Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nebyla jsem v podobné situaci. Ale co bych dělala já? Asi bych s ním nemohla být. Promiň. Ale nechtěla bych ho přemlouvat a zároveň si nesplnit to, co já chci. My jsme se s manželem domluvili už před svatbou, že děti budou alespoň dvě ![]()
Co resis jako? Chces zustat sama s 2 nebo s jednim? Tezko ho donutis asi vi proc s tebou druhe nechce kdyz vam to neklape.
Lepit vztah dítětem není dvakrát rozumne. Dejte si do pořádku vztahy a pak řešte mimino.
Je to složité, ale tlačit na pilu nemá cenu. Jen ty musíš vědět, jak to doma máte a jestli bys nakonec nezůstala s dětmi sama. ![]()
@Anonymní píše:
Jsme s partnerem skoro 12let, máme 4 leté dítko. Náš vztah rozhodně není bez mráčku, dost se poslední dobou dohadujeme, hlavně kvůli maličkostem, ale už došla řeč i na rozchod..pak se to většinou zase uklidní.. Problém je v tom, že já bych moc chtěla druhé dítě, parťáka pro syna, aby nebyl sám, a vzdycky jsem chtěla aspoň dvě děti. Partner druhé nechce, jedno nám prý stačí, prý nemá důvod chtít druhé… Jak se s tím vypořádat, byla jste některá v podobné situaci..?
A jak jste byli dohodnuti na zacatku? Nebo jste pocet deti neresili? Svym zpusobem chapu tebe i jeho. At budete mit jedno, nebo dve deti, jeden z vas bude muset ze sve predstavy ustoupit, pokud spolu chcete zustat.
@mamina89 píše:
Nebyla jsem v podobné situaci. Ale co bych dělala já? Asi bych s ním nemohla být. Promiň. Ale nechtěla bych ho přemlouvat a zároveň si nesplnit to, co já chci. My jsme se s manželem domluvili už před svatbou, že děti budou alespoň dvě
Za pokud vztah není úplně kvalitní a už padli i myšlenky na rozchod, tak je podle mě úplná zhovadilost si pořizovat dalšího potomka.
Osobně si neumím představit nutit někoho do dítěte, jestli nechcete další dítě oba dva, tak to nemá smysl, nějak si vynucovat a prosazovat svou by dělalo jen zlou krev. Navíc si nemyslím, že by jedináček nějak zásadně trpěl.
@Anonymní píše:
Jsme s partnerem skoro 12let, máme 4 leté dítko. Náš vztah rozhodně není bez mráčku, dost se poslední dobou dohadujeme, hlavně kvůli maličkostem, ale už došla řeč i na rozchod..pak se to většinou zase uklidní.. Problém je v tom, že já bych moc chtěla druhé dítě, parťáka pro syna, aby nebyl sám, a vzdycky jsem chtěla aspoň dvě děti. Partner druhé nechce, jedno nám prý stačí, prý nemá důvod chtít druhé… Jak se s tím vypořádat, byla jste některá v podobné situaci..?
když nechce druhe a ty ano…asi k tomu má duvod… zřejmě se nechce vazat druhým ditetem…zrejme už premyslel o odchodu… není vyloučeno že on pak bude mit dalsi deti s mladsi partnerkou a ty už prdlajs… ja osobne bych byla radeji sama s dvema detma nez s jednim dítětem a protivným chlapem
takže bych šla do druhýho bud s tímhle nebo s jiným s tím rizikem že holt nejspis bych zustala s detma sama… deti jsou mi přednejsi než chlap
![]()
Pokud se hadate a on uvazuje o rozchodu, je asi druhe dite uplna pitomost, ne?
@axelina píše:Šmarja, to přeci nemusí být jen kvůli tomu, že by už přemýšlel o odchodu. Třeba prostě nechce další dítě z naprosto jiných důvodů, náročnost časová, finanční, nebo má pocit, že by si rád zase užil více volného času, nebo času s partnerkou atd. Nebo prostě jen není blázen a nechce si pořizovat dítě pokud cítí, že na tom ve vztahu nejsou teď nejlépe.
když nechce druhe a ty ano…asi k tomu má duvod… zřejmě se nechce vazat druhým ditetem…zrejme už premyslel o odchodu… není vyloučeno že on pak bude mit dalsi deti s mladsi partnerkou a ty už prdlajs… ja osobne bych byla radeji sama s dvema detma nez s jednim dítětem a protivným chlapemtakže bych šla do druhýho bud s tímhle nebo s jiným s tím rizikem že holt nejspis bych zustala s detma sama… deti jsou mi přednejsi než chlap
![]()
![]()
![]()
![]()
Souhlasím. Podívej se na to realisticky. Opravdu si myslíš, že je správné chovat se ve vztahu tak, že ignoruješ partnerské problémy (novým dítětem se nakřáplý vztah NIKDY nevylepší, je to NEJBLBĚJŠÍ nápad) a prosazuješ si svoje s výmluvou na dítě „aby mělo parťáka“? Dítě chceš Ty a chceš ho bez ohledu na to, co si myslí partner a čemu svědčí objektivní okolnosti. Fakticky Ti to přijde jako rozumné a odpovědné chování?! A vhodné do partnerství?! ![]()
Chudák dítě, kvůli tvojí touze po sourozenci takhle leda přijde o tátu ![]()
@Nmdl Ano, on má více důvodů, proč nechce, právě tu finanční náročnost, jedno mu prý stačí, tohle říkal i dřív, než jsme mluvili o rozchodu. Takže není to tak, že by nechtěl kvůli špatně fungujícímu vztahu.
@Slečna Ferka já partnerské problémy neignorovala, snažila jsem se s ním komunikovat, ale on mě vždycky odbyl, že řeším nesmysly
.. Takže si nemyslím, že jen já se chovám neodpovědně.
Zakladatelko a co takhle na tajnacku vysadit antikoncepci a nechat si udelat pritelem 2.dite?
Prvni dite bude mit bratricka a ty svuj splneny sen…
Jsme s partnerem skoro 12let, máme 4 leté dítko. Náš vztah rozhodně není bez mráčku, dost se poslední dobou dohadujeme, hlavně kvůli maličkostem, ale už došla řeč i na rozchod..pak se to většinou zase uklidní.. Problém je v tom, že já bych moc chtěla druhé dítě, parťáka pro syna, aby nebyl sám, a vzdycky jsem chtěla aspoň dvě děti. Partner druhé nechce, jedno nám prý stačí, prý nemá důvod chtít druhé
… Jak se s tím vypořádat, byla jste některá v podobné situaci..?