Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Pást koníky by měl tak až ve třetím měsíci, ale zkoušej to, bude si posilovat svaly.
Určitě zkoušej dál. Naše malá koníky pase asi od půlky druhého měsíce. Přesto jsme byly i na rehabce a tam nám fyzioterapeutka řekla, že všechno je v normě, ale že máme na bříško dávat i 5× denně - třeba jen na minutku, dvě. Posilovat obě strany krku - tzn. při přetáčení na bříško a z něj zase zpátky vystřídat obě strany. Tak se snažím dodrzovat radu, ne každý den nám to tolikrát vyjde.
Plus říkala, že maminky často na bříško nechtějí dávat, protoze dítku se to nelíbí a brečí. Ale to prý holt se musí přemoci a dítko dávat - je to hodně důležité, protože všechno další mají dělat dítka z bříška a když toto se zanedbá, tak je to pak těžké. To slova naší fyzioterapeutky.
náš malej pase už od 3 týdnů, chce to ho něčím zabavit, náš miluje telku a tak vydrží mít hlavičku nahoře dlooouho, už se i vzpírá na ručičkách
Magnificata píše:
Pást koníky by měl tak až ve třetím měsíci, ale zkoušej to, bude si posilovat svaly.
Určitě bych trénovala,ale ve 2 měsících nemůžeš chtít po mimču zázraky.To přijde samo,každé mimi je jiné.
Mimochodem naše „byla nucena“ na bříško už v porodnici. Když mi sestřička ukazovala koupání, tak říkala, že každý den před koupáním nebo po něm dát malou na bříško - ikdyby na chvilku. Proste trénujeme od narození. O pasení se teda takhle brzo nedalo mluvit
Ale trénujeme od mala.
Miriska píše:
Mimochodem naše „byla nucena“ na bříško už v porodnici. Když mi sestřička ukazovala koupání, tak říkala, že každý den před koupáním nebo po něm dát malou na bříško - ikdyby na chvilku. Proste trénujeme od narození. O pasení se teda takhle brzo nedalo mluvitAle trénujeme od mala.
naše první dítko páslo ukázkově v měsíci a druhé do 3 měsíců nezvedlo hlavu, po 3tím měsíci z ničeho nic zvedl, takže mu dej čas a trénujte ![]()
Tak ho nenuť a zkus to znovu za pár dní, třeba už ho to bude bavit. ![]()
ahoj, malá dělala přesně to samé a jak už holky psaly, naučila se to až když jsem si jí začala pokládat vleže na svoje bříško, to se jí líbilo, dělala jsem na ni opičky, takže hlavu zvedla a smála se na mě
teď už to celkem zvládá i na normální podložce…ale každý miminko je jiný…uvidíš, že možná za pár dní bude pást jako divej…rozhodně se tím nestresuj ![]()
Gabrielaaa píše:
to je blbost, náš pediatr nám to naordinoval hned druhý den co jsme přišli z porodky, taky teď pase rád..
Magnificata píše:
Já jsem to tak nemyslela, myslela jsem, že se má cvičit v pasení klidně od narození. Ale klidně až ve třech měsících už by to měl umět s přehledem.
ahoj, kazde mimco to ma jinak, starsi dcerka zacala past taky pozdeji a mladsi uz pasla krasne zhruba od tech 2 mesicu a na brisku se ji vylozene libi.
Malému se na bříšku teda líbilo od narození, ale ještě víc se mu líbilo, když jsme ho drželi na předloktí ruky. Prostě poloha na tygříka, ale s tím, že hlavičku měl ve vzduchu a držet ji v podstatě musel. Líbil se mu ten rozhled. Tak možná to vyzkoušet napřed takhle?
Každopádně to chce mít sílu v rukách…
![]()
naše málá je teda šikulka už ve 3týdnech pěkně pase:) a drží hlavičku pár sekund
karin voneichler píše:
naše málá je teda šikulka už ve 3týdnech pěkně pase:) a drží hlavičku pár sekund
Ve třech týdnech?
To by mě zajímalo, co bude dělat ve třech měsících.. ![]()