Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Julča001 píše:
Ale nejde mi to dohromady s tím, jak jsi psala, že chce, abys trávila čas s nimi, i když tedy všechno kolem dítěte zvládne sám, to mi přijde nějaká divná závislost.
no, já čtu zpětně a teď jsem došla k popisu jeho ex, co si (údajně) tahala domů chlapy, i když přitom doma měla dítě, ale on to (hrdinně) vydržel. a tak nějak ani ti nevím proč, ale v souvislosti s tím, že je na prášky, když si jeho nová známost chce udělat vlastní program, my to dost zavání obyčejným žárlivcem
.
@ludmilaadamkova píše:
Jako jam moc je třeba se starat o 10 lety dítě?nají se samo ústrojí se samo nechce si strkat do pusy věci… Samo si dojde na záchod utre se vykoupe se… Nepotřebuje uspat…Bych vás chtěla. Vidět jak se starate o 3 lety dvojčata třeba
![]()
![]()
To by co 14 dnů navštěvovali psychiatrickou ambulanci
![]()
Jeho vztah s jeho dcerou je jeho starost, rozhodně bych se tím netrápila já a neřešila nějaké sezení u psychologa otec X dcera nebo mu nenařizovala větší podíl péče
To je jeho věc a věc jeho ex.
Proč se s ní neviděl bych chtěla vysvětlit. Jelikož ani soud nemůže poručit otci, aby měl zájem, tak je zvláštní, že najednou ten zájem má. Takže jejich předchozí vztahy mohli být ovlivněné různými věcmi a situacemi a nesoudila bych od stolu.
Je i zvláštní, že sotva si chlap najde vážnější vztah, ex ho dá k soudu…Bůh ví, jak to mezi nima bylo a co všechno v tom hrálo roli. Do toho člověk nevidí a asi bych se v tom moc nestourala. Ty ho musíš už trochu znát a vidět, jaký je to člověk, jestli je to bezcharakterní lump, co je mu dcera naprosto ukradená nebo není (ale to by nesedělo to, že teď si jí bere).
Dcera se chová tak, jako spousta dětí z rozvedených rodin a můžou tátu vidět klidně každý týden… Je to sice logické, ale chápu, že otravné.
Je nutný najít nějaký kompromis, dát jim čas jen pro sebe (a ty budeš mít alespoň klid od nevlastní dcery), pošli je do kina, odpoledne na bazén nebo jeď s kamarádkou na welness víkend. Čas s chlapem si vynahrazujte ten další víkend…Zároveň už je dcera dost velká na to, aby pochopila, že třeba přes den se jí táta věnuje, ale hodinku chce mít třeba klidně jen s tebou, dát si kafe - dcera si zatím pustí YouTube nebo pohádku - a pak se jí táta zase bude věnovat. Program ve třech vymyslet tak, aby ses tam zabavila i ty, i dítě. Třeba velký aquapark, jezdit můžete všichni, někdy jen oni dva, pak zase vy dva si dáte to kafe atd… Slečna to časem pochopí a přestane takhle vyvádět. Nevíš co slyší doma (o tátovi, dalším případném dítěti, tobě atd ). Doporučuji upřímnost. Říct na rovinu, že chápeš, že chce být s tátou celý víkend, ale že o ty chceš trochu jeho času/pozornosti a že se domluvíte. Děti nejsou hloupý, pochopí to. On jí taky nesmí podporovat v tom, že se před ní bude bát te pochválit atd., to je blbost…Ona musí naopak pochopit, že je to v pohodě, že tě chytne za ruku, že tím o tátu nepřijde. A pochopí to. Pokud se otec bude chovat normálně a holka doma nebude poslouchat nějaké manipulativní pomluvy, budete v klidu vše vysvětlovat, tak nakonec i sourozence vezme bez problémů.
O tom kdy budete mít děti a kolik si rozhodněte sami. Ohled na názor kohokoliv jiného bych nebrala. Tvůj život za tebe nikdo žít nebude.
@jkra píše:
10 léta se bohužel v cizí garsonce nezabaví
Tak jasné, že nějakou zábavu potřebuje. Náš skoro devítiletý syn nás taky často „prudí“ že se nudí. A to je doma a má pokoj plný hraček, že…
Ale je evidentní, že tatínek na vytvoření nějakého programu nemá náladu, respektive, pokud něco, tak aby mu tam prdelkovala i zakladatelka..
@topazio píše:
Teď jsem poznala, že zakladatelka je hnusný sobec, který dítě svého partnera nesnáší.
Zrovna zakladatelka takhle fakt nepůsobí.
@Anonymní píše:
Ne, tím jsem chtěla naznačit, že to není jeden z těch otců, co mají na víkend své děti a šoupnou je náhradní mamince a starej se. Oni jsou opravdu soběstační a nechce po mě, abych dělala náhradní maminku. Partner všechno zvládne sám. Všechny dámy v diskuzi jsou asi u vytržení, protože jim to přijde automatické, ale v diskuzích zde na tomto serveru toto čtu často. Takže opět každý si domýšlí a vztahuje na svoji vlastní situaci…
Takže bereš jako standart chlapy, kteří šoupnou své nextce dítě na víkend a jdou si po svém? Tak to pak chápu, že ti ten tvůj přijde jako výhra. Ale jak zde padlo, opravdu není.
Té holčičce je 10 let. Mám skoro stejně starého syna a „postarat se“ o něj o víkendu znamená semtam mu strčit něco, co může sníst, zahnat ho večer do postele a pokud mám elán, přesvědčit ho, aby šel s námi dělat něco, co chce i zbytek rodiny (to u vás spíš odpadá, když píšeš o koukání na filmy). Kdyby se měl postarat v běžném režimu, tak se z toho normálně zhroutí, to se vsaď. A mimochodem, jsme úplná rodina a i můj syn (navíc kluk!) ještě dost často přijde a „vyžaduje“ pomazlení, pusinku, objetí.
Vím, že jsi tu dostala čočku, ale opravdu si z toho zkus něco vzít. Ve výsledku z toho můžeš vybruslit s čistým štítem. Jen sama sobě přiznej, že nezvládáš muže s dítětem a podle toho si najdi příštího partnera. Nebo vstupte někam do terapie. Ale upřímně prostě tvého chlapa bych nechtěla. Ano, měl dítě hodně mladý, ano, neměl ideální start, ale už je mu 30!!
@jkra píše:
10 léta se bohužel v cizí garsonce nezabaví
no já také celou dobu nechápu, proč jsou zavření každý druhý víkend v garsonce - teď, když je léto, covidová opatření opadla -
@Anonymní píše:
@werajsik A já si třeba myslím, že hlavní starost o dítě je na straně matky. Vždycky to tak bylo, že matka byla doma s dětmi a otec nosil domů peníze. A opravdu nehledám muže, který by nosil domů peníze a v mezičase ještě vynahrazoval dítěti mateřskou péči. Otec má dítěti nastavovat hranice a ne si nechat skákat po hlavě a běhat jak pejsek, jak si dítě vzpomene a dělat všechno, co mu na očích vidí.Nicméně abych to ještě upřesnila, tak můj partner ode mne nepotřebuje v péči o svoji dceru absolutně nic. Je naprosto soběstačný ve všech směrech. Takže takový matko-otec
ha ha ha, to je hrdina, dokáže se postarat o naprosto soběstačné 10leté dítě
![]()
@Anonymní píše:
Partner už v garsonce bydlel, ale v nevyhovujících podmínkách. Já mám proti němu jednou tak velký byt s velkou spálnou, ale otevřenou. Byt není počítaný pro 3 lidi, kdy jedno z toho ještě bude cizí dítěŘekli jsme si, že když to bude fungovat, najdeme si větší byt, ale teď nevím, jestli by to nebylo stejné i ve větším bytě.Plánovala jsem to tak, že si pořídíme za rok, za dva děti spolu. Rozhodně jsem nechtěla vystrnadit jeho dceru, chtěla jsem, abychom byli všichni dohromady, ale ona chce být jenom s partnerem, neustále chce jeho pozornost a tím neustále myslím tak, že opravdu je schopná za hodinu 100× volat „tati, tati!“ Před nedávnem jsme se s partnerem bavili a on že to bude skvělý, že jeho malá bude mít sourozence, že bude nadšená, že má ráda děti a ráda se o ně stará. Jenže po tom, co teď z ní padá mám pocit, že to nepůjde. Začínají se mi hned honit v hlavě myšlenky, že jak tohle asi dopadne, když malá bude takhle uvázaná na tátu a já do toho přivedu další dítě, který si zase budu chtít nezdravě uvázat já na sebe, abych si nepřipadala pořád „lichá“… Prostě nevím, jak dál
Někde jsem četla, že to může trvat dalších 2-5 let, než si to všechno sedne, ale to se asi dřív z toho zblázním
No asi takhle zakladatelko. Holčinu vidíš ubohé 4dny v měsíci, normálně s ní soupeříš o chlapa-jinak se to nazvat nedá a žárlíš na ní, vyjadřuješ se o ní jako o cizím dítěti a zjevně na ni máš dost slušnou averzi.
Jdi od toho, protože tohle dobře nedopadne ani náhodou a ve Tvém věku opravdu není na místě ztrácet čas.
Navíc o nic nepřijdeš protože chlap, který kašle na vlastní dítě a místo toho, aby zajistil sobě a dceři vlastní vyhovující bydlení se nasáčkuje k partnerce opravdu, ale opravdu není materiál pro kvalitní život.
Proč si asi tak myslíš, že je tak vytřeštěný z toho abys nebyla kvůli jeho dceři nespokojená? Bojí se toho, že ho vyrazíš a on bude muset začít něco dělat.
Odpískej to a jeho dceři a Tobě bude rozhodně lépe. A ten neschopnej lempl ať si klidně ryje d. ržkou v zemi.
No to je taky fakt… Proč něco nepodnikají? Je krásné tak koupaliště, nebo k rybníku, nějakej vejlet sport myslím že už půjdou i kina. Zoo třeba. Nějaký zábavní park. Nemám 10 lety dítě ale určitě je toho spoustu co de dá dělat. A proč s ní nevyrazi sám někam až si ho holka užije a ty budeš mít doma klid.nebo můžeš jít s nima.
Jako dejme tomu večer pustit nějakej Animak když zbyde energie… Ale radši bych si klidně zahrála třeba i karty nějaké společenské hry ( je jich stovky adekvátně k věku dítěte)
Mám 12 letého. to je kolo, bazén, les, hory, knížky, pořád něco. Ale i když je můj, ještě mě pořád chce. Máme na zahradě bazén a třeba celý den blbneme, já jsem večer zralá na postel v 8. Jakmile si jdu číst, už mě zase tahá někam. A nemusí soupeřit s nikým. Takže bych doporučila zabavit.
@stinga píše:
ha ha ha, to je hrdina, dokáže se postarat o naprosto soběstačné 10leté dítě![]()
No hlavně být doma s desetiletým:). A pan, co bydlí u slečny v garsonce, asi moc peněz nenosil…
@Anonymní píše:
@AlexandraB Problém je, že já nemám absolutně problém je nechat spolu o samotě. Naopak jsem ráda, když jsou jenom spolu a nemusím jim dělat jenom publikum. Problém je, že partner to prostě nezládá.Pro něj to je rodinný víkend a rodina má být o tyhle víkendy pohromadě. Já když si chci udělat svůj program, tak on je z toho na prášky, že kdykoliv můžu, tak uteču
bych řekla, že chlap bez nové partnerky nic podnikat nechce.
Což má má za následek ještě větší fixaci té holky na tatínka. Proto i ty řeči o novém dítěti. Už teď ta holka má pocit, že nová paní je tatínkovi milejší, než ona ![]()
@Anonymní píše:
@AlexandraB Problém je, že já nemám absolutně problém je nechat spolu o samotě. Naopak jsem ráda, když jsou jenom spolu a nemusím jim dělat jenom publikum. Problém je, že partner to prostě nezládá. Pro něj to je rodinný víkend a rodina má být o tyhle víkendy pohromadě. Já když si chci udělat svůj program, tak on je z toho na prášky, že kdykoliv můžu, tak uteču
A když tak nad tím přemýšlím. Co konkrétně tvůj partner nezvládá? Z čeho přesně se hroutí?? Jenom z přítomnosti jeho dcery (bez tebe)?? No to mu dobré PR už vůbec nedělá, jestli se hroutí z toho, že by měl čas trávit JEN se svou dcerou.. ![]()
A za další. Holčina byla u vás 4×. Z toho napoprvé to bylo v pohodě. Takže 3× s problémy. A kolikrát z toho jsi měla vlastní program? Jednou? Nebo dokonce vůbec a chlap se hroutí jen z představy, že bude s vlastním dítětem sám??
No to je matko-otec jak noha
![]()