Pasení koníků

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7240
20.1.12 15:58
karin voneichler píše:
naše málá je teda šikulka už ve 3týdnech pěkně pase:) a drží hlavičku pár sekund

Ve třech týdnech? 8o To by mě zajímalo, co bude dělat ve třech měsících.. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.1.12 16:11

no to mě taky:) je strašně šikovná jen doufám že nebude jak chlapeček od známé9měsícu a chodil :oops: už po svých..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2819
27.1.12 17:10

malá má taky teď čerstvě 2 měsíce a pase trošičku, na chvíli ji zvedne, kouká, potom si lehne a začne plakat, na břichu se ji moc nelíbí ale nechávam ji teda chvíli trápit a to samé po koupání. Sice řve jak ďas ale masíruju jí jakoby páteř a to ji taky nutí tu hloavinku zvedat, takže ji dávám čas, každé mimi je fakt jiné, hlavně se tím nestresuj - není dobré miminka srovnávat s jinými, kamarádka to tak hodně dělala a potom se ji to odneslo na psychice jak byla na dně z toho, že její malý není tak šikovný jako ostatní děti jeho věku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
23.2.12 14:37

Ahoj, máme teď taky možná problém s pasením. My jsme malou na bříško nedávali skoro vůbec, protože nám to bohužel nikdo neřekl. Až v 7 týdnech jsme šli na neurologické vyšetření a tam mi doktorka řekla, že malá má být na bříšku aspoň 20 minut po každém kojení a jinak na zádech, že má trošku nakřivo páteř :-(. Jsem strašně naštvaná na doktory i sebe, že jsme to v začátcích zanedbali.

Chci se zeptat, jak dlouho by měla asi v 8 týdnech tu hlavičku udržet nahoře? Protože ona se snaží jí zvedat a trošku jí i zvedne, ale rozhodně jí tam dlouho neudrří. Ach jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
24.2.12 08:52

moje první dcerka na bříšku taky moc nebyla,protože zase pořád blinkala,takže jsme taky skončili na neurologii a museli cvičit vojtovu metodu.Nevím jak dlouho by jí měla udržet ale myslím,že ta chvilka pro začátek stačí,jen jí dávej co nejvíce na to bříško.Malý už naštěstí pase krásně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
24.2.12 17:10

Tina b:
davam maleho na bříško taky od narození nepravidelně. Od 6 týdnů, každý den aspoň na chvilku. Jinak jsem četla, že hlavičku v 8 týdnech udrží jen na pár sekund. Pak až v těch 3 měsících je schopno miminko udržet nějakou minutu a dýl. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
25.2.12 19:58

Díky moc, uklidnila jsi mě. Tak snad to bude ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
1.3.12 11:22

Tak nevím když to tady tak čtu, jestli to pediatři trochu moc nehrotí. Mám asi zlatou doktorku, ve 3 m žádný pasení koníků nekontrolovala ani se neptala (a to malej pase od 6 týdnů), já jsem se na to zeptala a ona mávla rukou a zeptala se, jestli jsem potkala někoho kdo v dospělosti nechodí, protože nepásl ve 3 měsících. Tak jsme se zasmály. Řekla mi že na něm vidí že je ok a pozná to z jeho reakcí, že nepotřebuje nic zkoušet podle tabulek. Jsem za ni fakt ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jakal
9.3.12 22:52

Ahoj maminky, moje holčička se narodila o 2 měsíce dřív, takže ač jí teď bude 5m v přepočtu jí budou 3m. Hodně brzy začala držet hlavičku a i tělíčko drží vzpříma, Ze začátku jí poloha na bříšku a trénování pasení koníčků vůbec nevadilo, ale pak jí to taky začalo vadit a teď když jí dám na bříško má úplně hysterické záchvaty- udělá „letadlo“ a spíše mi příde že se chce plazit, jak se odstrkuje nohama, a teď mi také doktorka vynadala že jí to nejde :zed: akorát mě tim pěkně rozhodila. :,( Příští týden jdeme do poradny pro předčesně narozené děti, tak jsem zvědavá co mi řeknou.
Dnes jsme se začali přetáčet na bok tak mám radost :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
Hellena 84
11.5.12 10:43

Pasení

Ahojky já mám stejnej problém vůbec nechce pást trošku zvedá hlavičku ale spíš zvedá prdýlku a prohejbáse doktorka jí zkoušela i za ručičky zvedat jestli zvedne trošku hlavičku a nic zase jen zadeček a dělala prostě most ale nic divného se jí nezdálo jen mám trénovat ale ona proste verunka (3m) nechce vypadá jako malá žabička a spíš mi příjde jakoby plavala prsa než pásla koníčky :D

• Citovat
  • Upravit
11.5.12 11:39
@Hellena 84 píše:
Ahojky já mám stejnej problém vůbec nechce pást trošku zvedá hlavičku ale spíš zvedá prdýlku a prohejbáse doktorka jí zkoušela i za ručičky zvedat jestli zvedne trošku hlavičku a nic zase jen zadeček a dělala prostě most ale nic divného se jí nezdálo jen mám trénovat ale ona proste verunka (3m) nechce vypadá jako malá žabička a spíš mi příjde jakoby plavala prsa než pásla koníčky :D

Já myslela že to zvědání za ručičky zkouší nějaký reflex, protože nám to dělali doktoři v porodnici při každé vizitě. A novorozenec přeci hlavu nedrží 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hellena 84
11.5.12 12:22

no oni už jí jsou tři měsíce a chtěla poní aby jí trošku zvedla no a pak jí dala na bříško a placka :( :(

• Citovat
  • Upravit
Hellena 84
11.5.12 12:22

no oni už jí jsou tři měsíce a chtěla poní aby jí trošku zvedla no a pak jí dala na bříško a placka :( :(

• Citovat
  • Upravit
Hellena 84
11.5.12 12:23

• Citovat
  • Upravit
11.5.12 12:51

tak to s ní trošku trénuj, třeba na hračky nebo zajímavé předměty, ať trošku posílí ty svali ;) já nejsem teda zastáncem že dítě musí všechno umět přesně na den jak to je v tabulkách. Prostě se to naučí o chvilku později no :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí