky lambrusca) mě trápí pálení žáhy - teda doufám, žáha mě nikdy předtím nepálila a stále se nemohu zbavit pocitu v krku jako po zvracení..
Už jsem zkoušela všechno - sodu, pastilky, mléko, dokonce aloa gel a prostě nic nepomáhá. Taky jsem pravděpodobně z toho pořád unavená, podrážděná a nějak nemám ani chuť k jídlu.
Nemáte někdo zkušenost, jak se toho zbavit??
Já na to mám rennie, a když mi došlo, zabrala voda s citronem. Někde jsem to kdysi četla, přišlo mi to jako blbost, když je citron kyselej, ale fakt mi to pomohlo ![]()
Nicméně teď čtu, že to trvá několik dní. Asi bych zašla k doktorovi… ![]()
@jjustlike
Může to být celá řada jiných problémů, v tom případě bych s tím fakt někam zašla.
@jjustlike Všeobecně platí úprava životního stylu. Nevím, jak se stravuješ, ale určitě vynechat mastná, tučná jídla, majonézu, jíst spíš menší porce - nepřejídat se. Vynechat kávu a tabák a spát s podloženou hlavou, aby byl trup trochu výš. Samozřejmě antacida typu anacid, jako první pomoc pomáhá mléko. Ale jelikož to trvá už delší dobu, určitě bych uvažovala o návštěvě doktora
@Z.jev Já jím více méně zdravě, nejím mastná jídla ![]()
No moje doktorka bude ordinovat až v pondělí, tak to budu muset ještě vydržet ![]()
@ncc1701
Citron je sice kyselý, ale v těle se chová zásaditě -čili pokud chce odkyselit organismus, měl by denně nalačno vypít skleničku vody s citron. šťávou (já to dělám už asi deset let).
@ncc1701 jak říká
Může to být celá řada příčin pokud přetrvává déle určitě navštiv lékaře(pálení žáhy před lety u mne znamenalo odhalení žaludečního vředu
)naštěstí včas a stačila pouze dieta a změna životosprávy také jak už tady holky psaly
@jjustlike ja jsem na to trpela jen v tehotenstvi a jedine co me pomohlo byl Bilinska kyselka - mineralka, na Billa i Albert. Z tech rennie atd se me zvedal zaludek, ta kyselka byla ma jedina zachrana