Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Takhle, já jsem dost emocionálně nestabilní. Je to asi vrozený, mám s tím problém celý život. I když mi jsou některý pocity nepříjemný a dokážu si racionálně vysvětlit, že to je hloupost nebo bych takové pocity mít neměla, otravují mě, nedokážu se jich zbavit. Čím víc se snažím je potlačovat, tím horší jsou pak moje emoční výbuchy, když to jednou za čas „rupne“. Proto si málo koho pustím k sobě, protože jsem často předrážděná a spousta věcí mi ubližuje a ne každý to dává. Takže je pro mne problém si najít partnera, který by to se mnou zvládnul. Potřebuji někoho, kdo mi dává jistotu a stabilitu. To mi tenhle kluk je schopný nabídnout, pokud zrovna tedy nemáme holčičku, protože to je pro moji křehkou emocionální stránku přímo ničivý elementI když to takhle z popisu vypadá všelijak, tak maminka holčičky byla jeho první dívka. Byl ji celý život věrný a i když zjistil, že ho podvádí, vodí si domů, kde je i jeho dcera, jiné muže, stejně s ní chtěl zůstat. Nakonec ho ale vyhodila ona, což mu zlomilo srdce. Ona si pak našla jinéhoa nechtěla mu dceru půjčovat. On už neměl vůbec žádný smysl žít, pak jsme se seznámili spolu a od té doby jsme se k sobě nějak upnuli… On se neskutečně zvednul za tu dobu, co ho znám a každý den mi dokazuje, že udělá všechno na světě, aby byl se mnou a mohla jsem si ho vážit. I proto chtěl napravit vztah s dcerou a víc se jí věnovat atd. Jenže se nedokázal domluvit s matkou. Má k ní docela averzi po tom všem, tak to pak dala k soudu a on byl vlastně i rád, že to za něj vyřešila „vyšší“ moc.Já jsem z toho měla oprávněně strach, protože znám sebe a taky vím, že vztah, kde je dítě z předchozího vztahu je velmi těžký a plný nepříjemností, kterých se ve vztahu s bezdětným dívka výrazně ušetří
Hele, v úvodním příspěvku jsi psala, že :
přítel si ji bral dost nepravidelně a někdy ji neviděl třeba dva měsíce. Maminka holčičky toho asi už měla dost, takže požádala o určení styku s nezletilým a partner před 2 měsíci „vysoudil“ každý druhý víkend.
Takže ve kterém z nich záměrně lžeš? Myslím, že v tom posledním. On na ní prostě kašlal, vyhovovalo mu, že si jí nemusí brát a starat se o ní. Kdyby to tak nebylo, už před lety podal žádost na soud a styk si nechal určit.
@Anna766 píše:
Trochu mi nesedí to že mu ji nechtěla dávat a nakonec přes soud dala aby si jí braltrochu divný.
Už to zavání pohádkou co, napřed si ji partner nechtěl brát, tak ho donutila soudem a teď je to najednou obráceně, že ona mu ji nechtěla dávat,… řekla bych, že zakladatelka zjistila, že tady se politování nedočká, tak se snaží vykroutit z toho špatnýho obrazu ![]()
@unuděná píše:
Hele, v úvodním příspěvku jsi psala, že :
přítel si ji bral dost nepravidelně a někdy ji neviděl třeba dva měsíce. Maminka holčičky toho asi už měla dost, takže požádala o určení styku s nezletilým a partner před 2 měsíci „vysoudil“ každý druhý víkend.
Takže ve kterém z nich záměrně lžeš? Myslím, že v tom posledním. On na ní prostě kašlal, vyhovovalo mu, že si jí nemusí brát a starat se o ní. Kdyby to tak nebylo, už před lety podal žádost na soud a styk si nechal určit.
Spíš věří tomu, co jí přítel momentálně nakuká.
@unuděná Paní unuděná detektivko, ano, nejdřív mu zakazovala styk s dcerou. Poté jí zavřeli nového partnera a chtěla zase, aby si jí bral, ale jenom tak, jak to vyhovovalo jí. To bohužel nešlo, partner si jí bral, když měl čas. Možná častěji nechtěl, možná neměl zájem najednou vyjít vstříc matce, cítil se uražený a odnášela to dcera a možná na ni opravdu kašlal. Já jsem do jejich tahanic nevyděla a upřímně se mi partner moc nesvěřoval v té době. Jisté ale je, že se chce změnit, proto i přistoupil na ty dva víkendy. Kdyby se změnit nechtěl, nebere si ji ani přes soudní přikázání. To je vše.
@Anonymní píše:
Ale bože, teď to úplně zbytečně nafukujete… Já jsem napsala cizí dítě, protože jsem chtěla jasně zdůraznit, že byt je prostě malý. Ano, je to partnerovo dítě, ale když napíšu: Byt je malý pro 3 lidi, z nichž jeden je partnerovo dítě, tak to jasně nedemonstuuje situaci, že to sice je partnerovo dítě, ale pro mě vlastně cizí člověk. Moc se neznáme, nejsme na sebe zvyklé a toto je opravdu malý prostor. Thats all. Jako rozhodně nejsem nějaká zlá macecha, naopak jsem se opravdu snažila, aby jí u nás bylo dobře. Nakoupila jsem jí spoustu věcí, aby viděla, že ji respektuji u nás doma, že tu má svoje místo. Ale přijde mi, že ona nerespektuje, že tady mám svoje místo taky já. A přitom je to původně můj byt…
Psala jsi, že je to malý pro 3 lidi a „navíc ještě k tomu, když ten 3. je cizí dítě“. Ale at si to myslela jak chceš, základ je takový, že ta malá se chová úplně normálně vzhledem k věku a situaci a ty jsi ta, co by měla být dospělá a tu situaci zvládnout a ne, že si budeš stěžovat, že partnerovo dcera chce po svym tatovi pozornost - to je totiž hrozně divný (ironie) ![]()
@Anonymní píše:
Takhle, já jsem dost emocionálně nestabilní. Je to asi vrozený, mám s tím problém celý život. I když mi jsou některý pocity nepříjemný a dokážu si racionálně vysvětlit, že to je hloupost nebo bych takové pocity mít neměla, otravují mě, nedokážu se jich zbavit. Čím víc se snažím je potlačovat, tím horší jsou pak moje emoční výbuchy, když to jednou za čas „rupne“. Proto si málo koho pustím k sobě, protože jsem často předrážděná a spousta věcí mi ubližuje a ne každý to dává. Takže je pro mne problém si najít partnera, který by to se mnou zvládnul. Potřebuji někoho, kdo mi dává jistotu a stabilitu. To mi tenhle kluk je schopný nabídnout, pokud zrovna tedy nemáme holčičku, protože to je pro moji křehkou emocionální stránku přímo ničivý elementI když to takhle z popisu vypadá všelijak, tak maminka holčičky byla jeho první dívka. Byl ji celý život věrný a i když zjistil, že ho podvádí, vodí si domů, kde je i jeho dcera, jiné muže, stejně s ní chtěl zůstat. Nakonec ho ale vyhodila ona, což mu zlomilo srdce. Ona si pak našla jiného a nechtěla mu dceru půjčovat. On už neměl vůbec žádný smysl žít, pak jsme se seznámili spolu a od té doby jsme se k sobě nějak upnuli… On se neskutečně zvednul za tu dobu, co ho znám a každý den mi dokazuje, že udělá všechno na světě, aby byl se mnou a mohla jsem si ho vážit. I proto chtěl napravit vztah s dcerou a víc se jí věnovat atd. Jenže se nedokázal domluvit s matkou. Má k ní docela averzi po tom všem, tak to pak dala k soudu a on byl vlastně i rád, že to za něj vyřešila „vyšší“ moc.Já jsem z toho měla oprávněně strach, protože znám sebe a taky vím, že vztah, kde je dítě z předchozího vztahu je velmi těžký a plný nepříjemností, kterých se ve vztahu s bezdětným dívka výrazně ušetří
Hele, ale teď to nafukuješ zase ty, s tou pohádkou. ![]()
Přestaň ho obhajovat, z toho už se nevykroutíš. Prostě na děcko kašlal a i teď by se nejraději odpovědnosti zbavil - viz tvůj příspěvek jak se partner chová, když chceš jít pryč. Není to, že by byl tak závislý na tobě, jen se potřebuje podělit o starost o své dítě, které je ale na něm závislé a jemu to jednoduše vadí…
Jako je to tvůj život, ale abys pak nebyla překvapená, až budete mít společné dítě, jak starost o dítě (řekla bych děti - jeho i vaše) bude na tvých bedrech. Fakt výhra tento chlap…
Hele, základní problém je opravdu to bydlení, to hraje velkou roli, chce to místnost, kam se můžeš v případě potřeby zašít a mít trochu soukromí. Nebo se rozstěhovat a pouze se navštěvovat, jak už někdo napsal, pak by se partner s dcerou užili do sytosti a ona by postupně přestala tolik žárlit. JENŽE! Vypadá to, že tvůj chlap v základu vůbec nezvládá svou roli otce, např. jen to, že tě nutí, abyste pořád trávili čas dohromady, když u vás malá je. Plus všechno to, co o něm píšeš dále. To, že měl dítě ve 20 bylo plánované? Pokud si s tímhle chlapem a do této situace chceš pořídit další dítě/děti a k tomu jsi už teď nervově labilní, tak ti garantuju, že se z toho za pár let regulérně po*ereš. Na tvém místě bych to fakt ještě přehodnotila. Držím palce!
@werajsik A já si třeba myslím, že hlavní starost o dítě je na straně matky. Vždycky to tak bylo, že matka byla doma s dětmi a otec nosil domů peníze. A opravdu nehledám muže, který by nosil domů peníze a v mezičase ještě vynahrazoval dítěti mateřskou péči. Otec má dítěti nastavovat hranice a ne si nechat skákat po hlavě a běhat jak pejsek, jak si dítě vzpomene a dělat všechno, co mu na očích vidí.
Nicméně abych to ještě upřesnila, tak můj partner ode mne nepotřebuje v péči o svoji dceru absolutně nic. Je naprosto soběstačný ve všech směrech. Takže takový matko-otec ![]()
@Julča001 Moc děkuji za příspěvek. Takto to asi opravdu udělám.
A on má tu rodinu, co má trávit čas pohromadě jako výmluvu nebo to myslí vážně? Já bych hledala větší bydlení. I pro dva, kteří plánují být rodiči, je garsonka málo.
A opustila představu, že dítě je nevychované, divné a moc visí na otci. Pokud tohle nezvládneš, hledej ve svobodných vodách. Však on se z toho nezhoroutí.
@werajsik píše:
Hele, ale teď to nafukuješ zase ty, s tou pohádkou.
Přestaň ho obhajovat, z toho už se nevykroutíš. Prostě na děcko kašlal a i teď by se nejraději odpovědnosti zbavil - viz tvůj příspěvek jak se partner chová, když chceš jít pryč. Není to, že by byl tak závislý na tobě, jen se potřebuje podělit o starost o své dítě, které je ale na něm závislé a jemu to jednoduše vadí…
Jako je to tvůj život, ale abys pak nebyla překvapená, až budete mít společné dítě, jak starost o dítě (řekla bych děti - jeho i vaše) bude na tvých bedrech. Fakt výhra tento chlap…
Ano, ten chlap je vskutku vyhra, na druhou stranu zakladatelka nebude o moc vetsi ![]()
@Anonymní píše:
@werajsik A já si třeba myslím, že hlavní starost o dítě je na straně matky. Vždycky to tak bylo, že matka byla doma s dětmi a otec nosil domů peníze. A opravdu nehledám muže, který by nosil domů peníze a v mezičase ještě vynahrazoval dítěti mateřskou péči. Otec má dítěti nastavovat hranice a ne si nechat skákat po hlavě a běhat jak pejsek, jak si dítě vzpomene a dělat všechno, co mu na očích vidí.Nicméně abych to ještě upřesnila, tak můj partner ode mne nepotřebuje v péči o svoji dceru absolutně nic. Je naprosto soběstačný ve všech směrech. Takže takový matko-otec
Ty si opravdu děti nepořizuj. Jsi nezralá.
@Anonymní píše:
@werajsik A já si třeba myslím, že hlavní starost o dítě je na straně matky. Vždycky to tak bylo, že matka byla doma s dětmi a otec nosil domů peníze. A opravdu nehledám muže, který by nosil domů peníze a v mezičase ještě vynahrazoval dítěti mateřskou péči. Otec má dítěti nastavovat hranice a ne si nechat skákat po hlavě a běhat jak pejsek, jak si dítě vzpomene a dělat všechno, co mu na očích vidí.Nicméně abych to ještě upřesnila, tak můj partner ode mne nepotřebuje v péči o svoji dceru absolutně nic. Je naprosto soběstačný ve všech směrech. Takže takový matko-otec
Tak nevěřím tomu, že je ti 32 jsi fakt tak strašně nezralá…
@Anonymní píše:
@AlexandraB Problém je, že já nemám absolutně problém je nechat spolu o samotě. Naopak jsem ráda, když jsou jenom spolu a nemusím jim dělat jenom publikum. Problém je, že partner to prostě nezládá. Pro něj to je rodinný víkend a rodina má být o tyhle víkendy pohromadě. Já když si chci udělat svůj program, tak on je z toho na prášky, že kdykoliv můžu, tak uteču
A není on spíš vydesenej, že by se o svou dcerku měl starat půl dne jen on sám, program, oběd atd?
@Anonymní píše:
@werajsik A já si třeba myslím, že hlavní starost o dítě je na straně matky. Vždycky to tak bylo, že matka byla doma s dětmi a otec nosil domů peníze. A opravdu nehledám muže, který by nosil domů peníze a v mezičase ještě vynahrazoval dítěti mateřskou péči. ****Otec má dítěti nastavovat hranice a ne si nechat skákat po hlavě a běhat jak pejsek, jak si dítě vzpomene a dělat všechno, co mu na očích vidí.****Nicméně abych to ještě upřesnila, tak můj partner ode mne nepotřebuje v péči o svoji dceru absolutně nic. Je naprosto soběstačný ve všech směrech. Takže takový matko-otec
Chlap, kterej na dítě celej život s*al, nemá moc co nastavovat hranice a především by měl dceři vynahradit všechno, co podělal… Zas další případ, kdy blbost dospělých odnáší dítě ![]()