Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojda všem,vítám novou mamču ![]()
no opravdu by to už chtělo léto!!!jinak mě klepne..v úterý jsem byla s dcerkou u doktorky s tim,že stále chrmlá-byla jsem tam s ní před 3 týdnama-a to mi řekla kupte sirup nebo kapky,výtěr z krku pohoda..
no a v úterý ji dělala stěr znovu-dneska mi volá že tam něco našli!!!mě asi klepne… ![]()
ach jooo…
ale co se dá dělat ![]()
Jinak se už u mě silně projevuje hnízdící syndrom…jsem v šestém měsíci a stále upravuju hnízdo,přemýšlim co koupit pro zkrášlení bytu..mazec ![]()
Očko tak přeju brzké uzdravení, taky se v tom plácáme.
Tak hnízdící syndrom tak toho koukej využít a zkrášluj ono se to hodí pak nato nebude čas ![]()
Já mám dnes zase hotovo, Veru se mi teď po večeři z kašle pozvracela ale tak že jsem to odnesla já a se mnou půl obýváku včetně oblečení a lehátka. No málem jsem vrhla taky. Ale už je vše spacifikováno, Veru leží v postýlce ale chrmle a chrmle - suchej dráždivej kašel. Takže já za sebe jsem si už hory odpískala protože tohle fakt nemá smyl.
![]()
Panuš,tak to je ale mazec,když ti takhle vyklopila véču..a víš co vám je?jestli nemáte angínu,chřipajznu či jiný šílený bacily?je to na nic,když nám takhle stůňou,tak snad se z toho holky naše brzo dostanou..
jinak díky za podporu v hnízdění
tohle chlapi totiž nedokážou pochopit ![]()
Panuš-myslíš že by ji ty hory nepomohly?přece jen tam je jiný vzduch… ![]()
Očko uvidím co na to zítra doktorka, ale zatím jsem s malou ani nechodila ven a pokud doporučí nebýt moc venku tak to asi nemá smysl. No a měla zánět průdušek, ale před tím 3 týdny rýmu, pak normoš kašel a pak to spadlo na průdušky, jedny antibiotika nezabraly tak v úterý dotala jiný tak i kvůli tomu bych jí raději nechala v klidu doma, navíc v pohodlí. Představa že se mi takhle poblindí na horách - nic moc ![]()
No jo oni chlapy vůbec to zkrášlování bytu nějak nechápou, to je normoš, natož teď když máš tyhle stavy
Já když byla doma před porodem tak jsem pořád něco kreslila, vyráběla ptáčky na lustr a barvičky na sklo apod. a manžel už mi říkal ať snad raději porodím dřív když už mi to předpovídají protože bůh ví jak by to u nás vypadalo za další měsíc
![]()
Holky, to Vám nezávidím takové nemocné andílky
. Ten můj darebák taky míval problémy s permanentní rýmou a kašlem od podzima do jara … nekonečný příběh. A pak jsem narazila na hlívu ústřičnou a musím říct, že jemu to dost pomáhá. Ne, že by nebyl nemocný vůbec, ale markantně se to zlepšilo. Takže pokud pak budete hledat něco na posílení imunity, doporučuji Hlíváček (sirup nebo bonbony). Ale nevím, od kolika let se může ![]()
Holky tak byt už mi voní čistotou, okna umytá, vše vyprané, umyté, naleštěné.
Jen tu ložnicie a pokojíček to ještě čeká. Jako uklizeno tam mám, ale jen tak pracovně, protože právě teď manžel nahazuje finální omítku v pokojíčku a zítra tam vymaluje, tak možná si hodím noční a ráno to bude jako z cukru. ![]()
A v sobotu pak dodělat tu ložnici.
Jahůdko ty teda jedeš
to bude mít mimi krásný byteček jen co je pravda ![]()
No já si dnes možná dám taky noční neb Veruš kašle a kašle už nevím jak jí pomoct a jelikož u toho asi neusnu tak to bude veselý, doufám, že zítra dr. pomůže už fakt nemůůůůžu.
Livo díky za tip mrknu na to jen si myslím, že pro takhle malý děti asi nic moc nebude. ![]()
Ahojky, tak nakonec zabrala cibule pověšená na postýlce, smrad děnej, ale hezky se jí u toho spalo a nekašlala. Doktorka jí dnes poslechla a ještě to tam prý trochu má ale je rozhodně lepší a na hory prý můžem, ven taky ale jen tak na chvilku. Antibiotika brát do úterý a pak už snad bude klid.
No takže se pro změnu dohadujem s manželem, já bych raději jela až v pondělí - však ono se to nezblázní a on samosebou by jel normoš v sobotu. TAkže uvidíme večer, chrmlá ještě pořádně. Na kašel dostala zase ještě jinej sirup.
Tak snad už vyleze to sluníčko a začne jaro
![]()
Ahoj ![]()
tak mi jsme nakonec taky nafasovali antibiotika-naštěstí jako sirup-to asi znáte,stačí jen pořádně promíchat a pak to úspěšně dopravit do pusy ![]()
jinak jsem byla radši i já u doktora,kdybych tam náhodou taky něco měla-možná plašim,ale sichr je sichr,kort teď v mym stavu..jako netěhotná bych si dala groček a bylo by to ok..
Panuš,tak to je dobře že vám doktorka ty hory dovolila
,myslím že by se jí tam mohlo udělat líp ![]()
jinak jsem zvědavá co v tom našem hnízdě ještě vymysli..manža je teď ještě na týden pryč,tak to zas nesmím moc přehnat aby to doma vůbec poznal ![]()
Panuško, tak se jedině optat, jestli to můžeš Ty jako kojící. Že by se to třeba propasírovalo do mléka ![]()
Holky, tak držím pěstičky, ať máte ta dítka brzy zdravá.
Livo tak to taky bohužel nepůjde protože nekojím
ale je to dobrý tip. No snad už teď bude lépe a příští zimu to určitě nějak pořeším, to už jí bude 1,5 roku tak to už bude víc přípravků na výběr.
Jinak na hory teda frčíme zítra, nějak nemám už sílu se dohadovat i když já bych ještě raději počkala. Ale dnes večer už skoro nekašlala tak snad je to na dobré cestě. Navíc za námi dorazí tchánovci až v pondělí a sami tam s malou po venku tolik lítat nebudem (to ohlídám) a pak už snad bude zdravá.
Takže se tu mějte pěkně, počasí nehlásí nic moc no když tak to klidně proležím v posteli s knížkou a za týden ahoooj ![]()