Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Chytrak píše:
Ano, ten chlap je vskutku vyhra, na druhou stranu zakladatelka nebude o moc vetsi
To každopádně
![]()
@Anonymní píše:
@werajsik A já si třeba myslím, že hlavní starost o dítě je na straně matky. Vždycky to tak bylo, že matka byla doma s dětmi a otec nosil domů peníze. A opravdu nehledám muže, který by nosil domů peníze a v mezičase ještě vynahrazoval dítěti mateřskou péči. Otec má dítěti nastavovat hranice a ne si nechat skákat po hlavě a běhat jak pejsek, jak si dítě vzpomene a dělat všechno, co mu na očích vidí.Nicméně abych to ještě upřesnila, tak můj partner ode mne nepotřebuje v péči o svoji dceru absolutně nic. Je naprosto soběstačný ve všech směrech. Takže takový matko-otec
Prosím tě, v jaké rodině jsi vyrostla ty, že to máš takto nastavené? Ve funkčních rodinách není táta jen chodící bankomat, který je na své děti chladný a přísný. Táta je pro dítě velmi důležitý a asi ti to bude divné, ale i muži milují své děti, starají se o ně a věnují se jim. Přitom ty to vidíš, jako něco špatného, něco nepatřičného ![]()
@Anonymní píše:
@werajsik A já si třeba myslím, že hlavní starost o dítě je na straně matky. Vždycky to tak bylo, že matka byla doma s dětmi a otec nosil domů peníze. A opravdu nehledám muže, který by nosil domů peníze a v mezičase ještě vynahrazoval dítěti mateřskou péči. Otec má dítěti nastavovat hranice a ne si nechat skákat po hlavě a běhat jak pejsek, jak si dítě vzpomene a dělat všechno, co mu na očích vidí.Nicméně abych to ještě upřesnila, tak můj partner ode mne nepotřebuje v péči o svoji dceru absolutně nic. Je naprosto soběstačný ve všech směrech. Takže takový matko-otec
Nebylo. ![]()
A k tomu partnerovi - proč přesně se tedy hroutí z představy, že by strávil víkend sám s dcerou?
@Anonymní píše:
Počkej až budeš mít jednou svoje děti. Píšeš bláboly. Vždyť mu dcera po hlavě neskáče, chce lásku. Ty budeš studený psí čumák. Najdi svobodného chlapa. Tady ses projevila jako opravdová macecha.
![]()
No ono taky záleží v jakých poměrech vyrostla zakladatelka taky má celkem problém nebo jen hází rameny… (péče o dítě je na žene) muž je chodící bankomat
Teď jsem poznala, že zakladatelka je hnusný sobec, který dítě svého partnera nesnáší.
@Anonymní píše:
No tak skákat po hlavě si nechat nemusí, že. Ani běhat jako pejsek. Nicméně otec je stejný rodič jako matka a kromě povinností má i stejná práva. To, že se dítě za otcem přijde pomazlit, nebo otec a dítě si udělají program sami pro sebe, ještě neznamená, že otec nahrazuje mateřskou péči
A pochop, že zrovna u toho tvého je problém v tom, že ta holka si ho jako tátu skoro vůbec neužila…
Pro mého manžela je naopak pocta, když se obě děti přijdou pomazlit. Dcerka (téměř 2 roky) dokonce přijde a odežene mě od manžela a chce pochovat ona
A manžel se vždy dme pýchou, jak ho ty děti mají rády.
Holka reaguje adekvátně celé situaci. Táta se s ní stýkal jednou za uherský rok a ona musela cítit, že jeho vztah je hodně nejistý, teď když se otec v jejim životě zjevil, drží se ho tak pevně, aby jí ze života zase nezmizel a má strach, že jí kdykoliv může zase opustit. Jestliže na ní kašlal léta, holka se hned tak nesrovná. Letitá zkušenost během týdne nevyšumí. Pokud nemáš pochopení, ani trpělivost, tak jdi o dům dál. Kdyby šlo traumata tak rychle smáznout, jak si přeješ, nebylo by třeba psychologů a mohli by své řemeslo zabalit.
Partner je matko otec
celý 4 dny v měsíci vynahrazuje holce mateřskou lásku dle slov zakladatelky
Já sem asi spadla ze židle.
Zakladatelky slova aby nebyla vytržená z kontextu kopíruju celou část
Nicméně abych to ještě upřesnila, tak můj partner ode mne nepotřebuje v péči o svoji dceru absolutně nic. Je naprosto soběstačný ve všech směrech.Takže takový matko-otec
@Anonymní píše:
Partner už v garsonce bydlel, ale v nevyhovujících podmínkách. Já mám proti němu jednou tak velký byt s velkou spálnou, ale otevřenou. Byt není počítaný pro 3 lidi, kdy jedno z toho ještě bude cizí dítěŘekli jsme si, že když to bude fungovat, najdeme si větší byt, ale teď nevím, jestli by to nebylo stejné i ve větším bytě.Plánovala jsem to tak, že si pořídíme za rok, za dva děti spolu. Rozhodně jsem nechtěla vystrnadit jeho dceru, chtěla jsem, abychom byli všichni dohromady, ale ona chce být jenom s partnerem, neustále chce jeho pozornost a tím neustále myslím tak, že opravdu je schopná za hodinu 100× volat „tati, tati!“ Před nedávnem jsme se s partnerem bavili a on že to bude skvělý, že jeho malá bude mít sourozence, že bude nadšená, že má ráda děti a ráda se o ně stará. Jenže po tom, co teď z ní padá mám pocit, že to nepůjde. Začínají se mi hned honit v hlavě myšlenky, že jak tohle asi dopadne, když malá bude takhle uvázaná na tátu a já do toho přivedu další dítě, který si zase budu chtít nezdravě uvázat já na sebe, abych si nepřipadala pořád „lichá“… Prostě nevím, jak dál
Někde jsem četla, že to může trvat dalších 2-5 let, než si to všechno sedne, ale to se asi dřív z toho zblázním
Ty jo, táta na ní pěkně dlouho kašlal, tak je ráda že se jí konečně věnuje, ale ouha, zas to vadí tobě. Je u vás 4 dny v měsíci a je to problém
Tvoje myšlenkový pochody jsou dost divný. Ukonči to, tohle nemá budoucnost ani náhodou.
@unuděná píše:
Já musím z téhle diskuze pryč, je mi smutno za tu holčičku
Mně taky. Zakladatelka je bezcitná
. Nemohu to slovo napsat, dostala bych ban.
@Anonymní píše:
Takhle, já jsem dost emocionálně nestabilní. Je to asi vrozený, mám s tím problém celý život. I když mi jsou některý pocity nepříjemný a dokážu si racionálně vysvětlit, že to je hloupost nebo bych takové pocity mít neměla, otravují mě, nedokážu se jich zbavit. Čím víc se snažím je potlačovat, tím horší jsou pak moje emoční výbuchy, když to jednou za čas „rupne“. Proto si málo koho pustím k sobě, protože jsem často předrážděná a spousta věcí mi ubližuje a ne každý to dává. Takže je pro mne problém si najít partnera, který by to se mnou zvládnul. Potřebuji někoho, kdo mi dává jistotu a stabilitu. To mi tenhle kluk je schopný nabídnout, pokud zrovna tedy nemáme holčičku, protože to je pro moji křehkou emocionální stránku přímo ničivý elementI když to takhle z popisu vypadá všelijak, tak maminka holčičky byla jeho první dívka. Byl ji celý život věrný a i když zjistil, že ho podvádí, vodí si domů, kde je i jeho dcera, jiné muže, stejně s ní chtěl zůstat. Nakonec ho ale vyhodila ona, což mu zlomilo srdce. Ona si pak našla jiného a nechtěla mu dceru půjčovat. On už neměl vůbec žádný smysl žít, pak jsme se seznámili spolu a od té doby jsme se k sobě nějak upnuli… On se neskutečně zvednul za tu dobu, co ho znám a každý den mi dokazuje, že udělá všechno na světě, aby byl se mnou a mohla jsem si ho vážit. I proto chtěl napravit vztah s dcerou a víc se jí věnovat atd. Jenže se nedokázal domluvit s matkou. Má k ní docela averzi po tom všem, tak to pak dala k soudu a on byl vlastně i rád, že to za něj vyřešila „vyšší“ moc.Já jsem z toho měla oprávněně strach, protože znám sebe a taky vím, že vztah, kde je dítě z předchozího vztahu je velmi těžký a plný nepříjemností, kterých se ve vztahu s bezdětným dívka výrazně ušetří
Ty si pořiď panenku a ne dítě, bylo by chudák.
@topazio píše:
Mně taky. Zakladatelka je bezcitná. Nemohu to slovo napsat, dostala bych ban.
Já spíš myslím, že je blá. zen.
@ludmilaadamkova píše:Že??
Partner je matko oteccelý 4 dny v měsíci vynahrazuje holce mateřskou lásku dle slov zakladatelky
Já sem asi spadla ze židle.
Zakladatelky slova aby nebyla vytržená z kontextu kopíruju celou část
Nicméně abych to ještě upřesnila, tak můj partner ode mne nepotřebuje v péči o svoji dceru absolutně nic. Je naprosto soběstačný ve všech směrech.Takže takový matko-otec