Pasení koníků

Napsat příspěvek
Velikost písma:
573
11.5.12 20:27

Zda se mi, ze je to moc hrrr. Nam rekla doktorka, kdyz malej dlooouho nedrzel hlavu „No ma ji velkou, no.“ :mrgreen: A mela pravdu, zacal ji proste drzet pozdej. Dala bych vsemu cas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hellena 84
12.5.12 00:03

Trénuji trénuji :D

• Citovat
  • Upravit
322
12.5.12 13:22

Včera jsem byla s malou (2,5 měsíce) na rehabilitaci právě proto, že se jí nechtělo moc pást koníčky, sestra mi ukázala jak jí pomoci, 2× jsem to udělala a už pase luxusně..akorát nevím zda ti to dobře popíšu: já to dělám tak, že si kleknu k posteli (mám jí dost tvrdou) malou si dám nožičkama k mému břichu vedle jejího tělíčka z obou stran položím lokty, koncema dlaní jí fixuju ručičky od ramínek k předloktí, o zbytek jejích ručiček by měla být ona opřená a prostředníčkama jí lehce tlačím ramínka dozadu a odsebe..je to super - malá předevčírem zvedla hlavičku fakt malinko a jen na chvilinku a po 1 dnu cvičení jí zvedá 2× tak vysoko a 3× tak dlouho.. snad jsem to popsala tak, aby se to z toho pochopit.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hellena 84
12.5.12 20:33

Děkuji moc hned vyzkoušíme :)

• Citovat
  • Upravit
13021
12.5.12 20:59
@ama-evelina píše:
Já myslela že to zvědání za ručičky zkouší nějaký reflex, protože nám to dělali doktoři v porodnici při každé vizitě. A novorozenec přeci hlavu nedrží 8o

Tak náš klučina zvedá hlavičku na bříšku už od 3.tího týdne a udrží ji tak 2 vteřiny-takže i novorozenec chvilku udrží :) .Když se chová na rameni tak ji taky udrží :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.5.12 09:23

tak to my budem patřit taky do té línější skupiny  :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13021
13.5.12 23:50
@ama-evelina píše:
tak to my budem patřit taky do té línější skupiny :mrgreen:

To nevadí, doženete to, nic to neznamená :) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hellena 84
14.5.12 11:53

Mám ještě jeden dotaz Verunka 3m se pořád vzteká u prsu pořád se odpojuje a pak histericky pláče a musím jí unosit nevím si sní rady :(

• Citovat
  • Upravit
322
14.5.12 14:11

Tak s tím ti já bohužel neporadím, my jsme na UM.. a zkoušeli jste to pasení těch koníčků? Je to lepší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
29.5.12 21:16

Hellena 84 - netrápí jí prdíky? Zkoušíš ji dát odříhnout? Mně to malá taky občas dělá, ale když si pěkně prdne nebo brkne, tak je to v poho… :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
30.5.12 13:11
@Hellena 84 píše:
Mám ještě jeden dotaz Verunka 3m se pořád vzteká u prsu pořád se odpojuje a pak histericky pláče a musím jí unosit nevím si sní rady :(

Můj malý mi dělá to samé…zkus jí dát druhý prs…většinou se mi pak uklidní…vypadá u toho jako by ho štvalo, že došlo mléko, přitom je to tím, že když odpije,tak mu to pak méně teče :roll: Jinak mu dávám pít kdy chce…za A) je léto - může to být žíža a za B)růstový spurtík - tzn. že řve hlady co chvíli a dělá u jídla blbiny (stále se odpojuje - brečí, směje se, vykládá,… ) :( Bohužel chce to asi pevné nervy a vydržet…Písni pak jak jste na tom a jestli to zabralo. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
341
4.6.12 11:27

Mě malá pro změnu dělá to, že pije cca 10-12 minut v pohodě, pak najednou odpojka a řev. Dám odříhnout, zkusím přiložit znovu a už nechce ani za nic, popř. chytí prso, jednou cucne a zase řve…někdy zkouším dát i druhé prso, ale tam jak kdy - někdy chytne, ale spíš ne. No tak nic, prsa schovám, odříhneme pořádně a buď si dá pokoj a leží nebo řve. Kamarádka mi říkala, že ona osobně kojila obě svoje děti cca -5 minut a stačilo to. Takže třeba naše malá za těch 10 minut už může mít dost akorát se neumí normálně v klidu odpojit. Kdyby člověk do nich viděl bylo by to jednodušší :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
25.7.12 12:18

Pasení koníčků a padání hlavičky

Ahoj holky,
jsem tu nová tak se omlouvám, že ještě nemám nové vlákno ale lezu do staršího příspěvku. Máte prosím někdo zkušenost s tím, že miminko (5m) pase koníčky ale za chvilku mu padne hlava? Padne na obličej a já se bojím, že se mi takhle udusí, nedá hlavničku ani na stranu, prostě na obličej. Samozřejmě, když jí přetočím na zádíčka, tak je do vteřiny zase na bříšku.
Nemáte radu co dělat? Nebo zkušenost, že se tím mimi naučí dávat hlavičku aspoň na stranu?
Díky moc za jakoukoli radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
627
25.7.12 12:23

Holky co to vlastne je to paseni konicku??? :think: 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
25.7.12 12:47

Naši předci posílali děti po škole pást zvěř - husy, kozy, koně, krávy, co kdo měl, nejoblíbenější byly krávy, protože nikam moc necouraly a vychovaně se pásly. Pak se pasáček rozvalil do trávy, ale přece jen na ty krávy potřeboval vidět, tak si lehl na břicho, podepřel se na loktech, do úst si vložil stéblo trávy a takto strávil odpoledne. Odtud tedy to „pasení“ - poloha na bříšku. No a protože říkat o miminku, že pase krávy, nezní hezky, tak se říká, že pase koníčky :-)
Tak, hezky jsem to vymyslela, že? :andel:

S tím obličejem do země bych si nedělala starosti, pokud není zrovna v peřinách, tak se neudusí :-) Ona se to naučí časem, že si může hlavu položit na stranu, a taky se naučí držet hlavu déle a nepadat na nos :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí