Jak trénovat pasení koníčků

Napsat příspěvek
Velikost písma:
381
2.4.10 00:31

Ja jsem maleho pokladala na brisko,cetla vse mozne jak jim pomoci,tzn.prekrizit nozku,chytit rucku a sup,ale maleho to nebavilo,pak zacal sam valet sudy asi ve 4.mesici,pak zase prestal a na brisku vydrzi nejdele 10min.proste ho to neba,predtim jsme poctive cvicili,ale k nicemu to nevedlo,taky jsem z toho nestastna,ale proste kdyz ho to nebavi a vzteka se pak breci,tak to nema smysl,obcas chce sam a i popoleze,ale kdyz nema naladu,tak nic :nevim: ,jenze my uz mame pul roku,ja uz mam nachystanou zidlicku :mrgreen: zatim na prd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
2.4.10 09:45

My nic nikdy necvičili.Ono to přijde.Malá začal pást krásné koníčky ve 3.měsících a od 2.měsíců se mi přetáčala ze zádíček na bříško. Každý prcek je jiný a nemá to cenu to nějak uspěchat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SasankaB
5.4.14 16:17

Ahoj holky, prosím vás nemáte nějaký odkaz na video, nebo fotku jak správně má vypadat miminko při pasení koníčků? Jak má mít ruce atd. Malé bude za 14 dní 3 měsíce, předloktí má na podložce a lokty má asi tak zároven s rameny. Pěstičky má rovně a né pod bradou. Takže vlastně nevím jak to má být.

• Citovat
  • Upravit
20155
5.4.14 16:43

@SasankaB Takhle začínaly obě mé děti a motoricky byly docela napřed - přitom (možná právě proto, že) jsem jsem s nimi nikdy nijak necvičila a i příbuzní měli striktní zákaz je nějak „popohánět“..
Oni to zkouší, ale podstatné je, že na každou motorickou dovednost musí mít nejdříve patřičně „narostlé“ svaly - bez nich to pak táhne kostra a to je vstupenka k velice závažným problémům do budoucna.. Takže proto není dobré je postrkovat.. Nech mimi být, ono si samo poradí..
Pediatr nám doporučoval akorát pokládat ho bříškem na takový ten ohromný gymnastický nafukovací míč - a jemně s ním pohybovat, aby dítě sice leželo, ale tou změnou těžiště bylo nuceno zapojovat svaly, aby „nespadlo“ (samozřejmě ho přidržuješ, ale reflexy jsou reflexy a dítě tak intuitivně posiluje).. A taky jsme při koupání od dvou měsíců plavali ve vaně, taky dobrá věc na rozvoj různých svalových skupin.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
5.4.14 17:00

To plavani pri koupani me zajima… :-) da se o tim nekde neco najit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
5.4.14 17:00

Muzes prosim popsat, jak jste plavali? V napustene vane briskem dolu, v podstate jako kdyz ucis nekoho klasicky plavat prsa? Docela bych to vyzkousela, ale bojim se, abych mlade neutopila :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
5.4.14 17:34

@minkar presne… taky me zajima :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
5.4.14 17:41

@tlucis @minkar lehla jsem si do vany, opřela se zády/hlavou o zadní stěnu, pokrčila nohy a napustilla vodu tak, aby mi sahala cca k podbřišku. Mimino jsem si položila tak, že bradičkou mi klepal cca právě někde kolem podbřišku/pupíku, a pod ručičkami jsem ho svírala mezi stehny.. Díky tomu jsem měla volné ruce, a když mu už spadla hlava, tak se nenalokal vody, max. si omočil pusinku v pár kapkách na břiše.. takhle jsme se spolu zpočátku „koupali“ a postupně jsem ho pak už držela občas jen za ručičky a tak - to uvidíte, jak po určité době to mímo získává jistotu, vodu miluje a pouští se do odvážnějších akcí, jak roste :D
U nás totiž ještě bylo to, že první kluk se bál, když jsem ho dala do vaničky na záda, takže zpočátku jsem mila jen v umyvadle a takhle ve vaně.. Přišlo mi to bezpečnější, než být venku a držet ho rukou pod bříškem - toho bych se bála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
5.4.14 17:42

No a když už se mu to nelíbilo, tak si mohl lehnout mně na břicho a odpočívat.. to se dá taky pak trochu dopustit voda, aby byl aspoň odspodu v teple..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1223
5.4.14 17:52

@Sluka No právě, nebyla mimču zima? Já si nedokážu představit nechat miminko takle „plavat“, to ti poradil pediatr?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
5.4.14 17:59
@Sluka píše:
@tlucis @minkar lehla jsem si do vany, opřela se zády/hlavou o zadní stěnu, pokrčila nohy a napustilla vodu tak, aby mi sahala cca k podbřišku. Mimino jsem si položila tak, že bradičkou mi klepal cca právě někde kolem podbřišku/pupíku, a pod ručičkami jsem ho svírala mezi stehny.. Díky tomu jsem měla volné ruce, a když mu už spadla hlava, tak se nenalokal vody, max. si omočil pusinku v pár kapkách na břiše.. takhle jsme se spolu zpočátku „koupali“ a postupně jsem ho pak už držela občas jen za ručičky a tak - to uvidíte, jak po určité době to mímo získává jistotu, vodu miluje a pouští se do odvážnějších akcí, jak roste :D
U nás totiž ještě bylo to, že první kluk se bál, když jsem ho dala do vaničky na záda, takže zpočátku jsem mila jen v umyvadle a takhle ve vaně.. Přišlo mi to bezpečnější, než být venku a držet ho rukou pod bříškem - toho bych se bála.
@Sluka. Diky :-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
5.4.14 18:33
@LenďuleB píše:
@Sluka No právě, nebyla mimču zima? Já si nedokážu představit nechat miminko takle „plavat“, to ti poradil pediatr?

Neporadil mi to nikdo. Když je mezi nohama, byli ponořeni po hrudníček.. Když si chtěli odpočinout na pár minut, tak leželi na břiše a většinou se kojili, dokud byli teplí, tak jsem neřešila, když mi přišlo, že chlladnou, tak jsem dopustila vodu.. Tohle vše se dá velmi dobře regulovat právě tím, že tam jsem s mimi a má prakticky volné ruce.. Můžu si taky sednout a držet ho v náručí, nebo ho držet na té ruce pod bříškem, ale jsem tam s ním..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
5.4.14 18:36

Mně se akorát na tom držení pod bříškem nelíbilo to, že mám už jednu ruku zasekanou a přitom ta mimi v určitém věku ještě nevydrží hlavičku moc dlouho držet.. přišlo mi to nebezpečnější, než když skoro v poloze „stojmo“ jsem je měla mezi stehny a maximálně mi bradou břinkly do klína.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
6.4.14 06:55
@SasankaB píše:
Ahoj holky, prosím vás nemáte nějaký odkaz na video, nebo fotku jak správně má vypadat miminko při pasení koníčků? Jak má mít ruce atd. Malé bude za 14 dní 3 měsíce, předloktí má na podložce a lokty má asi tak zároven s rameny. Pěstičky má rovně a né pod bradou. Takže vlastně nevím jak to má být.

ja myslim, ze to tak presne ma byt. akorat pesticky by mely byt rozdelane, to prijde. zavidim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
783
13.7.16 09:44

Obnovuji - prosím, nemáte někdo video, jak správně by mělo dítě pást, příp. jak mu pomoci s nácvikem? Už si to bohužel nepamatuju přesně, jak nám to na RHB ukazovali u prvního dítěte. Druhé má 2,5m a vypadá to podobně beznadějně:-/, tak si chci tentokrát dát pozor. Na břiše se jí vůbec nelíbí, buď hned ječí nebo dá prostě hlavu na bok a raději usne. Ruce vůbec nechce držet pod sebou, je celkově hodně mrskací, takže okamžitě ruce od sebe. Snažím se jí aspoň párkrát denně dát na břicho (buď mi hned usne) nebo ji držím chvíli ruce - mají se dávat vodorovně s tělem/ramenem nebo předloktí šikmo dopředu pod tělo? Bez držení okamžitě vystřelí ruce pryč a padá. Tak si říkám, jak jinak jí trochu procvičit ty svaly - jak přesně dáváte na ten velký balon?
Je mi jasné, že každé dítě je jiné, ale občas se mu musí trošku pomoct ve správném vývoji, tentokrát bych to ráda zvládla i bez RHB a vojtovky.. Díky moc za tipy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí