Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Malej mi taky spinká na bříšku a ještě nic:( Doktorka nás posílá k nějaké doktorce na posouzení, ale fakt se bojím:( Nechci cvičit Vojtovku:((
Ahoj ve třech měsících dcerka ani nezvedla hlavičku.Taky jsme cvičily vojtovku a začala tak na pěti měsících.Sedět a lézt začala taky později no a ted už sama běhá a není to vůbec znát.
bonnie, nene, nespí na bříšku, sice pase ještě s pěstičkama, ale zatím mu jsou dva měsíce, takže je to šikulka
Drží i 5minut zvedlou hlavičku
naše začala pást někdy v 5 týdnech, ale bylo to takový pasení nepasení.. bez pěstiček někdy od 11 týdnů a dnes už vydrží třeba v kočárku i 15 minut ![]()
Neboj, na střední se ho nikdo ptát nebude, od kdy zvedal hlavičku ![]()
koale píše:
Můj malej ve 3 měsících už pásl, ale ne tak jak si doktorka představovala, prý už by měl mít uvolněný pěsti a on neměl. Tak od tý doby chodíme na vojtovku.
Teď už bych se tam poslat nenechala a víc protestovala, s tím, že mu chci dát víc času.Takže vlastně nevim
asi už by měl, ale každý dítě je jiný, někomu to trvá dýl.
děti měli ruce v pěst ještě po 5. měsíci, spravilo se to samo, ani doktor nic neříkal
Mě malá pasala už co jsme přišli z porodnice , maminky se divili že takhle jim nepasou ani 3 měsíční děti ![]()
Neboj malá začne pasat ani se nenaděješ ![]()
jinak první syn začal pořádně pást koně až ve 4. měsíci a teď dvojčata po 3. měsíci, ale vydrželi jen chviličku. Doktorovi to stačilo. TEd je jim 7,5 měsíce skoro a přetáčej se na břicho a zpět, šahají po hračkách, Rozárka se plazí, oba se houpou na kolenou, prostě normální děti.
Neboj se. JEstli máš doma gym balón tak dávej mrňouse na bříško na něj ať posiluje nebo střídej místa, kde ho dáváš na břicho ať má chuť vůbec tu hlavu zvedat ![]()
žirafííí píše:
Mě malá pasala už co jsme přišli z porodnice , maminky se divili že takhle jim nepasou ani 3 měsíční dětiNeboj malá začne pasat ani se nenaděješ
u nás podobně, už po porodu v boxu zvedl Luky hlavičku, a teď ve 4 týdnech jí každý den
na chvilku zvedá…
ale zvedani hlavicky neni preci o paseni, paseni je pokud se takto udrzi na loktech s hlavickou vzprimenou ![]()
No a my už zkoušíme i přetáčet…sice mu musím ještě trochu pomoct s dupkou, ale je to sranda… ![]()
bonnie14 píše:
ale zvedani hlavicky neni preci o paseni, paseni je pokud se takto udrzi na loktech s hlavickou vzprimenou
ano, přesně tak. Spousta maminek považuje pasení koníků už za to, když dítě zvedne hlavičku. Ale ono se musí dítě zvedat na předloktí, ne jen hlavičku nahoru ![]()
Ahoj, první dcera v těch 3 měsících, druhá až po 4tém a to díky vojtovce ( nedokázala se zapřít o lokty dělala letadlo a stáčela se na jednu stranu). Zavřené pěstičky při pasení ve třech měsících jsou v normě. A souhlas s tím, že pasení není zvedání hlavičky, ale zapření se o lokty + zvednutá hlava(nezakloněná).