Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
karin voneichler píše:
naše málá je teda šikulka už ve 3týdnech pěkně pase:) a drží hlavičku pár sekund
Ve třech týdnech?
To by mě zajímalo, co bude dělat ve třech měsících.. ![]()
no to mě taky:) je strašně šikovná jen doufám že nebude jak chlapeček od známé9měsícu a chodil
už po svých..
malá má taky teď čerstvě 2 měsíce a pase trošičku, na chvíli ji zvedne, kouká, potom si lehne a začne plakat, na břichu se ji moc nelíbí ale nechávam ji teda chvíli trápit a to samé po koupání. Sice řve jak ďas ale masíruju jí jakoby páteř a to ji taky nutí tu hloavinku zvedat, takže ji dávám čas, každé mimi je fakt jiné, hlavně se tím nestresuj - není dobré miminka srovnávat s jinými, kamarádka to tak hodně dělala a potom se ji to odneslo na psychice jak byla na dně z toho, že její malý není tak šikovný jako ostatní děti jeho věku
Ahoj, máme teď taky možná problém s pasením. My jsme malou na bříško nedávali skoro vůbec, protože nám to bohužel nikdo neřekl. Až v 7 týdnech jsme šli na neurologické vyšetření a tam mi doktorka řekla, že malá má být na bříšku aspoň 20 minut po každém kojení a jinak na zádech, že má trošku nakřivo páteř
. Jsem strašně naštvaná na doktory i sebe, že jsme to v začátcích zanedbali.
Chci se zeptat, jak dlouho by měla asi v 8 týdnech tu hlavičku udržet nahoře? Protože ona se snaží jí zvedat a trošku jí i zvedne, ale rozhodně jí tam dlouho neudrří. Ach jo.
moje první dcerka na bříšku taky moc nebyla,protože zase pořád blinkala,takže jsme taky skončili na neurologii a museli cvičit vojtovu metodu.Nevím jak dlouho by jí měla udržet ale myslím,že ta chvilka pro začátek stačí,jen jí dávej co nejvíce na to bříško.Malý už naštěstí pase krásně
Tina b:
davam maleho na bříško taky od narození nepravidelně. Od 6 týdnů, každý den aspoň na chvilku. Jinak jsem četla, že hlavičku v 8 týdnech udrží jen na pár sekund. Pak až v těch 3 měsících je schopno miminko udržet nějakou minutu a dýl. ![]()
Tak nevím když to tady tak čtu, jestli to pediatři trochu moc nehrotí. Mám asi zlatou doktorku, ve 3 m žádný pasení koníků nekontrolovala ani se neptala (a to malej pase od 6 týdnů), já jsem se na to zeptala a ona mávla rukou a zeptala se, jestli jsem potkala někoho kdo v dospělosti nechodí, protože nepásl ve 3 měsících. Tak jsme se zasmály. Řekla mi že na něm vidí že je ok a pozná to z jeho reakcí, že nepotřebuje nic zkoušet podle tabulek. Jsem za ni fakt ráda.
Ahoj maminky, moje holčička se narodila o 2 měsíce dřív, takže ač jí teď bude 5m v přepočtu jí budou 3m. Hodně brzy začala držet hlavičku a i tělíčko drží vzpříma, Ze začátku jí poloha na bříšku a trénování pasení koníčků vůbec nevadilo, ale pak jí to taky začalo vadit a teď když jí dám na bříško má úplně hysterické záchvaty- udělá „letadlo“ a spíše mi příde že se chce plazit, jak se odstrkuje nohama, a teď mi také doktorka vynadala že jí to nejde
akorát mě tim pěkně rozhodila.
Příští týden jdeme do poradny pro předčesně narozené děti, tak jsem zvědavá co mi řeknou.
Dnes jsme se začali přetáčet na bok tak mám radost ![]()
Ahojky já mám stejnej problém vůbec nechce pást trošku zvedá hlavičku ale spíš zvedá prdýlku a prohejbáse doktorka jí zkoušela i za ručičky zvedat jestli zvedne trošku hlavičku a nic zase jen zadeček a dělala prostě most ale nic divného se jí nezdálo jen mám trénovat ale ona proste verunka (3m) nechce vypadá jako malá žabička a spíš mi příjde jakoby plavala prsa než pásla koníčky ![]()
@Hellena 84 píše:
Ahojky já mám stejnej problém vůbec nechce pást trošku zvedá hlavičku ale spíš zvedá prdýlku a prohejbáse doktorka jí zkoušela i za ručičky zvedat jestli zvedne trošku hlavičku a nic zase jen zadeček a dělala prostě most ale nic divného se jí nezdálo jen mám trénovat ale ona proste verunka (3m) nechce vypadá jako malá žabička a spíš mi příjde jakoby plavala prsa než pásla koníčky
Já myslela že to zvědání za ručičky zkouší nějaký reflex, protože nám to dělali doktoři v porodnici při každé vizitě. A novorozenec přeci hlavu nedrží ![]()
no oni už jí jsou tři měsíce a chtěla poní aby jí trošku zvedla no a pak jí dala na bříško a placka
![]()
no oni už jí jsou tři měsíce a chtěla poní aby jí trošku zvedla no a pak jí dala na bříško a placka
![]()
![]()
tak to s ní trošku trénuj, třeba na hračky nebo zajímavé předměty, ať trošku posílí ty svali
já nejsem teda zastáncem že dítě musí všechno umět přesně na den jak to je v tabulkách. Prostě se to naučí o chvilku později no ![]()