Pas pro roční dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16837
7.9.11 09:20

zas tak složité to není pokud máš v místě bydliště matriku tak zajdi tam a oni ti to pak poslou domů to osvědčení(pokud na to teda nespěcháš)no a pak už jen vyřídíš pas kde ti prcka i vyfotí.když jsem se dívala na netu tak nikde nepíšou že by se potřeboval rodný list babiček a dědečků, tak nevím kdo to určuje že někde to chtějí a někde né.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
7.9.11 09:21

Tohle mám doma napsané na papíru od úřadu, co je potřeba k vyřízení toho osvědčení:

Doklady potřebné k vyřízení osvědčení o státním občanství čr nezletilého dítěte:

1. rodný list nezletilého
  2. oddací list rodičů (v případě že jsou narozeni po 1.1.1954, je-li oddací list vydán po 1.7.2001 je nutné dále předložit rodné listy rodičů nebo rodný list jednoho z rodičů)
  3. rodné listy rodičů (pouze v případě že není předložen oddací list a oby rodiče jsou narozeni po 1.1.1954) nebo rodný list jednoho z rodičů, je-li tento narozen do 31.12.1954 na českém území
  4. OP zákonného zástupce
  5. správní poplatek

Z toho mi vyplývá že se jedná pouze o rodiče dítěte a ne o rodiče rodičů dítěte

• Citovat
  • Upravit
16837
7.9.11 09:24

aby pak nechtěli ještě RL od praprarodičů. :mrgreen: taky mi to příjde divné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5570
7.9.11 09:28

http://www.brno.cz/…vi-a-matrik/

tady pro Brno pisou:
K žádosti o vydání osvědčení pro dítě je třeba doložit:

• rodný list dítěte,
  • oddací list rodičů vydaný před 1. 7. 2001 nebo rodné listy rodičů,
  • oddací list prarodičů nebo jejich rodné listy, pokud jsou narozeni po 1. 1. 1954,
  • doklad totožnosti rodiče,
  • popř. další doklady nezbytné k posouzení státního občanství.

z toho mi plynou i rodne listy prarodicu 8-o nebo blbe ctu??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4244
7.9.11 09:34
Haninac píše:

tady pro Brno pisou:

• rodný list dítěte,
  • oddací list prarodičů nebo jejich rodné listy, pokud jsou narozeni po 1. 1. 1954,
z toho mi plynou i rodne listy prarodicu 8-o nebo blbe ctu??

Rodič jsi snad ty a ne tvojí rodiče. Já volala na náš úřad a řekli mi, že jen oddací list, který nemáme, rodné listy rodičů (jako nás) a rodný list prcka a občanku svojí =)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5570
7.9.11 09:34

holky, ted jsem volala namatriku a je v tom bordel. Pokud mate rodice narozeny po 1.1. 1954, tak je po vas pry muzou chtit… kdyz jsem ji rekla, ze nebudu svyho otce nikde nahanet , ze nejsme zrovna ve styku, tak pry je mit nemusim a oni si to potrebne dohledaji sami 8-o 8-o
takze bych se hadala a potreba pro osvedceni o statnim obcanstvi ditete jsou jen rodne listy rodicu, vas OP, rodny list ditete.
pripadne teda oddaci list

Příspěvek upraven 07.09.11 v 09:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5570
7.9.11 09:35
Trolíci píše:
Haninac píše:

tady pro Brno pisou:

• rodný list dítěte,
z toho mi plynou i rodne listy prarodicu 8-o nebo blbe ctu??
Rodič jsi snad ty a ne tvojí rodiče. Já volala na náš úřad a řekli mi, že jen oddací list, který nemáme, rodné listy rodičů (jako nás) a rodný list prcka a občanku svojí =)

:palec: v brne je pani nejaka zmatena :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4244
7.9.11 09:35
Haninac píše:
holky, ted jsem volala namatriku a je v tom bordel. Pokud mate rodice narozeny po 1.1. 1954, tak je po vas pry muzou chtit… kdyz jsem ji rekla, ze nebudu svyho otce nikde nahanet , ze nejsme zrovna ve styku, tak pry je mit nemusim a oni si to potrebne dohledaji sami 8-o 8-o
takze bych se hadala a potreba pro osvedceni o statnim obcanstvi ditete jsou jen rodne listy rodicu, vas OP, rodny list ditete.

JJ tak přesně tyto doklady mi řekla u nás na úřadě taky =) tak hodně štěstí při vyřizování =)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
7.9.11 09:41

v každém případě to udělej letos, od ledna by to mělo být o dost dražší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4244
7.9.11 09:43

Děkuji za info, zítra jdu na matriku a hned jak to příjde tak na magistrát =) už jsem si to všechno obvolala, takže už všechno vím, snad =)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
7.9.11 10:06

No my prave jsme z Brna a mame vsecky rodice narozeny az po r.1954 takze to po nas chteli :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
7.9.11 12:30

Hannic - asi každý úřad má něco jinýho, to co jsem psala já, tak tam není zmínka o prarodičích jen o rodičích.

My máme jak tchány tak moje rodiče všechny po 1954, a opravdu se s nima budu hádat do krve. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Lenka76
7.9.11 14:58

teda to je mazec.opravdu je to vsude jine co se tyce tech rodnych listu prarodicu. My jsme byli pro to osvedceni o narodnosti v Usti nad Labem,a tam po nas chteli jenom nase rodny listy,maly a myslim i ten oddaci list.ale nic od rodicu jsem nemusela mit. Taky mi rikala pani,at si to osvedceni schovam,kvuli obcanskymu prukazu pro malou do budoucna… :nevim: tak to bude asi potom taky potreba.cert vi.

• Citovat
  • Upravit
4244
11.9.11 19:56

Tak nakonec po mě chtěla jen občanku, a rodný list malého a na naše jen zběžně koukla toť vše =) vzala si stovku a osvědčení máme čekat za tři týdny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26890
20.9.11 08:04

Ahoj, nevite prosim, jestli se da udelat nejak zrychlene?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí