Partnerova dcera u nás doma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14113
28.6.21 13:26
@Anonymní píše:
Partner už v garsonce bydlel, ale v nevyhovujících podmínkách. Já mám proti němu jednou tak velký byt s velkou spálnou, ale otevřenou. Byt není počítaný pro 3 lidi, kdy jedno z toho ještě bude cizí dítě :( Řekli jsme si, že když to bude fungovat, najdeme si větší byt, ale teď nevím, jestli by to nebylo stejné i ve větším bytě.Plánovala jsem to tak, že si pořídíme za rok, za dva děti spolu. Rozhodně jsem nechtěla vystrnadit jeho dceru, chtěla jsem, abychom byli všichni dohromady, ale ona chce být jenom s partnerem, neustále chce jeho pozornost a tím neustále myslím tak, že opravdu je schopná za hodinu 100× volat „tati, tati!“ Před nedávnem jsme se s partnerem bavili a on že to bude skvělý, že jeho malá bude mít sourozence, že bude nadšená, že má ráda děti a ráda se o ně stará. Jenže po tom, co teď z ní padá mám pocit, že to nepůjde. Začínají se mi hned honit v hlavě myšlenky, že jak tohle asi dopadne, když malá bude takhle uvázaná na tátu a já do toho přivedu další dítě, který si zase budu chtít nezdravě uvázat já na sebe, abych si nepřipadala pořád „lichá“… Prostě nevím, jak dál :( Někde jsem četla, že to může trvat dalších 2-5 let, než si to všechno sedne, ale to se asi dřív z toho zblázním :(

Tvůj chlap je hovado, co se stará o sve dítě jen 4 dny v měsíci(26 dalších dní na ní kašle). Ty se přestaň litovat a začni přemýšlet, jestli s někým takovým chceš mít dítě :poblion:… Chudák holka otec blbec a „macecha“ na ní žárlí :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
28.6.21 13:26

Na rovinu:

Ty jsi nevyzrálá osoba, Přítel je budižkničemu co kašlal na svoje dítě a jeho dcera je zmatená, nejistá a samozřejmě žárlí.

Řešení:
A) Ty se vzpamatuješ a nebudeš se hroutit z 10 leté dcery. Najdete si větší bydleni, přítel začne fungovat jako otec a pomalu zvyšovat dceři sebevědomí.
B) Budete žít své sobecké životy a na dceru nadále kašlat
C)Kopneš ho do zadnice a najdeš si někoho kdo má trochu urovnanější život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9246
28.6.21 13:27

Ty si chceš udělat dítě s takovým píp, který si nebral svoje vlastní dítě??? 8o Navíc takovým, který ani neměl vlastní zázemí a tak šel ve třiceti bydlet k přítelkyni do pronajaté garsonky? A chudák holčička. Ta opravdu v deseti letech není velká. Akorát už dobře ví, že až budete mít vlastní dítě, tak na ni táta bude kašlat ještě víc než doteď a má z toho strach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
28.6.21 13:27

Úplně jednoduše, jak tu bylo popsáno několikrát. Malinká má tatínka, který by na ni nebýt maminky, která to za nej vyřešila kašlal. A tak se ho teď nemůže nabazit. Obecně holcicky proste milují svoje tatínky a tady je to ještě podpořeno situací.
Ta malinká, je u vás jednou za 14 dní. Je těžký, dopřát jí na tu chvilku tatínka pro sebe? Byt s nimi třeba chvilku a pak si udělat program a nechat otce s dítětem, který tak moc v srdicku bolí, ze nemůže s tatínkem fungovat kazdej den jako ostatní děti? Pokud toto nedavas, nejsi povaha na to, mít chlapa který už má děti. A měla bys popřemýšlet, jestli s nim chceš nějaký děti taky mít, protože zrovna na otce roku neaspiruje. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
28.6.21 13:28

Není to cizí dítě ale dítě partnera. Rozejdi se s ním. A najdi si muže bez dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7141
28.6.21 13:30
@Ou píše:
Tvůj partner svým chováním narušil psychiku své dcery. To teď způsobuje problémy.
On to potřebuje začít řešit. Aktivně.
Bez toho si s ním dítě a ani větší byt (zejména na hypotéku) nepořizuj.

Nesedne si to samo, nevyřeší se to jen tak časem.

A ano, další dítě to celé jen výrazně zkomplikuje. Dítě a hypotéku si pořizujte jedině, pokud se vám aktivně podaří vyčistit ten bordel, co tvůj partner za sebou vleče.

A ne, jeho dcera není cizí dítě - jeho dcera je součást jeho života a pokud jste spolu, tak je součástí tvé širší rodiny. Stejně jako její matka.

Pokud tohle neuneseš, tak to ukonči co nejdříve a hledej partnera bez závazků.

Příspěvek upraven 28.06.21 v 13:26

Tak, tak, toto způsobil tvůj partner a na něm je teď velký kus práce a nebude to trvat pár dnů. Jste spolu vcelku krátce, dítě bych si s ním nepořizovala, dokud se situace nestabilizuje (bydlení, vztahy). On už navíc jedno má, což si asi uvědomil až teď, a nejdřív se musí postarat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
28.6.21 13:30
@Anonymní píše:
Partner už v garsonce bydlel, ale v nevyhovujících podmínkách. Já mám proti němu jednou tak velký byt s velkou spálnou, ale otevřenou. Byt není počítaný pro 3 lidi, kdy jedno z toho ještě bude cizí dítě :( Řekli jsme si, že když to bude fungovat, najdeme si větší byt, ale teď nevím, jestli by to nebylo stejné i ve větším bytě.Plánovala jsem to tak, že si pořídíme za rok, za dva děti spolu. Rozhodně jsem nechtěla vystrnadit jeho dceru, chtěla jsem, abychom byli všichni dohromady, ale ona chce být jenom s partnerem, neustále chce jeho pozornost a tím neustále myslím tak, že opravdu je schopná za hodinu 100× volat „tati, tati!“ Před nedávnem jsme se s partnerem bavili a on že to bude skvělý, že jeho malá bude mít sourozence, že bude nadšená, že má ráda děti a ráda se o ně stará. Jenže po tom, co teď z ní padá mám pocit, že to nepůjde. Začínají se mi hned honit v hlavě myšlenky, že jak tohle asi dopadne, když malá bude takhle uvázaná na tátu a já do toho přivedu další dítě, který si zase budu chtít nezdravě uvázat já na sebe, abych si nepřipadala pořád „lichá“… Prostě nevím, jak dál :( Někde jsem četla, že to může trvat dalších 2-5 let, než si to všechno sedne, ale to se asi dřív z toho zblázním :(

Dcera tvého muže, je pro tebe ciz dítě? Tak už z tvyho vyjadřování od té malé, je úplně jasný, kdo se tady chová na 10 let ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.6.21 13:31

Zakladatelka

@AlexandraB Problém je, že já nemám absolutně problém je nechat spolu o samotě. Naopak jsem ráda, když jsou jenom spolu a nemusím jim dělat jenom publikum. Problém je, že partner to prostě nezládá. Pro něj to je rodinný víkend a rodina má být o tyhle víkendy pohromadě. Já když si chci udělat svůj program, tak on je z toho na prášky, že kdykoliv můžu, tak uteču :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Kutil Tom
28.6.21 13:32
@Anonymní píše:

Ono to fungovat klidně může, jenže to chce něco, co do toho partner nedává, a to je ČAS (strávený spolu). My jsme tomu vtipně říkali „rodinohodiny“ :) což je poměrně vystihující. Desetileté dítě vidí otce dvakrát za měsíc na doslova jen pár hodin (!!!). Čemu se divíš, proboha? A ještě se klepe, že až si pořídíte dítě spolu, že i o těchto pár hodin přijde.

Pokud to chcete změnit (hlavně on), je třeba si ji především brát častěji a věnovat se jí. Teprve až nebude trpět tímto krutým nedostatkem času stráveného s vlastním tátou, lze pokročit k dalšímu krůčku, a to je, že ji máte rádi oba a že fungujete spolu. A teprve až akceptuje tuhle fázi, můžete do toho zapojit těšení na miminko s tím, že nebude odstrčená, ale bude součástí.

Jak dlouho to může trvat? Jestli dalších 2-5 let? Trvat to bude na hodiny pořád zhruba stejně. Pokud s ní budete často a intenzivně, může to být i jen pár měsíců. Pokud ji budete vidět současnou frekvencí, nesrovná se s tím pravděpodobně nikdy, prostě to nestihne.

• Citovat
  • Upravit
5655
28.6.21 13:37
@Anna766 píše:
Tak jestli na ní tatík kašlal tak, že matka musela zasáhnout přes soud, tak se tě dcerce nedivím. Prostě si užívá táty dokud je,

Taky pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
28.6.21 13:41
@Anonymní píše:
@AlexandraB Problém je, že já nemám absolutně problém je nechat spolu o samotě. Naopak jsem ráda, když jsou jenom spolu a nemusím jim dělat jenom publikum. Problém je, že partner to prostě nezládá. Pro něj to je rodinný víkend a rodina má být o tyhle víkendy pohromadě. Já když si chci udělat svůj program, tak on je z toho na prášky, že kdykoliv můžu, tak uteču :nevim:

Takže chlap je závislej na tobě holka závislá na něm.. otázka je proč je tak závislí na tobě? Zda se bojí že mu uteče bydlení a bude muset zase do sociálně nevyhovujícího? Nebo má nějaký problém? Proč tak dlouho kašlal na dceru?

Ještě poslední všc ty jsi si muže vybrala věděla jsi do čeho jdeš… můžeš si vybrat jakéhokoliv jiného muže nemáte spolu závazky… děti, majetky nic ani dlouhou společnou historii. Ona si svého tátu nevybrala a jiného už mít nebude. Maximálně si to bude nahrazovat v dospělosti v nedravých vztazích s muži.

Proč sis vybrala jeho? Co ti na něm imponuje?

• Citovat
  • Upravit
43
28.6.21 13:42
@Anonymní píše:
@AlexandraB Problém je, že já nemám absolutně problém je nechat spolu o samotě. Naopak jsem ráda, když jsou jenom spolu a nemusím jim dělat jenom publikum. Problém je, že partner to prostě nezlada Pro něj to je rodinný víkend a rodina má být o tyhle víkendy pohromadě. Já když si chci udělat svůj program, tak on je z toho na prášky, že kdykoliv můžu, tak uteču :nevim:

Tak tvůj partner musí v prve řadě pochopit, že musí napravit co zanedbal. Malá chce byt proste teď s nim a ta fixace časem přejde, ale on ji teď musí nabídnout úplný maximum, aby vše co po*ral nějak dal do pořádku. Tvůj partner je evidentně taky nevyzralej, jste spolu krátce a nechce byt bez tebe, ale takto se nechová milující rodič dítěte. Holt musí obětovat par hodin v mesici bez tebe a věnovat je dceři. Ale pokud se z toho hroutí, že s nimi každou minutu nejsi ….opravdu bych přivazovala, zda je toto vhodný kandidát na tatínka tvých budoucích dětí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6125
28.6.21 13:42
@Anonymní píše:

Prosím, kvůli sobě a svým budoucím dětem vezmi rozum do hrsti. Proč plánuješ další děti s někým, komu musel soud přikázat, aby se o své vlastní jedno staral čtyři dny v měsíci, jinak na něj do té doby házel bobek, nepečoval, nevychovával? Maminka dítěte mu ve styku evidentně nebránila. Vždyť kvůli tomu dítěti není schopný ani zařídit si adekvátní prostor k životu - proč ho vnímáš jako perspektivního otce svých dětí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
28.6.21 13:43

Vy dva jste nevyzrálí sobci. Chudák holčička. snad má aspoň normální milující maminku

• Citovat
  • Upravit
9302
28.6.21 13:45

Holky je mi líto a tvůj přítel je i. d.i. o.t :nevim:
Najdi si někoho bez závazků :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie