Partner odkládá matriku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8288
25.12.20 21:07
@Russet píše:
Tady ale půjde o víc než o jméno. Nejspíš i výživné na matku do dvou let a alimenty.

Ano, ale to bych řešila stejně až po porodu. S tím příjmením by měl muž smůlu hned, bez svatby. V tomhle se ženám divím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
25.12.20 21:09
@belladonna píše:
Ano, ale to bych řešila stejně až po porodu. S tím příjmením by měl muž smůlu hned, bez svatby. V tomhle se ženám divím.

Taky jsem jako nevdaná dala jméno dítěti po otci. Já se taky jmenovala po tom svém. Moje máma se stihla vdát 3× a jsem rada, že mi pokaždé příjmení neměnila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
25.12.20 21:10
@Russet píše:
Jak ho uvedla jako otce? Jen tak na matrice neřekneš, dítě je např. Vendy Skopkouc a oni to tam napíší. Musí se k němu přihlásit souhlasným prohlášením osobně na kterékoliv matrice.Příspěvek upraven 25.12.20 v 20:54

Samozřejmě toho chlapce dávala k soudu. Nicméně, přesně jak píšeš níže, tady nebude problém jen v tom, že jinak velice zodpovědný a angažovaný partner nemá čas zajít na matriku. Neuvádět otce mi vyznívá jako vzdát to a nechat dítě bez otce, proto jsem psala uvést, ale dítěti příjmení po matce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
25.12.20 21:13
@Russet píše:
Taky jsem jako nevdaná dala jméno dítěti po otci. Já se taky jmenovala po tom svém. Moje máma se stihla vdát 3× a jsem rada, že mi pokaždé příjmení neměnila :nevim:

Já to mám úplně jinak. Hodně by mi vadilo jmenovat se jinak. Nemoci to už nikdy změnit, kdyby se z chlapa vyklubal blbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
25.12.20 21:13
@Hoa Mai píše:
Samozřejmě toho chlapce dávala k soudu. Nicméně, přesně jak píšeš níže, tady nebude problém jen v tom, že jinak velice zodpovědný a angažovaný partner nemá čas zajít na matriku. Neuvádět otce mi vyznívá jako vzdát to a nechat dítě bez otce, proto jsem psala uvést, ale dítěti příjmení po matce.

Ale uvést znamená donutit ho dojít na matriku. Do RL ti nikdo jméno bez papíru nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
25.12.20 21:15
@belladonna píše:
Já to mám úplně jinak. Hodně by mi vadilo jmenovat se jinak. Nemoci to už nikdy změnit, kdyby se z chlapa vyklubal blbec.

Tak nesmíš plánovat rodinu s blbcem. Ono to varovně bliká už dřív než po porodu nebo po letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
279
25.12.20 21:23

Po tvých předchozích diskuzích mě to ani moc nepřekvapuje. Jako co jsi čekala, zázrak?
Tohle už lepší nebude.
https://www.emimino.cz/…odil-400803/?…
 https://www.emimino.cz/…leni-401784/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
25.12.20 21:28

V tomhle pripade je nejlepsi volba uvést do RL otce soudně, rovnou s vymerenymi alimenty na dite a na matku…

• Citovat
  • Upravit
Everyone
25.12.20 21:30

@P4ja
Prosim?
Jaky materiál?
Když ma dítě příjmení po otci, otec si ma nejprve vzít matku ditete za manželku.

• Citovat
  • Upravit
72725
25.12.20 21:34
@Anonymní píše:
Ahojte, za měsíc mám termín porodu a s partnerem se nemůžeme domluvit na jménu a příjmení dítěte. partner je hodně tvrdohlavy a musí být vždy po jeho.. Jelikož nejsme manželé a on se ženit ani nechce, chtěla bych, aby dítě melo příjmení po mě, to mi ale nepodepíše…nakonec jsem mu rekla, že mu v příjmení vyhovim, ale stejně na matriku nechce jít. Pry já na všechno čas,
a až v porodnici… Bla, bla :pocitac:. Jsem už z toho docela unavená. Už teď před svoji rodinou vypadám, jak hlupák… A nechci pak v šestinedělí obíhat matriku!

Na matiku nemusíš, pokud má mít dítě příjmení po tobě.. A zapsání do rl přes soud a ave.. S chlapem, který takhle jedna, bych jednala stejnou mincí.. Nechceš? Nechtěj, bude to ofiko přes soud.. Osobně nechápu, proč stojíš o takového partnera :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
25.12.20 21:42
@Russet píše:
Tak nesmíš plánovat rodinu s blbcem. Ono to varovně bliká už dřív než po porodu nebo po letech.

Neni pravda. U nás neblikalo nic, věřím ženským, když pisou, že nemohly tušit, jak se chlap bude chovat po letech. Občas bliká, ale občas neblika a nejsme vedmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
25.12.20 21:55
@Everyone píše:
@P4ja
Prosim?
Jaky materiál?
Když ma dítě příjmení po otci, otec si ma nejprve vzít matku ditete za manželku.

Myslím toho chlapa, fakt si ho vzít nechceš. Nečetlas diskusi před tím, jak se k ní chlap chová? Takže bych opravdu neřešila svatbu. Ale svoje příjmení, a potom soudní určení otcovství a alimenty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
25.12.20 22:00
@Everyone píše:
@P4ja
Prosim?
Jaky materiál?

a proc? ne vsechny zenske potrebuji nutne k zivotu manzelstvi… u zakladatelky je uplne jiny problem nez prijmeni ditete… navic zakladatelka patri do skupiny, kterou vybiraji do vymeny manzelek, precti si
dalsi jeji diskuse… ja jen doufam, ze je
to troll…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26870
26.12.20 08:34
@Russet píše:
Taky jsem jako nevdaná dala jméno dítěti po otci. Já se taky jmenovala po tom svém. Moje máma se stihla vdát 3× a jsem rada, že mi pokaždé příjmení neměnila :nevim:

Jak nemenila? Myslis jako lusknutim prstu? Tak to nefunguje :mrgreen: Ke zmene musi byt duvod a se zmenou museji souhlasit oba rodice. To, ze se matka provda za jineho muze, fakt neni duvodem pro zmenu prijmeni ditete :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
26.12.20 09:12
@cecetka píše:
Jak nemenila? Myslis jako lusknutim prstu? Tak to nefunguje :mrgreen: Ke zmene musi byt duvod a se zmenou museji souhlasit oba rodice. To, ze se matka provda za jineho muze, fakt neni duvodem pro zmenu prijmeni ditete :lol: :lol: :lol:

Tak třeba adopce. Minimálně jednou by to šlo. Jen jsem reagovala na to, že rozdílné příjmení z nás nedělá jiné a horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze