Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dík snad to tak bude všechno v pohodě
od včerejška jsem uplně mimo a pořád na to musim myslet..musim se vzchopit a být silná už kvuli malé..budu si říkat, že to dobře dopadne, že je normální a že to dožene a vyšetření budou v poho.Na první cvičení jdeme hned v pondělí, tak se na to psychicky připravím
a byli jste taky třeba na očním??
Na očním jsme nebyli, ale za to na ušním. To víš, že všechno bude v pořádku. Ale to cvičení je fakt hustý. Oni říkají, že je to nebolí, ale je jim to nepříjemné. Tak nám to nedalo a ty body jsme si doma zmáčkli a nás to docela bolelo, třeba jsme to zmáčkli moc nevím. Já jsem věděla, že malá hlavičku zvedá, ale vždycky, když jsme přišly k doktorce tak se na ní usmála a tím to taky končilo, hlavičku nezvedla, proto nám dala doporučení na tu vojtovu metodu. Já jsem na to moc neměla, když mi malá řvala jak protržená, to byl taky jeden z důvodů proč jsme přestaly cvičit, a další důvody byly, že si přitom vyřvala telopu a to při jejím současném stavu nesmí mít, tak nám pan primář na dětském řekl, v žádném případě necvičit
Neblázni, nic jsi nezanedbala, moje nejstarší dcera, plavala, nechtěla zvedat hlavu vůbec, ryla nosem do podložky, a nemá žádné vady.Je jí 21,nemá potíže ani s páteří, ušima, či očima. Tenkrát se to tolik neřešilo a tak nikam neposílali. Proto jsem s malým odmítla vyšetření, protože proti segře byl ještě šikula.
Chudáci malí, za nás to nebylo, nepamatuju..z naší rodiny a i z manželovi, čím to jenom je…mě štve, že napsal do zprávy doktor ušní boltce níž a čelo vyšší a stigmata očí..vůl..a že chce vidět manželovu fotku, jestli je to genem. Škoda, že se mnou nebyl, protože by viděl, že je malá celá jeho kopie a že je to genama..mám krásnou zdravou holčičku co není nemocná jinak…jen zacvičit ![]()
Já bych jim taky nejradši řekla at jdou s těma vyšetřeníma někam, jen tím nervujou lidi, stejně tak jak v těhotenství a návštěvama pro Genet…taky nervovali a taky bylo vše vpořádku
Všechny vyšetření budou v pohodě, my jsme ohledně pasení koníčku dopadly na všech vyšetřeních v pořádku. Já teda říkám za sebe, že jsem tu vojtovku necvičila, jestliže víš, že jí zvedá a že dává akorát špatně ruce, tak jí dávej na bříško častěji a ty ručičky jí dávej jako pod sebe. Tu vojtovku zkusit můžeš, za to nic nedáš. Takhle já znám lidi, co si jí chválí, že děti přitom udělaly pokroky. Ta vojtovka se cvičí asi 5× denně, takže náročné časově. Ale jen se opravdu obrň, protože prcek bude opravdu plakat, ty sestřičky jsou na zvyklé, ta naše je fakt drsná, ta se s těma dětma nemaže
Šmarjá, to bych asi doktora hnala, kdyby mi tam něco mlel o uších. To víš, je to na tobě, ale já bych vojtovku byla ochotná cvičit, jen z opravdu těžkým nedonošencem. Tady právě, taky hnali kde koho, a mezi dětmi co to cvičili a necvičili, kolem dvou let tedy rozdíl nevidím.
Manžel na to řekl, ještě že jsme na tu vojtovku nešli. Mladej chodí od deseti měsíců a jak škodil
kdyby jsme cvičili, tak tady dělal boro už v osmi měsících.
Ta co nás obědnávala na té rehabce vypadala fakt mile…tak snad bude něžná nebo jí uškrtim.
Myslíš, že kdybych ho s tim poslala do háje tak by to nehnal nikam? já jsem taková, že co mi řeknou tak musim… a když řeknu, že nepudu tak to nikde rozmazávat nebudou??
Já jsem to s mojí doktorkou moc neprobírala, stačilo mi, když si si vyřvala teplotu. Což není moc standartní, tak jsem přestala cvičit. Nevím, co by se stalo, kdyby jsi doktora poslala do háje, jestli by jsi mu to nemusela podepsat, že to odmítáš. Já být tebou, tak bych to normálně vzala, objednala se a zkusila to. Potom bych teprve argumentovala, proč necvičit. Jediná nepříznivá věc je, že se přitom pláče a může u toho být i teplota. Ale co znám lidi, tak dětem to pomohlo. Říkám, u nás je problém, že malá nemůže mít teplotu, protože u ní hrozí, že by mohla mít infekci a museli by jsme zase do nemocnice
Nestalo by se nic, kdyby si ho poslala do háje. Ani mu nemusíš nic podepisovat.Na ty vyšetření jdi, at si nic nevyčítáš, ale ber to z rezervou. Mně taky vždycky vyplašili, tak jsem z holkama lítala na zubní, oční, apod a nikde nic neobjevili.Dnes už budu usuzovat podle svého instinktu ![]()
Obědnaná už jsem..,no tak to absolvuju a uvidíme..nějak se mi i ted trochu ulevilo, aspon si pokecat o tom..díky
Tak uvidíme jak to v pondělí proběhne… dám vědět. hlavně že na to sono jdeme zrovínka ten den co máme vítání občánků..sice nevím v kolik, ale snad se to mine.
Jasný, pak se ozvi jak jste dopadli
A hlavně se nenervuj. Já se málem zbláznila, s holkou ve třetí třídě, učitelka z ní udělala pomalu jedince neschopného samostatného žití, nakonec jsem jí přeřadila do jiné školy a bylo najednou vše ok. Dneska je na střední škole, a nemá problém. Vím, že v daném okamžiku je z toho člověk pomalu na hlavu a po letech se tomu můžu jen smát.