Partner nepřispívá na domácnost

3
10.1.15 10:08

Partner nepřispívá na domacnost

Potřebovala bych poradit. Žiji s partnerem 5 let. Měli jsme doteď moc hezky vztah. Chodí do prace, věnuje se moc pěkné me 8lete dceři z prvního manželství. Máme stejně zájmy. Nehadali se. Myslela jsem si ze je to ten pravý partner pro život a moc ho milovala. Před rokem přišel s tím ze ma dluhy z minulosti, z podnikání. Ze neplatil zbytek uveru.. Nějak na to prý zapomněl. 180 tisíc. Ty peníze jsem mu dala. S tím ze mi to bude splácet. Říkala jsem si ze každy se muže dostat do nesnazi. A nechtěla aby na nej přišla exekuce nebo podobně. Před dvěmi měsíci se nám narodil syn. Partner ho nade vše miluje, maximálně se mu věnuje. O Vánocích jsem zjistila ze mi neposlal peníze na účet na domácnost. Udeřila jsem na nej a přiznal se ze musel zaplatit čast dluhu. V minulosti investoval ve svém nájemní bytě do kotle a a tudíž neplatil nájem. Dohadovaĺse s vlastníkem odpuštění nájmů vzhledem k investici. On na to ale nechtěl přistoupit. O tom vím., protože mi to říkal již před 3 lety. Tvrdil také ze to ma vyřešeno. Nemel - dluh 170 000. Teď přišlo jeho zaměstnavateli ze mu ma odvádět dluh z platu. 15000 měsíčně tvrdí. Na mou otázku jak to hodlá řešit mi odpověděl jestli mu půjčím. Řekla jsem ze ne. Tak ze to tedy bude splácet ale už mi nebude moci nic přispívat na domácnost. Ze už mu nic nezbyde. Ma plat cca. 25000. Ma dvě deti z předchozích vztahu. Alimenty jsou 2* 4000kc. Tudíž jelikož se mnou žije na hromadce, na nás už nic nezbyde. Nějak se mi to ale nezdá přece mu musí nechat nějaké životní minimum? Už nevím jestli mu mužů věřit. Co když těch dluhu ma víc.. A jednoho dne mi domu vrazi exekutor? Jinak moje Fin. Situace je dobra. Měla jsem před mateřskou dobrou práci. Mám dost ušetřeno pro strýčka příhodu, tudíž na něm nejsem závislá a on to ví. Bydlí v mem bytě. Jak by jste reagovali vy? Poraďte prosím děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
merde
10.1.15 10:12

Uz by letel a fofrem

• Citovat
  • Upravit
66816
10.1.15 10:15

@Manon1234 Záleží na vás, kolik chcete do lháře a podvodníka investovat. Nejste manželé, jeho dluhy platit nemusíte, on naopak má vůči vám a dítěti vyživovací povinnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
10.1.15 10:16

Kopíruji z předchozí diskuze a tam to odmazávám, když je tady samostatná diskuze.

@Manon1234 píše:
Teď přišlo jeho zaměstnavateli ze mu ma odvádět dluh z platu. 15000 měsíčně tvrdí. …
Ma plat cca. 25000. Ma dvě deti z předchozích vztahu. Alimenty jsou 2* 4000kc. Tudíž jelikož se mnou žije na hromadce, na nás už nic nezbyde. Nějak se mi to ale nezdá přece mu musí nechat nějaké životní minimum?

z 25 tisíc čistého (předpokládám, že čistého?) při třech dětech celkem (dvě z předchozího vztahu + vaše) a nepřednostní pohledávce (dluh za nájem, za půjčku) by nezabavitelná část mzdy (tedy to „životní minimum“, které musí zůstat) bylo naposledy za mzdu za prosinec (tedy vyplacenou v lednu) 17.019 Kč, od mzdy za leden (tedy vyplacenou v únoru) to bude 16.824 Kč. tedy z 25 tis zaměstnavatel nemůže srazit 15 tis, ale maximálně cca 8 tis.

ovšem na druhou stranu pokud sráží 15 tis, tak by to odpovídalo tomu, že váš přítel uplatňuje nezabavitelné minimum pouze na vaše dítě a na další dvě děti má srážky ze mzdy. což tedy jednak na ně nesmí uplatnit nezabavitelné minimum, jednak je možno srážet i z části mzdy, která by mu jinak zůstala k dispozici. na druhou stranu ten zbytek mzdy je na potřeby přítele a vašeho společného dítě, ne už na výživné těch starších dvou, protože se strhlo rovnou ze mzdy (je to součástí těch 15 tis).

takže asi bych si s ním v první řadě vyjasnila, co přesně se mu z té mzdy strhává. může být, že mzdovka o jeho dvou starších dětech neví a nezabavitelnou částku na ně neuplatňuje. což by ovšem nevysvětlovalo srážení i z třetiny mzdy určené na přednostní pohledávku (z té se sráží právě dluhy na výživném anebo sluhy na zdravotním pojištění, sociálním pojištění, na dani…).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
10.1.15 10:22

@Manon1234 našetřené peníze bych investovala do dětí a né do vyčůránka, a rozhodně by mi to hoooooooodně vadilo, asi bych s ním nebyla, tohle nejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
10.1.15 10:23

@Manon1234 letel by. Lhal, ignoroval sve dluhy, nechal to zajit az k exekuci na plat, kdybys nemela nasetreno, abys byla sobestacna, tak te mohl uvest do situace, kdy bys nemela treba na zaplaceni poplatku atd. Kdyby pred porizenim ditete rekl ze ma tamhle dluh tolik a tolik, tuhle dluh, postupne by dluhy umoroval, bylo by to jine. Tenhle clovek je schopen te stahnout na dno, vybrakovat ti ucet na svoje dluhy a samozrejme ti nic splacet nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35901
10.1.15 10:26

Musel by mi predlozit papiry od vseho, vyplatni pasky, kolik kde dluzi a jak splaci. Jinak bych se s nim nebavila. Pokud by odmitl, bez si bydlet jinam, nemam na to te zivit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1224
10.1.15 10:31

Já už bych mu nevěřila, tím pádem s ním ani nemohla žít :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
10.1.15 10:32

Do dluhů se lze dostat snadno…ale pokud by mi lhal, tajil pravdu, tak by letěl, chránila bych sebe a své děti…

Dala bych mu šanci s tim, že budu mít komplet přístup k jeho účtům, půjčkám, atd. A ja budu spravovat všechny peníze a regulovat jeho dluhy…pokud by se mu to nelíbilo, smůla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
10.1.15 10:38

@Manon1234 Na tvém místě bych mu řekl o tvé obavě z exekuce. A navrhl bych řešení: pokud nás chceš před následky své minulosti ochránit, najdi si jiné bydlení, tam si zapiš trvalé bydliště, absolvujeme svěření společného dítěte do péče matky se stanovením výživného a choď nás navštěvovat tak často, jak to zvládneš. Jsi tady vítaný 24 hodin denně 7 dní v týdnu, ale děti je potřeba před následky dluhů ochránit.

No, je vysoce pravděpodobné, že po tomto kroku si najde jinou. Ale uvědom si, že v současné době jsi pro něj především bezúročná pokladnička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874
10.1.15 10:38

Pokud u tebe nemá trvalé bydliště, okamžitě by byl vystěhovaný.
Na druhou stranu sama zakladatelka věděla, že 8 tisíc posílá na alimenty na další děti. Proč si s ním požizovala třetí dítě v pořadí? Kor s lhářem, který z ní vytáhl peníze, nechá se od ní živit a ještě bydlí zadara? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
10.1.15 10:41

8000 na dvě děti je moc. Má dítě i s tebou, tudíž má povinnost živit i jeho a tebe.
Usoudu lze tohle pořešit.
Souhlasím s příspěvky nade mnou, přijde mi, že ten chlap ví, co dělá -z tebe blbce.
Být tebou, pídím se a zjištuji dál, tu pohádku o kotli bych mu teda nebrala, kotel tolik nestojí, jak dlouho neplatil nájem, že se dostal dluh do takových výšek? Proč je tu znovu 150 000? Tebe to nijak netrká? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874
10.1.15 10:41
@Jura007 píše:
No, je vysoce pravděpodobné, že po tomto kroku si najde jinou. Ale uvědom si, že v současné době jsi pro něj především bezúročná pokladnička.

Mám pocit, že pán přelítává, kde se dá. Kde se dá zadarmo bydlet, a je tam i grátis jídlo a je o něj postaráno. Mám pocit, že tady přítel zakladatelky razí pravidlo „chuj s děckama - dobře se musím mít já, o děcka se postarají ženské“. A to že mám dluhy, exekuci na plat…to je jedno. Bude další, která si mě ráda nastěhuje domů. :poblion:
Promiňte, za ten výraz, ale já to tak cítím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
10.1.15 10:51
@berry4 píše:
Být tebou, pídím se a zjištuji dál, tu pohádku o kotli bych mu teda nebrala, kotel tolik nestojí, jak dlouho neplatil nájem, že se dostal dluh do takových výšek?

Ceny kotlů z roku 2002: český stacionární ocelový kotel 10-20 000 Kč, český závěsný kotel 8000 - 45 000 Kč. Zahraniční stacionární kotel 30 - 60 000 Kč, zahraniční závěsný kotel 40 000 - 130 000 Kč. Zdroj: DESTILA Brno. Věř mi, pracoval jsem tam.
Ovšem nákup kotle je jako výmluva dokonale zmáknutá věc. Toto je problém majitele nemovitosti. Pokud by ho kupval nájemník, tak na místě zakladatelky bych okamžitě chtěl vidět fakturu a záruční list kotle (takové věci nedám z ruky, zvlášť když majitel bytu ho odmítá zaplatit. A záruční oprava kotle - se záručním listem v ruce - může jeho majiteli ušetřit 5 až 20 000 Kč, pokud by se porouchal. Takže mně tady cosi nehraje… :think: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3503
10.1.15 10:58

Výměna plynového kondenzačního kotle Viessmann + změna vyvložkování komínu nás v říjnu 2012 stála 56 tisíc Kč.

Příspěvek upraven 10.01.15 v 10:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria