Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
my taky nepásly ve 3 měsících ani náhodou
tenkrát sem se šíleně stresovala, bylo mi to prd platný, malýho sem jen uložila na bříško a řééév
kolem 4 měsíce začínal a ve 4,5konečně pás,ale nikdo to neřešil, bylo mi řečeno, že některý děti nemají rádi polohu na bříšku…neboj, ono se to tvoje miminko naučí, dej mu čas ![]()
my taky nepásly ve 3 měsících ani náhodou
tenkrát sem se šíleně stresovala, bylo mi to prd platný, malýho sem jen uložila na bříško a řééév
kolem 4 měsíce začínal a ve 4,5konečně pás,ale nikdo to neřešil, bylo mi řečeno, že některý děti nemají rádi polohu na bříšku…neboj, ono se to tvoje miminko naučí, dej mu čas ![]()
Moje malá pásla v 5-ti týdnech a to je o měsíc dřív narozená, jestli budete cvičit Vojtu tak se toho vůbec neboj, je tu spousta diskuzí o tom, ale fakt pomáhá, takže se neboj a myslim že je lepší když má o vás Dr. strach než aby něco zanedbala a pak si to děcko neslo celý život, takže lepší cvičení než mučení ![]()
Ahoj. Také nám budou za nedlouho 3 měsíce a malá nepase
Pěstičky má také sevřené. Tak jsem zvědavá, jak to dopadne, zda nás Dr. někam pošle a budem cvičit.
Nám jsou dnes přesně tři měsíce a cvičíme přesně dva dny i bez nějakých doktorů nebo Vojtovi metody.
Monynka píše:
Nám jsou dnes přesně tři měsíce a cvičíme přesně dva dny i bez nějakých doktorů nebo Vojtovi metody.
A takhle pase? No to je krása, buď ráda, je to šikula ![]()
Malá pase asi od měsíce a půl, ale to jí ještě moc nešlo. Každé dítko je jiné a individuální.
mám taky pásla koně, něco málo po měsíci a ve dvou už džela hlavičku krásně. Je pravda že každé mimi je jiné
Ahoj, nám doktorka hned v první poradně ukázala, že máme mimčo položit na bříško a jemně hladit po zádech (po páteři), prý se tak trénují na pozdější pasení
dělali jsme vždy 1× denně a malej pase od konce 8. týdne - sice to není úplně 100%ní, záleží, jak je naladěn ![]()
Možná by to šlo zkoušet i u staršího mimča
třeba víckrát za den … Držíme palce ![]()
ahojky.malý má 2 měsíce a nechce pást koníky,jakmile ho dám na bříško,2krát zvedne hlavičku,a pak si ruce dá vedle sebe a leží,za chvilku začne brečet.na bříško ho dávám často.
A co chces vedet? Je jeste malej, pokud se ti neco nezda, bez za doktorkou a zeptej se ji
Tady ti nikdo neporadi, kazde dite to ma jinak.
dej mu čas…chce to trénovat…sárince se taky na bříšku nelíbilo…ale když byla na břišku na mě nebo na ntatínkovi tak vydržela strašně dlouho koukat…časem si zvykla i na břiško kdekoliv jinde…
Dělej to tak dál, on se vytrénuje. Můžešt zkusit lehce masírovat záda - přejíždět od ramínek až k zadečku (jako písmeno V), to pomáhá posílit zvedače hlavy. Ale určitě má ještě čas.
Mě malej začal pást až těstě před 4.měsícem.
tak buď v klidu a dál trénuj - času má dost. ![]()