Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Chytrak píše:
Zakladatelko a co takhle na tajnacku vysadit antikoncepci a nechat si udelat pritelem 2.dite?Prvni dite bude mit bratricka a ty svuj splneny sen…
@Anonymní píše:
@Slečna Ferka já partnerské problémy neignorovala, snažila jsem se s ním komunikovat, ale on mě vždycky odbyl, že řeším nesmysly.. Takže si nemyslím, že jen já se chovám neodpovědně.
Tím „ignorovat“ nemyslím, že by ses je nesnažila řešit, ale to, že tam jsou a Ty plánuješ druhé dítě, jako by nebyly. A argument, že se neodpovědně nechováš „jen“ Ty, je - promiň - na pár facek. Slyšíš se?! Muž je nemožnej, tak já taky můžu být nemožná a udělat si další dítě.
Máš zázemí a peníze na to, abys to druhátko uživila, kdyby partner bouchl do stolu a šel? Pokud dáš na některé dobře míněné rady zde, podfoukneš ho a necháš se oplodnit… myslíš, že bude dítě milovat a s láskou se oběma potomkům věnovat, aby citově ani finančně nestrádali? Opravdu toto pro děti chceš?
Polož si otázku, ať se nebavíme o Tobě: co myslíš, že by chtěl Tvůj syn / co je důležitější pro něj: táta, se kterým bude žít nebo aspoň dobře vycházet (díky korektnímu vztahu rodičů), nebo sourozenec, kvůli kterému bude otec naštvaný, dost možná bude důvodem, že otec opustí rodinu, a kvůli kterému může být váš život i finančně komplikovanější?
@Nmdl mluvim jen ze sve zkusenosti… vsichni kolo mě kde chlapi nechteli druhe dite a okecavali to vsemoznýma duvodama -. tak jsou již vsichni od sebe. mám v okolí 4 pary. holkám je ted 40 a maj jedno díte a už asi dalsi mit nebudou… pánove tu moznost jeste mají
za mě nebýt naivní a myslet hlavne na sebe a na deti.